TEPLOTA ZDROJA - VYSOKA

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
W0Lf
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

TEPLOTA ZDROJA - VYSOKA

Príspevok od používateľa W0Lf »

caute. uz 2 dni mam tento problem.
Objednal som si z ALZY grafiku ATI RADEON HD 3850 a k nej aj NOVY ZDROJ
http://www.alza.sk/SK/zdroj-xilence-pow ... d86533.htm

.
hned po nainstalovani zdroja do skrinky a po 15 minutach hrania som len tak zo zvedavosti sa dotkol skrinky a mala vysoku teplotu . . DOST VYSOKU .
Tak som si zmeral teploty komponentov a CPU ma teplotu az 65 C v zatazi , co je velmi vela , ked k tomu napomaha zdroj.

Moja otazka znie :
PRECO ZDROJ VYDAVA TAKE TEPLO ????
NIE JE MOC 480 W PRE MOJU KANCELARSKU ZOSTAVU ???
poradte.
pondelok ho idem poslat do ALZY , ale poradte , ktory si mam kupit ako nahradny , .. a aby bol dost chladny ( studeny ) a kvalitny s aktovnim PFC . dakujem.
Joker
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Joker »

W0Lf
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

nebudu problemy s FORTRONOM ???
nebude tak zohrievat ako XILENCE ???
lebo ja mam zdroj cca 5 cm od CPU
a mam dosku ATX / ATX 2.0 mozno aj 2.2 ked ma redukciu.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no ja mam ten fortron BS II 500W a k tomu quadcore a vobec sa mi to nehreje..., jedine, co ma tendenciu sa zahrievat a vyvolava najvacsie teplo v kompe je graficka -x1900xt
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

no... ono to nemusi byt sposobene zrovna zdrojom... skor tou kartou, ktora ti zahrieva celu bednu.. cize sa poohliadni po nejakom lepsom sposobe ako uchladit tie komponenty.. nemyslim si, ze novy zdroj ti pomoze... ten co mas je dostatocny.. budu to iba vyhodene peniaze... to ze je zdroj horuci je preto, ze je navrchu a teply vzduch ide nahor.. + ked tam mas vetrak tak vsetko pohltava prave zdroj... pod nim je CPU a pod nim VGA.. VGA sposobuje to teplo.. ktore prechadza vyssie... ak ti tam ten vzduch stoji tak sa necudujem, ze to tam mas take horuce..
W0Lf
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

moja zostava :
INTEL PENTIUM CELERON D 3.1 Ghz

ATI SAPPHIRE 3850 AGP

MAXTOR 120 GB

DVD - ROM

to je vsetko , nie je moc 480 W ???????

SUDO - co ja viem , novu skrinku ?
sak tento zdroj poslem naspat do alzy , a v Ageme kupim FORTRON BS 2 400 W . . .bude stacit ?

http://www.alza.sk/SK/pocitacova-skrin- ... d76584.htm

SKRINKA
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

no ak mas akukolvek skrinku a nemas tam dobre osadene vetraky tak sa ti tam to teplo bude akumulovat a nebude zalezat na tom aky mas zdroj :-/
W0Lf
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

jj chapem.
a bude stacit TEN FORTRON BLUE STORM 2 400 W na MOJU GRAFIKU ( vid hore zostava ) ..
aj ked sa s fortronom bude tvorit take teplo , tak dam dole bocnice a pustim tam ventilator nech to teplo dava preco zo skrine.
potom porozmyslam nad skrinkou a par vetrakov do nej.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ak mas v skrinke ventilator vpredu na fukanie vzduchu smerom dnu a vzadu na vyfukovanie vzduchu von a su to schopne vetraky, tak vetranie v skrini by malo byt dostatocne..., zalezi aj od toho, ako mas chladene ostatne komponenty a ci nemas nejako regulovane otacky jednotlivych vetrakov (napriklad aj na CPU, grafike a pod.)
W0Lf
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

CPU : chladic ide na 95 percent .
GPU : mam teplotu v zatazi 55 C , a aktiv ide na 47 percent.
ventilator nemam ziadny , ale kupim. 2 a dam ich dopredu a hore na skrinu , aby teply vzduch vyfukaval von.
tak niak ?
a este mi nikto neodpovedal , ci bude stacit ZDROJ FORTRON BS2 400W na moju HD 3850 AGP.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

W0Lf napísal:...lebo ja mam zdroj cca 5 cm od CPU
Drviva vacsina z nas smrtelnikov ma zdroj od cpu v takejto vzdialenosti od zdroja.

p.s.: Su aj skrinky, kde sa umiestnuje inde zdroj, preto ma neberte doslova, len ma to zaujalo. Bo ako keby bolo na vyber :D

K teme: 400W fortron ti istotne bohate postaci na tu zostavu. :wink:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

takze... ten 400W zdroj bude stacit.. sam ho aj vlastnim uz dva roky... predtym som mal Eurocase 350 alebo 300W.. ked som do PC hodil namiesto pasivne chladenej FX5200 nou 6600GT s aktivnym.. tak potom som zistil, ze ten zdroj sa hreje.. dovod.. mal na <> spravene chladenie.... 60cm vetrak ktory vhanal vzduch dovnutra zdroja z vonkajsej strany.. v podstate vzduch isiel do zdroja ale nemal ako ist von.. a to teplo sposobila len ta VGA... kupil som novy zdroj ten fortron.. ten ma chladenie riesene presne tak isto ako ma tvoj terajsi zdroj.. vysava z bedne 12cm chladic pekne cez zdroj von... tam pekne prebieha prevzdusnenie.. mam tiez CPU mozno aj menej ako 5cm od zdroja... zdroj aj vsetok HW v bedni (CPU, VGA, HDD) boli prehriate.. ked bolo teplo.. alebo ak nedajboze zavrem bednu.. mam odokryte bocnice uz dva roky.. pretoze nemam ako spravit poriadne cirkulaciu vzduchu.. newa.. takto je to ok...
tymto som ti chcel len naznacit, ze ten novy zdroj ti s tymto nepomoze... tvoj momentalny zdroj nie je chybny
dudo02
King
King

Re: TEPLOTA ZDROJA - VYSOKA

Príspevok od používateľa dudo02 »

W0Lf napísal:caute. uz 2 dni mam tento problem.
Objednal som si z ALZY grafiku ATI RADEON HD 3850 a k nej aj NOVY ZDROJ
http://www.alza.sk/SK/zdroj-xilence-pow ... d86533.htm

.
hned po nainstalovani zdroja do skrinky a po 15 minutach hrania som len tak zo zvedavosti sa dotkol skrinky a mala vysoku teplotu . . DOST VYSOKU .
Tak som si zmeral teploty komponentov a CPU ma teplotu az 65 C v zatazi , co je velmi vela , ked k tomu napomaha zdroj.

Moja otazka znie :
PRECO ZDROJ VYDAVA TAKE TEPLO ????
NIE JE MOC 480 W PRE MOJU KANCELARSKU ZOSTAVU ???
poradte.
pondelok ho idem poslat do ALZY , ale poradte , ktory si mam kupit ako nahradny , .. a aby bol dost chladny ( studeny ) a kvalitny s aktovnim PFC . dakujem.
Potrebujes zrejme poriesit chladenie..Musis prinutit vzduch aby v podstate"pretekal" bednou.Odobratie bocnic pomoze tomu kto ma zle spravene chladenie..Lebo ak ho mas dobre spravene,tak by malo byt efektivnejsie v poskladanej bedni..
Napísať odpoveď