Odhlasenie automobilu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
zavodny
Novice
Novice

Odhlasenie automobilu

Príspevok od používateľa zavodny »

Dobrý den, rád by som sa opýtal na prípad, keď chcem dať vyradiť oficiálne motorové vozidlo. Nejazdil som posledné 4 roky a nezaplatil som povinné zmluvné poistenie vozidla. Na stránke http://www.netfinancie.sk/pzp/ som sa dočítal, že z mojej strany došlo k nedodržaniu zákona o pzp. Má niekto nápad ako by som to napravil a stálo ma to čo najmenej ? Lebo odhlásiť automobil môžem až pri predložení dokladov o povinnom zmluvnom poistení ... Ďakujem
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

uff nooo tak toto je silne..padaj radsej teraz zaplatit pzp..lebo vazne ked ta policajti s tym stretnu ze si jazdil bez pzp tak pokutu mozes dostat az do vysky 150 litrov hold a to je vela..poistovak mi to hovoril sice mohol prehanat ale aj tak to je dost.. inak som pocul aj o oficialnych vrakoviskach ze auto beru a potom ti vydaju doklad o ekologickom zniceni.. ale to neviem ako funguje
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

no neviem ci na nom este chces jazdit, ked ano, tak jedine zaplatit poistku. Ked nie tak sa da vyradit z evidencie tak ze ho zanesies na autovrakovisko a tam ti daju doklad o zosrotovani vozidla, s tym prides na policiu a oni ho vyradia z evidencie. Alebo druha moznost nechat si ho na suciastky, ale aj tak ho treba vyradit z evidencie, ale to uz sa musis informovat na policii ci treba nejaky doklad zo srotoviska alebo nie. Ale ked chces napriklad odovzdat na srotovisko z auta len dvere a kapotu, tak sa na ten papier pripise poznamka v zmysle "ostatne diely budu pouzite na sukromne ucely" alebo podobne.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Na odhlásenie potrebuješ
doklad o ekologickom zlikvidovaní vozidla
alebo (a to sa teraz často využíva)
nahlás na polícii že ti bolo ukradnuté, najlepšie bez evidenčných čísiel, v nejakom dlhšom časovom rozpätí z nejakého menej frekventovaného miesta, kde si ho mal odstavené pre poruchu - nepojazdnosť, ale aby s tým neboli zbytočné problémy, uveď že bolo nepojazdné, nedalo sa zamknúť a hodnota a teda škoda je menšia ako 8.000,- Sk (presnejšie ako minimálna mzda)
Napísať odpoveď