Problem s wifi kartou?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
MaximG
Amateur
Amateur

Problem s wifi kartou?

Príspevok od používateľa MaximG »

Cawte, mam taky problem, nedavno som si kupil wifi kartu ASUS WL-107g a pripajam sa cez nu na net, ale siet mi neustale vypadava hoci signal je vyhodnoteny softom ako vynikajuci, siet proste vypadne, znovu zacne nacitavat sietovu adresu a po chvili sa opat pripoji, a vzdy dookola, vedel by mi niekto poradit ako to riesit? v com je problem?
MakeFake
Spammer
Spammer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Zisti ake su v okoli wifi nety. Ak ich je vela a vysielaju na jednom kanali moze byt rusenie. Skus zmeni vysielaci kanal na routri.
MaximG
Amateur
Amateur

Tych sieti je tu naozaj viac, ale toto je skolská (internatna) wifi siet a tak isto cez notebook sa do nej napajaju aj vsetci moji kamosi, ale oni ziaden podobny problem nemaju. Vcera som prehladaval net a nasiel som par reakcii s podobnym problemom, napr.
"Zdravim,
mám PCMCIA kartu ASUS WL-107g (OS: Win XP SP2) a neustále se mi stává, že se odpojuje a znovu naèítá IP adresu. Ono když by se to stalo 1x za den, tak mi to je jedno, ale cca každou minutu, to už je dost. Signál mám silný, v tom problém není. AP mám Linksys a nevím, jestli mùže být chyba v nastavení "nìèeho" tam, nebo jestli software na poèítaèi a nebo vadný HW PCMCIA modemu. Nemáte nìkdo nìjaký nápad?
Díky Milan"
Presne ten isty problem, takze to bude pravdepodobne priamo vo wifi karte, len by som chcel vediet ci sa to da vyriesit nejakymi drivermi, nastaveniami alebo len reklamaciou?
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Aky mas Windows? Skusal si najnovsie ovladace do maticnej dosky a od wifi karty.
MaximG
Amateur
Amateur

Mam WinXP, ale prave som sa docital že "wl-107g standardníma ovladačema není podporováno WPA / WPA2 (pouze wep)" lenze jedna z poziadaviek pre pripojenie sa do mojej skolskej siete znie: "Záujemcovia o pripojenie sa do bezdrôtovej siete UMB musia mať k dispozícii: sieťový wireless adaptér štandardu 802.11b/g/a s podporou WPA (WPA2)".
Môže to byť teda sposobene tymto? Ak ano, co mam spravit aby mi karta zacala podporovat aj tento WPA (WPA2)?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

MaximG: Kupit inu kartu, ine riesenie tam nevidim.
Napísať odpoveď