Caute, planujem kupu noveho PC, v podstate som uz rozhodnuty pre tento klik
chcem pocut vas nazor, ci sa take nieco neda zohnat lacnejsie .. minimalne poziadavky : procesor 3.5 Ghz, ram 1024 MB, grafika 256 MB (nie integrovana .. ATI / Nvidia), dvd rw, hdd 160gb .. ten PC z agemu splnuje bohate moje poziadavky co sa tyka vykonu, ale zevraj sa take nieco da zohnat lacnejsie .. pozeral som iba agem a datart, som verny tymto dvom obchodikom, ale ak poznate este nieco v Bratislave pri najhorsom v Prahe, kludne moze byt
Kompletna PC zostava
v prvom rade - tazko sa niekomu radi, ked neuvedie ucel na ktory chce zostavu pouzivat (pripadne aj cenovy strop) .. Na zaklade tychto dvoch malickosti sa daju robit ozaj zaujimave zostavy.
v druhom rade - urcite z vypoctovej techniky vynechaj obchody s elektronikou ako datart, nay a podobne elektra so zameranim na laickych konzumentov. Ci sa vyhnut agemu - tazko povedat, zalezi od toho ako si vies vybojovat reklamaciu, servis, pripadne poradenstvo.
v tretom rade - o co vlastne v tejto teme ide.. oznamit nam pre co si sa rozhodol, alebo o radu pred co mozno najlepsou kupou.
v druhom rade - urcite z vypoctovej techniky vynechaj obchody s elektronikou ako datart, nay a podobne elektra so zameranim na laickych konzumentov. Ci sa vyhnut agemu - tazko povedat, zalezi od toho ako si vies vybojovat reklamaciu, servis, pripadne poradenstvo.
v tretom rade - o co vlastne v tejto teme ide.. oznamit nam pre co si sa rozhodol, alebo o radu pred co mozno najlepsou kupou.
3.5 GHz je cisto orientacne .. 2GB RAM je malo ? ja mam momentalne 512 co mi uplne staci a 1024 mi teda bude stacit bohate .. pripadne si tam supnem este tu 512 zo stareho pc .. no potrebujem ho skor na tie hry ale neplanujem si kupovat ani stahovat kazdy den najnovsie hry .. ja skor old school a terajsi PC na to staci len tak-tak a preto chcem aj nejaku rezervu .. no cenovy strop : pod 10 000 optimum ale ak bude dobry pomer cena vykon prekusnem aj 13 000, ale skor tych 10K.
btw ak je 2,2 ghz a dual core, znamena, ze vykon sa nasobi ? teda 4,4 Ghz ? a ak nie tak ako zistim finalny vykon viacjadrovych procesorov ?
btw ak je 2,2 ghz a dual core, znamena, ze vykon sa nasobi ? teda 4,4 Ghz ? a ak nie tak ako zistim finalny vykon viacjadrovych procesorov ?
Výkon procesorov sa už dávno neudáva podľa ich frekvencie, honba za ghz už dávno skončila, keďže na výkon má vplyv oveľa viac vecí. Výkony jednotlivých procesorov môžeš zistiť akurát tak v rôznych testoch (napr. na extrahardware.cz)
Možno Ti teraz stačí 512MB, ale v novom kompe Ti už 1GB nebude stačiť. A zo starého kompu s najväčšou pravdepodobnosťou ramku do nového nedáš, pretože tipujem, že v starom kompe máš DDR pamäte, v súčasnosti sú DDR2 pamäte.. samozrejme navzájom nekompatibilné.
Za 10-13000sk sa určite dá vybrať niečo výkonnejšie. Chceš to brať z agemu? Tento cenový limit je s alebo bez DPH?
Možno Ti teraz stačí 512MB, ale v novom kompe Ti už 1GB nebude stačiť. A zo starého kompu s najväčšou pravdepodobnosťou ramku do nového nedáš, pretože tipujem, že v starom kompe máš DDR pamäte, v súčasnosti sú DDR2 pamäte.. samozrejme navzájom nekompatibilné.
Za 10-13000sk sa určite dá vybrať niečo výkonnejšie. Chceš to brať z agemu? Tento cenový limit je s alebo bez DPH?