Dobry den!
Snazil som sa riesit jeden problem s mojim notebookom nasiel som tuto stranku no nerozumiem tomuto prikazu. prosim ako ho mam spustit alebo otvorit vo fedore napr. >>>
Edit: Found a solution.
echo 0 > /sys/devices/platform/asus_laptop/ls_switch
turns off the ambient light sensor that wasn't working for me, now the little applet works perfectly.
Prikaz v Linuxe
V Linuxe existujú rôzne virtuálne súborové systémy. Jedným z nich je aj sysfs, ktorý je zvyčajne pripojený do adresára /sys. Sú v ňom rôzne "súbory" v ktorých sú informácie o hardvéry a pomocou niektorých môžeš meniť nastavenie tých zariadení. Skús sa pozrieť, či tam máš taký súbor. Ak ho tam máš, tak zápis 1 do toho súboru to zariadenie zapne, 0 ho vypne.
echo 0 spôsobí, že sa do konzoly vypíše znak 0
> /sys/devices/platform/asus_laptop/ls_switch presmeruje výpis z konzoly do toho súboru ls_switch (a teda sa zmení nastavenie toho zariadenia).
Ak ti tá zmena naozaj pomôže, tak potom by si mal dať ten príkaz do súboru sysctl.conf, aby sa to používalo automaticky pri štarte (teda ak to budeš chcieť spúšťať po každom štarte).
echo 0 spôsobí, že sa do konzoly vypíše znak 0
> /sys/devices/platform/asus_laptop/ls_switch presmeruje výpis z konzoly do toho súboru ls_switch (a teda sa zmení nastavenie toho zariadenia).
Ak ti tá zmena naozaj pomôže, tak potom by si mal dať ten príkaz do súboru sysctl.conf, aby sa to používalo automaticky pri štarte (teda ak to budeš chcieť spúšťať po každom štarte).