softverove vypnutie netu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
bibso
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

softverove vypnutie netu

Príspevok od používateľa bibso »

hladam program na vypnutie netu alebo urcitej ip adresy. potrebujem to do skoly aby sa ziaci nehrali ked vyucujem, dakujem
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

NO SUPER !
Ty ako chces ucit (predpokladam informatiku) ked si takuto primitivnost nevies zariadit sam :roll:
Teba mat za ucitela, tak sa este nahodou daco priucis :D
Ocividne plati pravidlo: "Kto to vie, robi to, kto to nevie, uci to, kto to nevie ucit, uci telesnu vychovu " :lol:

Ako mate robeny net ? cez proxy ? skus si dat blokovat IP-cky
(C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts). Bud na kazdom PC osobitne, alebo cez proxiho.
A existuje milon dalsich softov. Googluj: block IP, block WEB, block PAGE.
Snad anglictinu ovladate pan ucitel, ci profesor, alebo dokonca spravca siete ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ábíčko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ábíčko »

Staci ak zatial vypnes router alebo switch z elektriny. :)
bibso
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bibso »

inkognitto napísal:NO SUPER !
Ty ako chces ucit (predpokladam informatiku) ked si takuto primitivnost nevies zariadit sam :roll:
Teba mat za ucitela, tak sa este nahodou daco priucis :D
Ocividne plati pravidlo: "Kto to vie, robi to, kto to nevie, uci to, kto to nevie ucit, uci telesnu vychovu " :lol:

Ako mate robeny net ? cez proxy ? skus si dat blokovat IP-cky
(C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts). Bud na kazdom PC osobitne, alebo cez proxiho.
A existuje milon dalsich softov. Googluj: block IP, block WEB, block PAGE.
Snad anglictinu ovladate pan ucitel, ci profesor, alebo dokonca spravca siete ?
pytal som si radu a nie poucovanie, ako kebysi ty vedel vsetko
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

u nas na zakladej to ucitelka riesila tak ze nam vytiahla kabel od routra do switchu a uz nam nesel net......... viem cez nejaky soft je to lepsie ale......
inkognitto
Star
Star

ACH ! toto bolo inteligentneeee.
Dufam ze si daky Mgr. alebo nejaky iny "titulovany" inteligent.
Keby kazdy k svojej praci pristupoval ako ty, tak zajtra by bola vynajdena kladka, paka alebo naklonena rovina.
Ja nevravim ze ja viem vsetko alebo zeby ty si mal vediet vsetko, ale ked ti za nieco platia, tak to za co ti platia by si mal vediet.
A hlavne sa nauc googlit a pouzivat tlacitko "Hľadať" na tomto alebo aj kazdom inom fore.

BTW: tento problem som ja riesil ked som mal 17, PAN UCITEL
PS: a co som ti vari neporadil ? Nefunguje ti to ?
Prepac, ale taketo daco ma vie nasrat, to je ako keby clovek co nastupi za taxikara nevedel kde je spojka, lebo on jazdil len na automatike. A takeho cloveka PLAŤ !
Fiky
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fiky »

Ludia nechapem vas.. vsetko je raz prvy krat..jak moze nekto vediet vsetko? cely zivot sa ucime...a prave tu kde sa clovek moze nieco dozvediet mate takyto pristup :? ja by som rad pomohol ale taky soft nepoznam
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Mr. Inkognitto - strasne by ma zaujimalo ako pomocou host fajlu zablokujem komplet internet na dobu urcitu, zachovajuc moznost ho povolit kedy sa mi zachce. Prosim ta, vysvetli mi to, lebo my sprosti Microsoft Certified System Engineers - MCSE to nevieme, dakujem.
-- anonymnej cvicenej opici: nemas gule sa podpisat?
inkognitto
Star
Star

no ked bezia pod XP, tak ten hosts je zoznam "potencialne nebezpecnych stranok" ktore system ani nedovoli nacitat, je jedno cez aky browser. Tak som to ja vyriesil s pokecom v skole. Jednoducho, stranka sa neda zobrazit.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

inkognitto napísal:no ked bezia pod XP, tak ten hosts je zoznam "potencialne nebezpecnych stranok" ktore system ani nedovoli nacitat, je jedno cez aky browser. Tak som to ja vyriesil s pokecom v skole. Jednoducho, stranka sa neda zobrazit.
Killa bee mal na mysli, ako by si riesil odstavenie komplet pristupu k netu cez hosts. Je to realne nemozne, kedze je to blacklist. Ale, akurat ma napadla taka myslienka, co tak zadat adresu routru, ap za ucitelom. To by malo fungovat, ak sa nemylim. Ale na to postaci aj firewall, alebo jednoducho zakazat sietovku na ucitelovom stroji, alebo kopu inych moznosti.

p.s.: Nepatrim k ludom, co sa do toho vyznaju, tak ospravelnte nepresnosti, snad som az tak neprestrelil. :D
Prílohy
rozlozenie.png
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Host file nie je zoznam ziadnych potencionalne nebezpecnych stranok. Velmi, ale naozaj velmi zjednodusene sa da povedat, ze sluzi ako backup v pirpade, ze by nam vypadli DNS servre nakonfigurovane v tcp/ip settingoch. Samozrejme v nom ale musime mat nieco zadane.
Co sa tyka blokacie, ano da sa to cez redirect host mena na localhost IPcku, ale dajte si do host fajlu 127.0.0.1 www.yahoo.com a potom dajte do prehliadaca 87.248.113.14. Oops, cize ked poznam realnu IPcku, tak blokovanie cez host file mi je na 2 veci. To iste ked ma dotycny admin prava, tak mu staci vyhashovat zaznam v host fajle a nemusi sa trapit s realnou IPckou.
Napísať odpoveď