Internet - siet - IP - problem
Internet - siet - IP - problem
nevedelby mi niekto poradit co s tym aby to opet bolo funkcne ?
mal som zapnuty celu noc PC lebo som stahoval nieco cez azureus...
pred tym islo vsetko v pohode aj windows bol tak pred dvoma tyzdnami preinstalovany..
rano sa zobudim zapnem monitor a ta ikonka co je dole na liste pri hodinkach tie dva PC obrazovky co znazornuje siet tak na nich bol vykricnik..
pozeral som problem tak ze mi nevie pridelit automaticku IP..
pred tym som mal stale automaticku IP..
inu som ani nemohol mat lebo mam net od slovek telecom a tam vsetko bolo automaticke aj DNS aj IP a slapalo to v pohode..
teraz ked nastavim manualne IP na PC tak vykricnik zmizne vsetko sa chova ze je uz v pohode..
ale net stale neide..
ked nastavim opet na automaticku zase dlho dlho nic a tak hodi ten vykricnik ze nevie pridelit automaticku IP..
toto mi robilo niekedy ked kamos vypol ruter tak preto mi nevedelo pridelit IP..
no teraz to nebude tym lebo na notebooku mi slape vsetko ako ma..
vie mi niekto poradit ze co s tym ?
mal som zapnuty celu noc PC lebo som stahoval nieco cez azureus...
pred tym islo vsetko v pohode aj windows bol tak pred dvoma tyzdnami preinstalovany..
rano sa zobudim zapnem monitor a ta ikonka co je dole na liste pri hodinkach tie dva PC obrazovky co znazornuje siet tak na nich bol vykricnik..
pozeral som problem tak ze mi nevie pridelit automaticku IP..
pred tym som mal stale automaticku IP..
inu som ani nemohol mat lebo mam net od slovek telecom a tam vsetko bolo automaticke aj DNS aj IP a slapalo to v pohode..
teraz ked nastavim manualne IP na PC tak vykricnik zmizne vsetko sa chova ze je uz v pohode..
ale net stale neide..
ked nastavim opet na automaticku zase dlho dlho nic a tak hodi ten vykricnik ze nevie pridelit automaticku IP..
toto mi robilo niekedy ked kamos vypol ruter tak preto mi nevedelo pridelit IP..
no teraz to nebude tym lebo na notebooku mi slape vsetko ako ma..
vie mi niekto poradit ze co s tym ?
kabel by mal mat pripojeny, lebo ma vo windowse vykricnik nie cerveny krizik. Ale problem bude s DHCP v modeme. Jedina asi rozumna moznost v tomto pripade bude reset modemu do deafultneho nastavenia (vzadu je na modeme je tlacidlo reset-treba pridrzat par sekund) a nastavit modem nanovo. Bud cez webove rozhranie alebo pomocou instalacneho CD od T-Comu.
ale ak ma USB modom, musel by pripojenie vytacat, co tam vobec nepisal a vravel ze mu to predtym islo... takze na 99,9% je to eth. modemchrono napísal:Z toho, čo napísal k-u-l-i ani nie je jasné, aký modem má (už si začínam myslieť, že je nejaký špeciálny agent a všetko, čo s ním súvisí je prísne tajné, takže on žiadne informácie radšej neposkytne).
Ak má usb modem, tak problém bude iný, ako v prípade, že je ten modem ethernetový...
Pravdepodobne áno, ale v takom prípade zase nevieme, ako má ten ethernetový modem nastavený, takže zase by sa len hádalo, čo to môže spôsobovať.
Jedna z možností je, že tam má nastavený filter na MAC (keďže tvrdí, že na inom počítači to funguje). Prípadne môže mať zle nastavený Windows (napr. nemá povolené používanie DHCP)...
Jedna z možností je, že tam má nastavený filter na MAC (keďže tvrdí, že na inom počítači to funguje). Prípadne môže mať zle nastavený Windows (napr. nemá povolené používanie DHCP)...
ja by som sa aj stavil, ze to bude chyba modemu, ze nieco "nastavoval" a uz mui to nejde. Myslim, ze najlednoduchsia moznost je ten reset do defaultu a reconfig.chrono napísal:Pravdepodobne áno, ale v takom prípade zase nevieme, ako má ten ethernetový modem nastavený, takže zase by sa len hádalo, čo to môže spôsobovať.