DrayTek Vigor 2700 VGST

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

hitman napísal:1. ip mam nastavene automaticky
2. sietova karta je funkcna na 100% lebo som mal na nej iny router
3. kabel je tiez funkcny lebo tiez som ho mal na starom routri

Mas nejake ine napady? :wink:
No takto: v pripade, ze mas takyto problem, tak mozu byt 3 priciny: sietovka, kabel alebo modem. Ak je sietovka ok, kabel tiez, tak chyba musi byt v routri. Zostava otazka ze kde :). Bud ma router zly konfig (moze sa stat, ze nemas nastaveny default, ale po testovani nechali zmeneny) alebo router je jednoducho vadny. Urob jeho reset do factory setting (Vigor ma na zadnej strane taky "cudlik", ktory je treba pridrzat asi na 5-10 sekund a on sa resetne). Potom to vyskusaj. Ak nie, tak ja by som odporucil reklamaciu Vigora. Ak si ho kupil v T-Come, tak reklamacia prebieha tak, ze ho prineseies na predajne miesto http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=143, kde ho poslu na reklamaciu. Za ten cas ti mozu za zabezpeku myslim 3000 Sk zapozicat novy router. Potom ked sa vrati tvoj z servisu, tak bud ti ho vratia alebo vymenia. Ten zapozicany vratis a vratia ti zabezpeku. Takze asi tolko, ak mas dalsie otazky, smelo sa pytaj :)
hitman
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa hitman »

skusal som ten router a bol nakoniec on vadny....takze som ho bol vymenit a dala mi novy a ten uz ide :D
testosterone
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa testosterone »

mal by som dotaz aky je rozdiel medzi klasickym routrom Vigor 2700 a DSL routerom Vigor 2700 VGST okrem toho ze je bedzdrotovy? Stalo sa uz niekomu ze si dal net od T-Comu a mal problem s automatickym sosaním z rapidu? Konkretne zvazujem program Turbo3, mate s ním dobru skusenost co sa tyka aut. tahania? Inak na stranke T-comu sa zmienuju aj o variante Plus ale nikde som nenasiel viac info.
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

pokiaľ viem, žiaden rozdiel medzi VGST a obyčajným nie je (okrem bezdrôtového pripojenia). sosanie z rapidu tiež bez problémov. a čo sa týka vriantu Plus, tak to len znamená, že nemusíš mať pevnú linku.

http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... ction=home
jairocon
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jairocon »

Mame doma normal DSLku a stary vigor modem (len pre jeden pocitac). Odvtedy pribudli 2 laptopy doma a vzdy sme to prepajali kablamy a zdielanim internetu z pocitaca ale uz nas to zacina omrzievat.

Tak rozmyslam, ze na vianoce kupim wifi-router. Len neviem aky. Nechcem minat vela penazi - len aby to fungovalo. Voip outlet je plusom ale nie az tak extremne ziadany.

Pozeram na tento - mohlo by byt?
http://www.alza.sk/externi-adsl2-modem- ... d80392.htm

S T-comu tento vigor o ktorom tu diskutujete nemozem zobrat, 11tis nemam a brasko predlzil nasu dslku v lete bez toho aby zobral nejaku akciu na modem/router.
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jairocon napísal:Mame doma normal DSLku a stary vigor modem (len pre jeden pocitac). Odvtedy pribudli 2 laptopy doma a vzdy sme to prepajali kablamy a zdielanim internetu z pocitaca ale uz nas to zacina omrzievat.

Tak rozmyslam, ze na vianoce kupim wifi-router. Len neviem aky. Nechcem minat vela penazi - len aby to fungovalo. Voip outlet je plusom ale nie az tak extremne ziadany.

Pozeram na tento - mohlo by byt?
http://www.alza.sk/externi-adsl2-modem- ... d80392.htm

S T-comu tento vigor o ktorom tu diskutujete nemozem zobrat, 11tis nemam a brasko predlzil nasu dslku v lete bez toho aby zobral nejaku akciu na modem/router.
no tento vyzera fajn, len este jedna dolezita vec. T-Com v poslednej dobe meni ustredne (DSLAMy na UBAMy) a na nich vsetky zariadenia nefunguju!!! odporuca sa kupit si zariadenie z podporovanych zaraideni (http://www.t-com.sk/Documents/koncove_z ... modemy.pdf), pokial budes mat nejake ine, nemusi ti DSLko fungovat... takze bacha na to.
Invader
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Invader »

Caute. Mam Vigor 2700 VGST a privadza ma do zufalstva. O co ide.
Mam nastavene DHCP len kvoli klientom (navstevy vo firme), ktori sa mozu pripojit cez wifi, ak potrebuju internet (inac na firemnej LAN mam pocitace s pevne definovanymi IPs). V nastaveniach Bind IP to MAC som si pre jeden moj notebook zadefinoval jeho MAC a tiez aku ma mat IP, ked sa s nim pripojim cez Wifi. Je to kvoli tomu, lebo na dalsom externom routeri mam na FW (medzi vigorom a firemnou LAN-kou) nastavene pravidlo, ze len tato IP z Vigora moze do firemnej lokalnej siete. Vigor vsak nastavenie IP to MAC uplne ignoruje a ked sa pripojim notebookom, dostanem prvu volnu IP, resp. poslednu pridelenu ak nevyprsal lease time. Nemate niekto nejaky hint? Alebo funguje definovanie IP pre MAC len pre DHCP klientov pripojenych po drate??
MarkAurel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MarkAurel »

chcem sa opytat vigor 2700vgst sa vie pripojit do wifi siete? cize prijimat wifi signal, chcel bi som sa nim pripajat na net, je to mozne?
marek63
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marek63 »

mam problem.. kamaratka ma tento router t-mobile internet a stale jej vypadne asi po 10 min pripojenia signal je skoro plny.. a ide strašne pomaly download max 20 kbps .. po 10 min sa odpoji že stratil siet a už nenajde žiadnu až ked povytiahnem a znovu zastrčim tu krabičku usb myslim ž tu antenu wifi aby komunikovala stym routerom.. pc som skenoval virus žiadny.. aj zo spywarom tiež žiadny odinštaloval som zbytočne programi všetko..prečistil ccleanerom a stale to iste robi.. technik t-comu hovori že chyba nieje unich... :? za každu odpoved dakujem.
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

marek63 napísal:mam problem.. kamaratka ma tento router t-mobile internet a stale jej vypadne asi po 10 min pripojenia signal je skoro plny.. a ide strašne pomaly download max 20 kbps .. po 10 min sa odpoji že stratil siet a už nenajde žiadnu až ked povytiahnem a znovu zastrčim tu krabičku usb myslim ž tu antenu wifi aby komunikovala stym routerom.. pc som skenoval virus žiadny.. aj zo spywarom tiež žiadny odinštaloval som zbytočne programi všetko..prečistil ccleanerom a stale to iste robi.. technik t-comu hovori že chyba nieje unich... :? za každu odpoved dakujem.
no tak postupne:
- ak ma na tomto routri T-Mobile, tak to je asi jedina na svete (T-Com skor :))
- ked jej ide pomaly pripojenie, tak to moze byt vytazenim linky - nemusi to byt len spyware, ale aj nejaky dobry sused, ktory sa jej na router pripaja
- pokial technik povedal, ze chyba je u zakaznika, tak treba skusit vymenit router (na hodinu) a zistit, ci sa bude net spravat tak aj s inym routrom. ak ano, chyba je v PC, ani nie, chyba je v routri...
Saiph
Novice
Novice

chyba v prenose cez wifi

Príspevok od používateľa Saiph »

Mam tento router, najnovší firmware 2.7.3. Streamujem dig.signál z mojho kompu do routra. Každých 63sekund sa neprenasaju žiadne bity cez wifi,prejavuje sa to seknutim obrazu cca 1s na wifi notebooku. Nestretol sa s tým už niekto?
Cez LAN ide všetko ok. Bity sa isto nestracaju na ceste moj komp - router. Overené. Diky. :cry:
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

skus sa pripojit s inym WiFi zaraidenim, bud NTB alebo PC. A ak ti to bude robit aj tam, tak bude problem v routri, ak nebude, tak bude problem vo WiFi na NTB. Pripadne skus preinstalovat ovladac na WiFi v NTB
Darry
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Darry »

Dobrý deň,

Mám doma 2 routre Vigor 2700 VGST rád by som jeden z nich použil ako vysielač WiFi (to nieje žiaden problém) a druhý chcem použiť ako clienta, ktorý sa naňho pripojí. Drbem sa s tým už asi 3 hodiny a nefachá mi to. Vedel by mi niekto z vás pomôcť?
Palio
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Palio »

Tak ja mam s tymto routrom problem nasledovny:
Mam v izbe NTB s WiFinou. Vsetko funguje ako má (Asi cez 2 steny, intenzita signalu 54Mbps Very Good). Akonahle sa pripoji na WiFinu otec s NTB (vecsinou z obyvacky, asi 2 metre necele od routra) a zacne si pozerat stranky, mne strasne vypadava signal (klesne na 1/11/6... Mbps) a nejde mi net ani siet. No ono to v podstate ide, len to stale vypadava. Kym sa dostanem k tomu co potrebujem trva to o dost dlhsie. Neviete niekto co s tym robit? Presiel som cely manual a v nom som nenasiel nic co by mi mohlo pomoct.
cinho
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cinho »

Dobrý :smt003

Mám tento router (keby niekto nevedel: DrayTek Vigor2700VGST FW HAG) a nejak som stratil anténku :lol: (hovoril som si, na čo mi bude... v tedy som totižto nemal dôvod si ju ponechávať). Chcel by som si kúpiť nejakú anténku, no neviem akú, nakoľko som ešte nikdy niečo také nekupoval. Potreboval by som takú, ktorá bude na to pasovať a hlavne aby mala dobrý signál .. nech čo najďalej. Najlepšie aj 100m s prekážkami.
Vedel by niekto povedať, kde sa dá kúpiť?

Dík :smt006
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -MANeKEN- »

Palio napísal:..... Akonahle sa pripoji na WiFinu otec s NTB (vecsinou z obyvacky, asi 2 metre necele od routra) a zacne si pozerat stranky, mne strasne vypadava signal (klesne na 1/11/6... Mbps) a nejde mi net ani siet. No ono to v podstate ide, len to stale vypadava......
rovnaky problem mam aj ja. Ak sa pripoji na wifi sestra s notebookom kusok od routra nedajboze este otec so svojim tak ja stale padam :-/ skusal som update FW, update ovladacov sietovky ale robi mi to stale.
Palio
Light Expert
Light Expert

Re: DrayTek Vigor 2700 VGST

Príspevok od používateľa Palio »

mam take poloriesenie tohoto problemu. spravit 2 SSID. jednej obmedzit rychlost a povedat sestre nech sa na nu pripaja :D, na druhe SSID (bez obmedzenia rychlosti) sa pripoj ty.
BTW neviete niekto ako tam narvat oficialny draytek FW? na ich stranke je momentalne verzia 2.8.3 a T-Com ma len 2.7.3.
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Palio napísal:mam take poloriesenie tohoto problemu. spravit 2 SSID. jednej obmedzit rychlost a povedat sestre nech sa na nu pripaja :D, na druhe SSID (bez obmedzenia rychlosti) sa pripoj ty.
BTW neviete niekto ako tam narvat oficialny draytek FW? na ich stranke je momentalne verzia 2.8.3 a T-Com ma len 2.7.3.
Nie som si isty ale neskusal by som to, ak chces mat na tom DSL od T-comu tak ten 2.8.3 nie je prisposobeny pre T-com dsl. Ale ak to silou mocou chces tak isto ako pre t-com firmware, cez router tools.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Kesoman napísal: Nie som si isty ale neskusal by som to, ak chces mat na tom DSL od T-comu tak ten 2.8.3 nie je prisposobeny pre T-com dsl. Ale ak to silou mocou chces tak isto ako pre t-com firmware, cez router tools.

ako nieje prispôsobený ? ved ten od drayteku je asi naj do toho routru
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Jancuk napísal:

ako nieje prispôsobený ? ved ten od drayteku je asi naj do toho routru
Vravim ze nie som si isty...Takze tak mne bolo stale odporucane pre bezchybnu prevadzku mat firmware z t-com stranky. Teraz mi to je jedno ale sprtat do toho nejdem. Keby som ho nahodou niekedy chcel vyuzit. Na stranke drayteku je tam cely zoznam verzii 2.8.3 - ktora plati pre SR ?
Napísať odpoveď