liecba mrtveho zuba :(

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

liecba mrtveho zuba :(

Príspevok od používateľa kenvelo177 »

dnes som siel k zubarke s cielom zaplombovat zub.. pridem ta, povedal som ze chcem injekciu a pani doktorka povedala ze tu nebude treba, ten zub je mrtvy a treba ho liecit :( takze ho rozvrtala, nieco donho pichala a potom zatrela dakou bielou pastou. mam vraj prist o tyzden.. budu mi este nieco robit, ci uz ho len zaplombuju?? ten zub je hned vedla predneho, cize tyzden musim chodit so zabielenym zubom :(( podelte sa ak mate niekto skusenosti
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Dnes osm bol u zubarky.Mal som deravy zub a z neho mi navrelo dasno.Dasno mi vyrezala a zatrela mi to tou bielou srackou.Zajtra mam prist na kontrolu takze uvidim.Mne vravela ze to potom uz len zaplombuje
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

bud vam to zaplombuje alebo da este raz tu pastu pokial zub nebude vylieceny :wink:
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Je to mozne.To odrezane dasno celkom boli a ta biela sracka to asi hoji
Filipito
Darca
Darca

jj presne diego

mal som nieco podobne ale ja som bol u zubara asi 4 krat do tyzdna
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Inak má niekto skúsenosti, ako dlho vydrží taký umrtvený zub? Mám jeden už asi desať rokov.. (vybrali mi z neho nerv).. a akurát sa obávam, dokedy mi vydrží, či mi nebudú chcieť dať mostík alebo niečo podobné. Btw.. je to jednotka vpravo hore.. grr!
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

no jo, ta biela pasta by to mala liecit. ze ak mi zapuchne dasno tak mam prist na precistenie. no dufam ze s tym nic nebude, budem si davat pozor..dost ma hneva ze ten zub mi ztmavne :(
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ta biela sracka je doliecovacia pasta, tiez mam teraz v papuli zo dve :D pouziva sa, ked je zubny kaz velky a zub je moc poskodeny...
zalezi ako sa dolieci ten zub, ak bude na oko dobry, len sa zaplombuje, ak nie, este si donho vrtne :wink: mrtvy zub mam aj ja, je scernaly, ale ak mal tuhy korienok v zdravom dasne, vypadnut by nemal
Filipito
Darca
Darca

kibo: ak chces tak chod k zubarke a ona ti ho "zamaluje" na odtien tvojich zubov :wink:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:kibo: ak chces tak chod k zubarke a ona ti ho "zamaluje" na odtien tvojich zubov :wink:
je to tusim sestka vlavo hore, cize ma to netrapi do takej miery, aby som s tym nevedl zit :)

/jj :)
Filipito
Darca
Darca

to to je v pohode, keby to bol neaky s tych prednych tak je to ine :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No ako som písal, ja mám mŕtvy práve ten najhlavnejší, najprednejší. Zubárka mi ho dosť rozvŕtala, ale mi ho aj dala dokopy a pekne mi ho zafarbila do odtieňu ostatných zubov.. no aj tak pri podrobnejšom skúmaní človek zbadá rozdiel.. či už vo farbe alebo aj v tvare. Držať však zatiaľ drží pevne.. snáď ešte ďalších aspoň 10 rokov vydrží.. a potom už príde nejaká nová bezbolestná technológia na úpravu zubov..
;)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:a potom už príde nejaká nová bezbolestná technológia na úpravu zubov..
;)
dobre mierena gulka do hlavy :D :samovrazda:
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

brm napísal:Inak má niekto skúsenosti, ako dlho vydrží taký umrtvený zub? Mám jeden už asi desať rokov.. (vybrali mi z neho nerv).. a akurát sa obávam, dokedy mi vydrží, či mi nebudú chcieť dať mostík alebo niečo podobné. Btw.. je to jednotka vpravo hore.. grr!
Tak mne umrela dvojka a vydržala mi asi 15 rokov než sa mi z neho kúsok odlomil, tak mám na ňom nasadený porcelánový a koreň teda ešte stále drží. Tak som zvedavý dokedy ešte :)
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

boha preco to boli :( poobede este nebolo nic a teraz citim pulzujucu bolest
majooo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majooo »

No ja som mal/mam presne ten isty problem.....Raz vecer ma neskutocne zacal boliet zub, supol som si panadol aby som mohol zaspat a rano som isiel na pohotovost [bola nedela]. Zubar na pohotovosti mi povedal ze mi odumrel zub. Vyvrtal mi tam tu plombu co som tam mal, vycistil to niecim takym ako je ihla na injekcnej striekacke...dost to dolelo ako sa v nom sparal a dal mi tam tu bielu pastu co si spominal. Toto vsetko sa este 2xopakovalo u mojej zubarky a nakoniec mi tam dala plobmu..teda taku cudnu plombu az do korena...poslala ma na rengen[ci to spravila dobre] a zajtra ide spravit tu vrchnu poslednu cast
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Mna to zacalo neznesitelne boliet az po 3ch hodinach ako mi umrtvila usta.Potom umrtvovacka prestala ucinkovat.Este som skusal pestou ci dobre funguje ta injekcia tak mam rozbite usta :D.Ficim iba na Ibuprofen a paralen zatial to funguje.Neviem preco ale ked som si v neznesitelnych bolestiach zapalil tak v okamihu ako som tahal z cigarety som bolest necitil alebo som citil velmi malu bolest.
kenvelo177
Medium Expert
Medium Expert

Dieg0 napísal:Mna to zacalo neznesitelne boliet az po 3ch hodinach ako mi umrtvila usta.Potom umrtvovacka prestala ucinkovat.Este som skusal pestou ci dobre funguje ta injekcia tak mam rozbite usta :D.Ficim iba na Ibuprofen a paralen zatial to funguje.Neviem preco ale ked som si v neznesitelnych bolestiach zapalil tak v okamihu ako som tahal z cigarety som bolest necitil alebo som citil velmi malu bolest.
aha, takze treba fajcit a bude lepsie :) ja ked som pocul ze mi bude kanaliky cistit, zlakol som sa, nedala ani injekciu ale nastastie len trosku bolelo.. asi preto ze v dvojke je len jeden kanalik :) a zajtra mozem vysvetlovat v skole ze preco mam zabieleny zub :)
Napísať odpoveď