F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Dôležitou zmenou bude možnosť nastavenia predného krídla prostredníctvom volantu z kokpitu. Pilot bude môcť meniť nastavenie krídla až dvakrát za kolo.

"Zmena nastavenia predného krídla zabezpečí lepšiu stabilitu v čase, kedy to potrebujete. Po predbiehacom manévri sa môžete vrátiť ihneď k pôvodnému nastaveniu. Ak napríklad zmeníte nastavenie a nie ste s ním spokojný, tak ho zmeníte ešte raz. V rovnakom kole už ale potom nič meniť nemôžete a musíte si počkať na ďalšie kolo. Celé to bude kontrolovať jednotná elektronika FIA," vysvetľuje Byrne.

mno tak to si kuknem dost co treba davat pozor na trat tak este budu aj regulovat pritlak to je uz co ,chcem vidiet ten mechanizmus otacania :lol:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

MP4-23" bude to zaujimave, ja som uz davnejsie uvazoval nad tym, ze by v F1 mohli zaviest nieco take, ze by sa pri brzdeni kridla presunuli do strmsej polohy, cim by skratili brzdnu drahu (podobne ako u McLarenu SLR). Tak by uz mozno dosiahli najlepsie mozne casy :)
Tiez by to nemuselo byt iba pri brzdeni, ale aj pri prejazde roznymi serpentinami (napr. stadion na Hockenheime).
Ale aj tento navrh je zaujimavy a uvidime, co to prinesie. Moznost zmeny 2x za kolo sa na spominany Hockenheim celkom hodi :)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal: Ale aj tento navrh je zaujimavy a uvidime, co to prinesie. Moznost zmeny 2x za kolo sa na spominany Hockenheim celkom hodi :)
mno su ale trate kde 2x nestaci :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

MP4-23 napísal:mno su ale trate kde 2x nestaci :D
Ja viem...prave preto som napisal, ze sa to hodi aspon na ten Hockenheim :)
Bude to mozne uz od buducej sezony alebo este neskor?
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Ja viem...prave preto som napisal, ze sa to hodi aspon na ten Hockenheim :)
Bude to mozne uz od buducej sezony alebo este neskor?
vies to je FIA akonahle ich nieco napadne hned to supnu do dalsej sezony cize uz v roku 2009 to bude a do 2010 bude aj oddelene zadne krydlo podla mna 8)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Tych viac ako 6 desatin Massu na Hamiltona je po dnesnej kvali pomerne dost (bol rychlejsi vo vsetkych troch sektoroch). Tiez Kimiho smyk v prvej zakrute- napriek ktoremu skoncil tesne za Lewisom- svedci o tom, ze Ferrari bude zajtra velmi silne. Napriek tomu sa mi tych Massovych 664 tisicin nezda (uvidime po zajtrajsich, prvych zastavkach v boxoch). Napatie stupa ; )
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jukaza »

Tomasito napísal:Tych viac ako 6 desatin Massu na Hamiltona je po dnesnej kvali pomerne dost (bol najrychlejsi vo vsetkych troch sektoroch). Tiez Kimiho smyk v prvej zakrute- napriek ktoremu skoncil tesne za Lewisom- svedci o tom, ze Ferrari bude zajtra velmi silne. Napriek tomu sa mi tych Massovych 664 tisicin nezda (uvidime po zajtrajsich zastavkach v boxoch). Napatie stupa ; )
Osobne si myslim ze ten Massov naskok bude asi sposobeny palivom...
Alebo zeby bol az tak rychly?? :roll:
Tomasito
VIP
VIP

jukaza napísal:Osobne si myslim ze ten Massov naskok bude asi sposobeny palivom...
Zatial sa mozme len domnievat...
Tomasito napísal: (uvidime po zajtrajsich, prvych zastavkach v boxoch).
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

čo dodať uchvatné!očakaval som že to bude trosšku horšie ale som milo prekvapeny
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

palivo v tom nebude :) mozno tak jedno max dve kola. podla odhadov pri vyrovnanych monopostoch sa 0,2s rovnaju priblizne 10l paliva. cize v tomto pripade by to bolo nieco okolo 30l, co je na rovinu povedane nepredstavitelne. neviem ci ste si vsimli alebo viete, ze sa ide v singapure proti smeru hodinovych ruciciek. od tohto roku su v kalendari taketo GP celkom 3:
-turecko
-singapur
-brazilia
kto je najlepsi ked sa ide "naopak"?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Shaman krija na rozluskol zahadu. Ako fajn, usetrim zajtra 90min cumenia na bednu, diky!

edit: asi si
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Shaman krija na rozluskol zahadu. Ako fajn, usetrim zajtra 90min cumenia na bednu, diky!
No to ze sa ide proti smeru hod. ruciciek som si vsimol 8)
Ale akosi nepoznam odpoved na tu otazku:P...Vy hej alebo som len ja taky "blby".. :P
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

MP4-23 napísal:Dôležitou zmenou bude možnosť nastavenia predného krídla prostredníctvom volantu z kokpitu. Pilot bude môcť meniť nastavenie krídla až dvakrát za kolo.

"Zmena nastavenia predného krídla zabezpečí lepšiu stabilitu v čase, kedy to potrebujete. Po predbiehacom manévri sa môžete vrátiť ihneď k pôvodnému nastaveniu. Ak napríklad zmeníte nastavenie a nie ste s ním spokojný, tak ho zmeníte ešte raz. V rovnakom kole už ale potom nič meniť nemôžete a musíte si počkať na ďalšie kolo. Celé to bude kontrolovať jednotná elektronika FIA," vysvetľuje Byrne.

mno tak to si kuknem dost co treba davat pozor na trat tak este budu aj regulovat pritlak to je uz co ,chcem vidiet ten mechanizmus otacania :lol:
Úprimne povedané, neviem si to predstaviť... Ak to bude možno použiť 2x za kolo, rozhodne sa to bude používať aj keď sa nebude predbiehať, počas normálnej jazdy. Budú si chcieť zvýšiť prítlak do zákrut a znížiť na rovine. Neviem si predstaviť že by pilot 2x za kolo (cez 100x za preteky) v mieste na trati ktoré vypočítajú technici stláčal gombík. Čo v prípade, že bude predbiehať, tie dva pokusy vystriela a bude musieť prechádzať tiahlou zatáčkou typu Parabolica či tá trojitá Turn 8 v Bahrajne cez 200km/h s krídlom narovnaným na maximálnu rýchlosť lebo pôvodne chcel predbiehať súpera na rovinke? Maximálne sa zakusne a krásne ho to vyvezie až do bariéry. Blbosť... :roll:

Naviac meniť sa bude dať iba predné krídlo, a pochybujem že to bude nejaký masívny rozdiel medzi dvoma polohami. Taktiež nemožno spraviť pozitívnu zmenu zmenou sklonu iba predného prvku, veď aerodynamika a nastavenie auta je súhrou všetkých nastavení všetkého. Koľko by tým ušetrili? 0,2sec na kolo? To na predbehnutie nestačí.

Namiesto toho by mohli zaviesť niečo ako obdobu powerboostu, každý by mal k dispozícii napr. 60sec alebo 7 stlačení na závod, počas ktorých by sa krátkodobo zvýšil výkon. To je odskúšané a funguje to náramne. Koniec-koncov veď to bude možné s nástupom KERS.

Toto je nefunkčná blbosť.
Tomasito
VIP
VIP

jukaza napísal:Osobne si myslim ze ten Massov naskok bude asi sposobeny palivom...
Tak som si este vcera pozrel zaznam kvali na Galaxii a palivo v tom pravdepodobne nebude. Podobne ako Kimi, ani Lewis svoje posledne kolo nezajazdil idealne...
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Tak som si este vcera pozrel zaznam kvali na Galaxii a palivo v tom pravdepodobne nebude. Podobne ako Kimi, ani Lewis svoje posledne kolo nezajazdil idealne...
To ano Kimi tam vyletel a urcite pri tom stratil daky cas a Haminton o tom neviem zeby nejako "vysiel" mino ale co som pozeral casy zo sektorov bol trochu pomalsi...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3 napísal:Shaman krija na rozluskol zahadu. Ako fajn, usetrim zajtra 90min cumenia na bednu, diky!
tak este jeden! :lol: pretek bude trvat tak do hodiny a 50 minut (bez SC).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

jeziskriste co ti dementi z maranella zase predviedli! ololol!!!!
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

chudak massa,ma nestastie :/(
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Jj, je to pre neho smola, pretoze tentokrat opat za to nemoze

//autoeditácia príspevku ( 28 Sep 2008, 16:04 )
Skoda jedneho miesta, mohlo to byt veselsie, z tragedie konkurencie to chce vitazit vzdy co najviac. Snad sa v Japonsku bude darit tak ako po minule roky.
Prílohy
massa.jpg
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Noo tak teda ja som nemohol z toho massu.Teda neviem co sa to tam presne stalo ale ta "hadicka" ta nemala chybu :lol: ,mohol to este potiahnut a obehnut aspon jedno kolecko..... No a Kimi.... tak ten ma uz uplne dorazil....
Napísať odpoveď