Ziskane tituly na VS
Ziskane tituly na VS
Caute, vie mi niekto povedat, ake tituly sa ziskaju po ukonceni studia na nasledovnych VS?
Fakulta politickych vied a medzinarodnych vztahov Univerzity Mateja Bella v BB
Pravnicka fakulta Univerzity Komenskeho v BA
Pravnicka fakulta Univerzity Mateja Bella v BB
Fakulta politickych vied a medzinarodnych vztahov Univerzity Mateja Bella v BB
Pravnicka fakulta Univerzity Komenskeho v BA
Pravnicka fakulta Univerzity Mateja Bella v BB
Ja si tak isto nie som isty, tiez som len zacal pravo takze vravim len to ako si ja myslim ze to je.
edit: tak som si to pomýlil, ja som vravel o niečom inom, trošku som si pohľadal na nete a holubar ma pravdu...
staci spravit rigoroznu skusku, kde sa plati len niekolko tisic a obhajit ju, potrebny je nato logicky Mgr
edit: tak som si to pomýlil, ja som vravel o niečom inom, trošku som si pohľadal na nete a holubar ma pravdu...
staci spravit rigoroznu skusku, kde sa plati len niekolko tisic a obhajit ju, potrebny je nato logicky Mgr
ano, judikaturu si mozes urobit az po 5 rokoch dokazatelnej praxe (to znamena ze nemozes si 5 rokov valat sunky a potom si urobit JUDr.). o tych peniazoch neviem, ale zda sa mi to celkom prehnane. snad je tu nejaky pravnik, ktory to objasniUjoNecro napísal:pokial viem tak na JUDr musis po piatiach rokoch co si Mgr robit niekde (u advokata atd) 3 roky ako koncipient a nasledne dva roky ako kandidat (u ineho) aby si mohol robit skusky JUDr za ktore sa tusim plati 360 litrov, nie som si isty ale takto predpokladam ze to funguje.
peniaze sa zato neplatia, velke peniaze sa vraj zvykli roznymi kluckami platit pri robeni koncipientskej praxe, skuska ako taka by urcite nemala stat 360 litrov a prax mozes byt pokial viem vykonavana aj na pozicii sudcu-cakatela, nemusi to byt advokatska prax ako koncipient...a este jedna uprava v sucasnosti mas najprv bakalara po troch rokoch VS a az potom sa nastupuje na magisterske studium 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
neviem co je na tom pravdy ale to iste napr. vravela znama mne, ze ked budem mat ing. z ceskej skoly, tak mi nebude platit v zahranici ... ale osobne moc na to nedavam, kedze napr. nasa skola exportuje inzinierov aj pre zahranicne firmy ... ak mas preukazatelne dokoncene studium na urcity titul, tak to musia pobrat vsade, je jasne ze lepsie sa uplatni student s "magisterskym titulom" z nejakej sorbonny, ako nejaky "magister" z hornej dolnej ...
-
woundgiver
Light Star
problem nie je v tom aky system sa pouziva ale v tom aky kredit vo vedeckom svete ma ta konkretna skola. A zial nase skoly nemaju prakticky ziadny. Cize z pohladu akademicekho ti titul uznat mozu ale napr. potencialny zamestnavatel v zahranici si povie, ze z takej skoly prd pre prax vies a teda si nezaujimavy.Fabo napísal:Dnes uz asi kazda skola studuje na ECTS europsky kreditovy system, takze myslim ze nebude probem s uznavanim...