Môže ma zabit 18V?
Môže ma zabit 18V?
Prosim odpovedajte
nie som sice elektrikar a do elektriky sa moc nerozumiem, ale myslim ze 18V na ruke ani nepocitite kvoli vysokemu odporu pokozky... tudiz neprebehne cez vas ani 1mA. bolo by potreba viac napatia (voltov) aby to mohlo "prerazit" tu kozu - od takych 50V je elektrika citit
samozrejme zdroj 18V 800mA je nieco ine ako zdroj 50V a 800mA
-> zalezi, kolko si vase telo "zoberie" toho prudu podla celkoveho odporu. pri 18V si 80mA asi nezoberie, ale pri 380V uz asi hej.. zalezi aj od "sily" elektrickeho zdroja 
ak sa mylim tak ma prosim opravte
ak sa mylim tak ma prosim opravte
-
Martinekk
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ano, zabija prud, ako tu bolo povedane. A prud je zavisly na odpore, cez ktory rpeteka. v tomto pripade ludske telo. To ma odpor od par kOhm po par desiatok kOhm, tak ze 18V sposobi moc maly prud, to ani citit nebudes. leda tak na jazyku. Ja osobne citim na rukach tak od 35V vyssie, 70V uz je neprijemne, 230 prezijem, to ma kope relativne kazdu chvilu, ekd si nedam pozor. takze tak...
-
caesar1987
Addict
Zober si adapter 16V 1A napr.zdroj ku notebooku.Podla toho co si napisal,by ta malo zabit-ty vsak nepocitis nichashis napísal:0,5 – 2 mA - človek začína vnímať elektrický prúd
10 – 25 mA - bolestivé svalové kŕče
50 – 80 mA - zástava dychu a srdca, bezvedomie
nad 0,1 A - smrteľný prúd
18V bezneho cloveka nema sancu zabit.Sice je pravda ze zabija prud,ale ako bolo napisane-zalezi tam aj na vyske napätia.
Podla platnej normy sa 18V,zaraduje do kategorie bezpecneho napatia,takze je mozne pouzivat zdroje s takouto vyskou napatia ako napajacie zdroje napr.hraciek...
To, že ten adaptér dokáže dať pri maximálnom zaťažení 1A neznamená, že keď to chytíš bude cez teba ten prúd 1A pretekať (záleží od odporu tela a aj od prostredia, v akom sa nachádzaš).dudo02 napísal:Zober si adapter 16V 1A napr.zdroj ku notebooku.Podla toho co si napisal,by ta malo zabit-ty vsak nepocitis nicA smrtelna davka prudu je pre clveka velmi relativny pojem-zalezi totiz na tom,cim (akymi organmi) preteka..
18V bezneho cloveka nema sancu zabit.Sice je pravda ze zabija prud,ale ako bolo napisane-zalezi tam aj na vyske napätia.
Podla platnej normy sa 18V,zaraduje do kategorie bezpecneho napatia,takze je mozne pouzivat zdroje s takouto vyskou napatia ako napajacie zdroje napr.hraciek...
PS: 18V je bezpečné napätie pri normálnom prostredí.
-
caesar1987
Addict
To mi je jasne.chrono napísal:To, že ten adaptér dokáže dať pri maximálnom zaťažení 1A neznamená, že keď to chytíš bude cez teba ten prúd 1A pretekať (záleží od odporu tela a aj od prostredia, v akom sa nachádzaš).
PS: 18V je bezpečné napätie pri normálnom prostredí.
18V je bezpecne napatie aj v nebezpecnom prostredi.A ak sa nemylim,tak 18Vss dokonca aj v zvlast nebezpecnom.