RUNDLL

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
punker
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

RUNDLL

Príspevok od používateľa punker »

Keď zapnem PC, tak mi vyhodí tú tabuľku s RUNDLL. Čítal som na nete, že prečo tento problém vzniká a dočítal som sa, že preto, lebo sa nejaký vírus vymaže aže preto to je.
Teraz som klikol: ŠTART -> SPUSTIŤ a karta PRI SPUSTENÍ a tam sú odfajknuté tieto 3 veci : rundll32.exe "C:\WINDOWS\system32\hnxxeoof.dll", b
Rundll32.exe "C:\WINDOWS\system32\ciperkht. dll",s

regsvr32 /u "C:\Ducuments and Settings\All Users\Application Data\mbgtylmr. dll"

Mám zrušiť to odfajknuté? Nebude sa mi potom pri spustení PC zobrazovať tá tabuľka, alebo ako mám dať tam znovu to RUNDLL?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Za prve si preskenu poriadne system v safe mode. A urcite to nezapinaj alebo sa ti tie nazvy apps a kniznic zdaju byt v poriadku? Uplne zaznam z msconfig/po sputeni odstranis bud cez regedit a manualnou upravou alebo pomocou CCleanerom.
P.S. Mozno by som ako prve stiahol CCleaner a odstranil tie zaznamy. Co to spravi po restarte systemu?
punker
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa punker »

a taká otázka: a to RUNDLL v PC potrebujem?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Rundll32.exe a taktiez Regsvr32.exe su pre chod systemu nevyhnutne. Pomocou Rundll32.exe sa spustaju kniznice a Regsvr32.exe sa stara o ich zaregistrovanie v registroch. Takze ani jedno sa nesnaz vymazavat, aj tak to nepojde len tak jednoducho. Tvojim problemom su tie kniznice s nezmyselnymi nazvami. Tie musis odstranit, pokial si ich uz odstranil, tak si stiahni spominany CCleaner a daj preskenovat registre a fixni chyby. Vzdy si to vsak zazalohuj. Davaj skenovat registre dovtedy, pokial ti nieco najde, nemusi stacit raz.
beluský
Darca
Darca

Príspevok od používateľa beluský »

chcel by som sa spýtať niečo k regsvr32... ten registruje knižnice pomocou funkcie DllRegisterServer...
musí byť táko funkcia v knižnici implementovaná, alebo použije regsvr32 vlastnú?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ten program len načíta to dll a v ňom potom zavolá tú funkciu (takže áno, dll tú funkciu obsahovať musí). Tá funkcia slúži na to, aby sa ten dll súbor správne "nainštaloval", takže by nemalo zmysel, keby bola tá funkcia v tom programe (on nemôže vedieť, čo všetko tá knižnica musí upraviť, aby fungovala).
Salma3
Novice
Novice

Re: RUNDLL

Príspevok od používateľa Salma3 »

Ahojte...omg co sa to dozvedam..ze dolezity subor..a mne na nom naslo trojskeho kona a tak mi vyhodilo ci ho chcem odstranit..a tak som ho odstranila...:/ nikdy tam nemam nieco take ako vyliecit alebo neviem..tak vsetko napadnute hned davam odstranit, nech sa to nerozsiruje....joj a ako ten subor znovu ziskam? a kde sa da vobec stiahnut? a ani neviem kde bol umiestneny..joj..ja som uz zufala..:(((
a ani sa mi nechce spustit ziadna hra na notebooku..vyhodi mi to ciernu obrazovku a hned sa to vypne :( a to aj pred tym odstranenim toho suboru run.dll a neviem ci to s tym nejak suvisi..ci nie..nerozumiem sa do toho..:/ bol napadnuty trojskym konom..
uz som aj vycistila register cez program CCleaner....a nic..stale hladam na nete nieco co by mi pomohlo no ja uz neviem..:(
Hry sa mi nespustaju odkedy som viackrat nainstalovala a odinstalovala hru The Sims 3...citala som, ze to mohlo sposobit prave to..ale tak co s tym teraz..register som vycistila..tak uz neviem.....ci ostava uz len obnova celeho pc..aj ked ani to som nikdy nerobila, ale...jhoj neviem fakt co robit..:(( dufam, ze je nejake riesenie a ze mi niekto poradi...:(

otrasna vista...same problemy vzdy s nou mam..niekedy clovek ani nic neurobi a vsetko sa .... ! :((
Napísať odpoveď