Programovanie
Keď pridáš podporu OOP k C, vznikne C++. Pascal s OOP podporou je stále Pascal.
Ty si niekedy používal OOP v Pascale keď tvrdíš, že to nie je "pravé objektové programovanie"? OOP v tom Pascale podporuje dedičnosť, polymorfnosť... (a teda sa rozhoduje "počas behu" rovnako, ako C++).
Skús niekde nájsť nejakú staršiu knihu o OOP a je veľmi pravdepodobné, že sa tam bude písať o OOP v Borland C++ a v Borland Pascal.
Ty si niekedy používal OOP v Pascale keď tvrdíš, že to nie je "pravé objektové programovanie"? OOP v tom Pascale podporuje dedičnosť, polymorfnosť... (a teda sa rozhoduje "počas behu" rovnako, ako C++).
Skús niekde nájsť nejakú staršiu knihu o OOP a je veľmi pravdepodobné, že sa tam bude písať o OOP v Borland C++ a v Borland Pascal.
...
jj ked som si dal cez google navody na pascal tak som nasiel tolko az... a c++ ovela menej. ale dakujem vam vsetkymFrikso napísal:Kludne začni aj v pascale. Je naňho nepočetné množstvo návodov, tutorialov, príkladov, ak máš pred sebou maturitu tak z informatiky je tam toho pascalu pomerne dosť (maš jeden predmet vo vačku).
A keď si osvojíš programatorské myslenie, môžeš prejsť na delphi, ktoré ma prakticky rovnaku syntax, akurat je to už v objekte.
Este jedna vec neviete ako sa cez pascal vklada obrazok?
-
programator
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
-
audiotrack
VIP
-
audiotrack
VIP
mám pocit že ani len netušíš čo cheš robiť, a tiež ani len netušíš aký je rozdiel medzi jednotlivými programovacími jazykmi. Takže teraz pekne skočíš na google, vyhladáš si info o pascale a delphi, pozreš si programy napísané v jednom aj druhom jazyku aby si to vedel porovnať "laickým okom" a potom sa vrátiš s konkrétnou otázkou a nie vecami typu: ako dám obrázok do pascalu alebo čo je lepšie
-
xivo
Light Professional
Osobna skusenost ?refr0 napísal:mno mozno uvazuje o tom ze by chcel robit aj dake 3d hry tak mozno chce zacat s obycajnymi obrazkami :DD nwm
Imho ked si sa uz dal na jazyk ako Pascal, Delhi tak to skus aspon tak ze chvilu programuj v pascale ... a ked pochopis co je to premenna, podmienky, cykly, funckie a podobne veci .. prejdi na Delphi ....
Tot my opinion