premenlive nalady, pocity
-
blitzkrieg
Professional
- Kontaktovať používateľa:
premenlive nalady, pocity
chcel by som sa ako prve najprv ospravedlnit ak to neni v spravnej sekcii tak to presunte niekam inam...neviem kde mam presne ani zacat
nechcem tu zo seba spravit chudaka ani nic podobne ale mam s tym vazny problem, spociva to vsetko v tom ze den co den mam ine nalady ale prevazne take ze som smutny, dnes sa ma to aj otec zo svojou frajerkou pytal ze co mi je a pritom mi vlastne nic nebolo len som sa tvaril stale smutne, potom ako mi to povedali alebo sa lepsie povedane spytali co mi je som im na to povedal ze nic a teraz vecer asi okolo 22:00 sa ma zasa spytal sam otec ze co mi je.. zasa som mu povedal ze mi nic neni.. neviem ci to je zo skoly alebo z toho ze su nasi rozvedeny a pod. ale ani psychologicka mi nevedela pomoct.. vonku s kamaratmy kamaratkamy som povacsinu v poslednom case velmi tichy.. takze si snazia zo mna robit "srandu" aby osm sa aspon trochu usmial.. len sa im to nedari.. ked mam potrebu odreagovat sa tak skocim do posilovne ...ale po hodine som zasa nervozny a nalada taka ista.. pritom mam pocit ze mi nieco je len neviem co
vzdy ked chcem nieco povedat tak si chvilu premyslim co poviem a aj tak vypotim nejaku blbost.. toto vsetko je od konca prazdnin ako sa zacala skola...vsetko mi je jedno na niektore otazky co su mi kladene napr "si nauceny?" ja poviem ze ano a ked mi povedia "len aby si nedostal zlu znamku" tak poviem ze mi to je jedno, v podstate mi je jedno vsetko len netusim preco mate aj vy niekedy take nalady ??ako to riesite ?? alebo mi aspon nejako poradte co by ste robili na mojom mieste..
snazil som sa to co najstrucnejsie popisat ak to nebude mat zmysel tak to locknite
-
jin
VIP
Ako dlho už máš tento problém? Koľko máš rokov? Ako Ti ide škola? Kedy sa vaši rozviedli?
Približne si viem predstaviť, ako sa vtedy cítiš - podľa opisu. Apatia, prázdna hlava, nechuť začať čokoľvek nové, akúkoľvek aktivitu. To sa dá prekonať presnými protikladmi a hlavne - musíš sa vytrhnúť zo stereotypu. Chce to fungl novú činnosť a niečo, nejaký pevný bod v budúcnosti vďaka ktorému sa prinútiš ráno vstať z postele. Niekedy sú také body ďaleko, no záleží, na čo v budúcnosti sa budeš tešiť... Takto to aspoň zvyknem riešiť ja...
//pryja: Good one
Približne si viem predstaviť, ako sa vtedy cítiš - podľa opisu. Apatia, prázdna hlava, nechuť začať čokoľvek nové, akúkoľvek aktivitu. To sa dá prekonať presnými protikladmi a hlavne - musíš sa vytrhnúť zo stereotypu. Chce to fungl novú činnosť a niečo, nejaký pevný bod v budúcnosti vďaka ktorému sa prinútiš ráno vstať z postele. Niekedy sú také body ďaleko, no záleží, na čo v budúcnosti sa budeš tešiť... Takto to aspoň zvyknem riešiť ja...
//pryja: Good one
-
pryja
Darca
Mozno to je tzv. jesenna depresia, ked pises, ze to zacalo koncom prazdnin. Trpi na nu vela ludi a hlavne ti, co maju radi leto, slnko a tazko znasaju ten prechod a prudku zmenu pocasia./mna to tiez par rokov drzalo/ Hod si to do google a uvidis, ze nie si jediny. Malo by ta to po nejakej dobe prejst a zase bude vsetko ok. Teda ak nie je problem v niecom inom. Napriklad odpor voci skole, nejake osobne alebo rodinne problemy. Ale nic take si nepisal.
//jin dik
A az teraz som si vsimla jednu dolezitu skutocnost a to, ze ani psychologicka ti nevedela pomoct. Tak teda neviem, si sa tu dockas nejakej pomoci, ak to je az take vazne
//jin dik
-
blitzkrieg
Professional
nasi sa rozviedli 25.5 tento rok, skola ..no ta zatial ani neviem..lebo sa este len zaciname jak tak ucit ... mam 16 buduci rok v aprily 17, presne ako si napisal vyssie nechut do vsetkeho ...a tento problem da sa povedat ze minuly skolsky rok asi 3 mesiace do konca roka a + prazdniny som mal celkom v pohode naladu, to mam tak kazdy rok a da sa povedat ze nonstop cely rok ...raz som otvoreny co na srdci to na jazyku a inokedy skoro ani "dobre rano" nepoviemAko dlho už máš tento problém? Koľko máš rokov? Ako Ti ide škola? Kedy sa vaši rozviedli?
//k tym cinnostiam...nemysli mze by boli nejako stereotypne...ide o to ze ked mam naladu sa pustim do hocicoho a potom sa toho aj drzim...takze tiez si myslim ze tam problem asi nebude ...pfew
-
midnight_man
Guru
CompleX, myslim ze je to vsetkym, od pocasia, cez rodinu, skolu. Vonka je pocasie ze ani psa vyhnat, zacala skola, a v rodine ako citam...tize je to vseliake. Ako tu uz Jin napisal, chce to nieco nove, cinnost/konicek ktory ta bude naplnat a pomoze ti nachvilku vypnut s toho vsetkeho. A Ver mi ze pre kazdeho take nieco existuje
Vsak rob co ta baví, a neskusaj mi povedat ze nič! Nasi su tiez rozvedeni, kazdy ma svoj zivot...tiez je to kadejake. No nemas 10, mal by si vediet chapat iste veci. Staaju sa aj horsie veci ked su rodicia rozvedeni. Tak hore Hlavu chlapce! Zober partiu a chodte niekam vyrazit, poriadna akcia. Poriadny piatok, sobota alebo aj pondelok! Mas 16 a zivot pred sebou, si mladý tak ako aj my vsetci. Treba sa naucit zivot si uzivat, predsa ho zijeme len raz, treba sa vediet postavit problemom a riesit ich. Neutekaj pred nimi. Neries preco mas zlu naladu! Ale hladaj sposob ako by si ju vylepsil. Myslim ze viac k tomu nemam co povedat, no bez ohladu na to kdo ti tu co napise, je len na tebe ci s tym nieco spravis..a to mi ver ze sa to dá! GL
-
jin
VIP
To, že psychologička nepomohla môže mať dva dôvody. Buď je to fakt vážnejšie, alebo práve naopak - je to iba záležitosť dlhodobejšej zlej nálady. Každý to zrejme poznáme a poväčšinou (vďakabohu) už máme nejaké tie finty jak sa z toho dostať. A občas možno ani nie...Občas to človeku vyhovuje, ale to už je o inom. CompleX píše, že sa z toho raz už dostal a že sa u neho nálady striedajú - myslím, že to bude tým nástupom jesene + začiatok školy a.i.pryja napísal://jin dikA az teraz som si vsimla jednu dolezitu skutocnost a to, ze ani psychologicka ti nevedela pomoct. Tak teda neviem, si sa tu dockas nejakej pomoci, ak to je az take vazne
Z toho sa dostaneš neboj
jj, môže byť...bolek napísal:Nemohol by to byť aj syndróm vyhasnutia?
-
blitzkrieg
Professional
leto pekne ako tak...da sa povedat ze som mal chvilky aj smutne a vesele ...ale nemysli msi ze mam taku naladu z toho rozvodu ..lebo s matkou a otcom si celkom dobre vychadzam...psychologicke som chodil hlavne z rodinnych dovodov vtedy mi pomohla ale teraz druhy krat ee...sa jej to nepodarilo...fakt asi ale nemyslim ze jesen je ten problem..pretoze jesen a zimu celkom mam rad ...ako taku ...
-
blitzkrieg
Professional
-
midnight_man
Guru
-
blitzkrieg
Professional
-
pryja
Darca
OMG, jasne ze nema sediet cele dni doma, cumiet do steny, rozmyslat a hadzat do seba cecko, becko, ecko a neviem co este. By si sa cudoval, co vsetko moze sposobit zmeny v spravanimidnight_man napísal:hlavne nezacni uzivat nejake sajrajty, je to len a len v tvojej hlave
Jasne, ze prvorada je aktivita a zamestnat si hlavu niecim pozitivnym, vypadnut s kamaratmi, diskoteka, atd.
Za chvilu je tu babie leto, trochu sa nam otepli, zobrat bicykle a ides. Bud s kamosmi, alebo ked aj sam, hudbu na plne gule a uvidis, ako ti to prevetra hlavu.
Alebo si najdi frajerku, a mas po starostiach. Len preboha nie emacku
-
triple
Guru wannabe
ja som mal také obdobie v cca 17-tich.. tiež sa ma každý vypytoval čo je a bla bla a pritom som to ani sám nevedel..
potom to prešlo časom .. našiel som si niečo čo mi zaneprázdnilo hlavu a nemyslel som na hovadiny..
raz za čas sa to vráti a je mi blbo ale pak príde druhý den a zas je všetko inak.. strašne mi pomáha môj cesťák.. zoberem bike a na dve tri hodky vypadnem a pargám s plných síl.. vietor mi vyfučí hlavu, večer dobre spím lebo som unavený.. a druhý den je hned lepšie
potom to prešlo časom .. našiel som si niečo čo mi zaneprázdnilo hlavu a nemyslel som na hovadiny..
raz za čas sa to vráti a je mi blbo ale pak príde druhý den a zas je všetko inak.. strašne mi pomáha môj cesťák.. zoberem bike a na dve tri hodky vypadnem a pargám s plných síl.. vietor mi vyfučí hlavu, večer dobre spím lebo som unavený.. a druhý den je hned lepšie
Najhorsie na svete je premyslat o tom ci je clovej skutocne stastny. Raz si hore, raz dole, svata pravda. Nie si jediny, kto ma pocit, ze jeho zivot a nalada ma tvar sinusoidy (vlny). Uplne normalne pre ludsky zmyslajuceho cloveka. Najkrajsie by bolo najst pokoj v sebe samom, avsak to dokaze len malo ludi a aj to nie nadlho, preto jedine vychodisko su kamarati... jednoducho, NERIES - ZABAVAJ SA