umyvacka riadu rada
umyvacka riadu rada
otazka na dakeho odbornika...co je lepsie a ekonomickejsie..napojit mycku riadov na vodu teplu alebo studenu....studena voda je obecna a teplu vudu si hrejeme vo vlastnom plynovom bojleri.
dakujem za vase odpovede
dakujem za vase odpovede
-
lekoklatik
VIP
-
lekoklatik
VIP
to ye tepla voda je na umyvanie lepsia to vie asi aj male dieta ci nie.ja som chcel vediet co je ekonomickejsie.mycka si teraz ked je napojena na studenu vodu sama podla programu zohreje od 40-70 stup.pricom spali energiu ked hreje tu studenu vodu na teplu nie.ale keby som mycku napojil na teplu vodu ktora sa hreje v plynovom bojleri tak mozno nespali az tolko energije,ale zase sa spali plyn ktory sluzi na ohrev vody.ja by som chcel ci ma zmysel napojit mycku na teplu vodu a ci nie dakujem
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Umyvacka si ju vie zohriat, tak isto, ako aj pracka. Jemu ide skor asi o to, ci tahat rovno teplu vodu, alebo napojit na studenu a vtedy si ju umyvacka sama zohreje. Cize, co vyjde lacnejsie - plyn alebo elektrina. My mame doma napojenu na studenej. A asi vacsina ludi z pocutia.Zaxman napísal:tepla voda lepšie očistiiii ten riad
-
lekoklatik
VIP
-
makaveli
King
no neviem, ale teoreticky: ked je nejaky riad plastovy, ale urcene do umyvacky riadu.. alebo napr. nejaky pohar s "potlacou" urceny do umyvacky.. a v umyvacke byva standardne voda ohriata dajme tomu na tych 60-70 stupnov.. nemoze to tych 90 stupnov poskodit..?lekoklatik napísal:90 stupňová voda poškodí riad?![]()
Aha. Tak toto je buď pekná sprostosť, alebo žijem s opicami.
-
lekoklatik
VIP
¨Hmm. Tak fakt žijem s opicami, pretoŽe osm nevidel plastový pohár v umývačke, dokonca ani plast určený na umývanie v umývačke. Pohár z podlačou tiež nedávame do umývačke, veď tá podtlač proste nevydrží ani 70 stupňov si myslím.
Veď ani nože nedávame do umývačky, pretože by sa zatupili. Kceš mi povedať že sú špeciálne nože, ktoré sa v umývačke nezatupia napr.?
Veď ani nože nedávame do umývačky, pretože by sa zatupili. Kceš mi povedať že sú špeciálne nože, ktoré sa v umývačke nezatupia napr.?
lenze lenze ani voda v bojleri nema tych 90.stupnov ale menej nakolko si ju nastavite u mna to je 70-80.a voda ktora vam vsetkym co byvate v panelaku tiez chodi z jednej pripojky a tu vodu hreju plynom nie predsa elektrikou ci nie lebo asi ohrev vody plynom je lacnejsi ako ohrev vody elektrikou ci nie...................

-
lekoklatik
VIP
-
pryja
Darca
Nie je to to iste, ako s prackou? Tie mali kedysi privody aj na teplu vodu, ale dnes sa uz montuju len na studenu. Keby sa to neoplali, tak to asi nerobia. A mozno spotreba elektriny je nakoniec rovnaka pri teplej aj studenej vode, alebo je tam len minimalny rozdiel. Vsak elektrinu zerie tak ci tak, aby vobec umyvala a to ohrievanie sa uz zvezie popri tommarek7944 napísal:lenze lenze ani voda v bojleri nema tych 90.stupnov ale menej nakolko si ju nastavite u mna to je 70-80.a voda ktora vam vsetkym co byvate v panelaku tiez chodi z jednej pripojky a tu vodu hreju plynom nie predsa elektrikou ci nie lebo asi ohrev vody plynom je lacnejsi ako ohrev vody elektrikou ci nie...................![]()
![]()
//lekoklatik, ja tam umyvam aj kelimky od jogurtov, noze, drevo, proste vsetko. Ked uz tam raz je, co si budem ruky drat