Student Agency

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Vesper.. no raz som mal také šťastie, že jeden vodič dostal sračku.. a tú arómu, čo bola v celom autobuse (sedel som vpredu v druhom rade) by som neželal nikomu.. ;)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

No, tak dva týždne ubehli, ako voda.. :? a sme doma.. :) so student agency sme boli veľmi spokojní.. :) akurát bol veľmi plný autobus a tak sa nedalo rozťahovať, ale to sme nejako preglgli... :) teplé nápoje boli super, telka rovno pred tvárou.. :) milá stewardka a steward.. :) celkom slušný záchod.. vlastne sa mi to tam páčilo.. :) a vybral by som sa tým aj druhýkrát. S tou batožinou nebol žiaden problém. :) úplná spokojnosť.. :wink: ďakujem všetkým... :)
brm
Darca
Darca

Student Agency od 23.6. poupravil spoje na Slovensko, zaviedol novú linku do Bardejova a taktiež zavádza nové autobusy Beulas Glory, s ktorými som mal tú česť cestovať 21.6. a 29.6.:
http://www.busportal.cz/modules.php?nam ... e&sid=4836

Okrem toho, že má až 68 miest, ponúka nové sedačky, ktoré sú pohodlnejšie, majú väčšie sedáky aj operadlá. Tiež môže byť zaujímavé sedenie v prvom rade, ktorý je hneď nad vodičom, takže sa cítite ako v poschodovom autobuse (akurát málo miesta na nohy). Zatiaľ však v týchto nových busoch blbne audio, na väčšine sedačiek sa nedá nič počúvať okrem 7. kanálu, tj. hovorené slovo (filmy prehodili na 2. kanál). Doporučujem teda v prípade cesty s týmto autobusom v najbližších dňoch si zabezpečiť náhradný zdroj hudby, aby ste nezošaleli. Stewardi sa vyhovárajú na výrobnú chybu, vraj technici čakajú na súčiastky zo Španielska.

;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

brm napísal:Inak SA večerný spoj o 21:00.. štartuje v KE, zastavka PO.. a následne až Brno.. to je super spoj.. :D (jediná nevýhoda, že ak je plný, tak je plný od PO, inak by bola šanca, že práve k Vám nasadne človek až povedzme v TN, čiže od KE po TN sedíte sami a môžete pohodlne rozťahovať)
No prave ze Nobless line ma tolko miesta, ze sa tam da roztahovat aj ked vsade okolo sedia ludia a ten pred tebou si sedacku sklopi najviac ako sa da :) Tie busy som si zamiloval :oops: Cestujuci SA mozu o takom priestore iba snivat.
Ale toto nie je dovod, preco som ozivil tuto temu - cital som diskusie k poslednej nehode autobusu SA (z Bardejova) a tam viacero ludi spominalo, ze vodici SA jazdia prirychlo a niekedy aj riskantne, ake su vase skusenosti?
Dokonca nejaka stewardka pisala, ze kvoli tomu od SA odisla.
Ja som SA naposledy cestoval uz davnejsie a tiez sa mi mari, ze vodici niekedy predbiehali ako keby isli osobnym autom :)
A na zaver motivacne video pre tych, ktorym sa priputavanie v autobuse zda nepohodlne:
brm
Darca
Darca

Jedným z tých prispievateľov som bol aj ja, takže opakujem, niektorí naozaj jazdia ako draci, obzvlášť na nočných spojoch, a preto sa na linkách SA pravidelne pripútavam. Veď ak som dobre čítal, keby boli pri poslednej nehode všetci pasažieri pripútaní, možno by neboli žiadne straty na životoch..

Za všetky riskantné situácie, ktoré som videl na vlastné oči, uvediem len jednu.. na semaforoch pred Žilinou (už ani neviem, kde to presne je). Bola noc, prázdna cesta, autobus si to peckoval podľa mňa na full (110), na semafore bola zelená, ale akonáhle autobus bol vzdialený od semaforu na cca 50m, zrazu naskočila červená a o chvíľu sa pustil jeden pickup z vedľajšej cesty. Autobus nemal šancu v takej rýchlosti zastaviť, jedno šťastie bolo, že šofér pickupu (hoci mal zelenú) sa obzrel doľava a okamžite dupol na brzdy, tým si zachránil život.. a možno aj niekoho iného..........
Gothar
Moderátor
Moderátor

No prave kvoli tym pasom som dal video. Bus nevyzeral byt vobec poskodeny, ale ked clovek vypadne rovno pod neho, tak nema sancu, ale dobre im tak, vodici aj stewardi ludi vzdy upozornuju, kto si neda povedat, ma problem, len je skoda, ze teraz kvoli nezodpovednym cestujucim bude tvrdo pykat aj vodic, ktory bol sice pravdepodobne tiez nezodpovedny, ale ak by cestujuci posluchli pokyny, tak by mal na krku iba ublizenie na zdravi a nie smrt 4ch ludi.
Uprimne dufam, ze bude mat dobreho pravnika a ten mu trest znizi prave kvoli tomu, ze poukaze na hlupost pasazierov.
Ja som to tu aj niekde pisal - priputavam sa, lebo sa mi tak cestuje lepsie. Nehadze to so mnou v zakrutach a este sa aj citim bezpecnejsie, to je vsetko.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Brm, este som nevidel ist SA 110km/h :) Sedel som uz parkrat za soferom a aj dole kopcom ho to pustilo max. 104km/h. Nobless Line mi moze polibit, kedze jazdia iba zo saleneho vychodu. A cenovo su tiez uplne niekde inde.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Najbezpecnejsie je si v BUSE sadnut niekde v strede.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

MakeFake napísal:Najbezpecnejsie je si v BUSE sadnut niekde v strede.
ale niekto musi sediet aj v predu aj v zadu :idea:
brm
Darca
Darca

t0m4s3.. heh, no máš asi pravdu, neviem, prečo ma napadlo 110km/h. Teraz som videl jeden SA bus zozadu a mal tam 100km/h..

:)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tomasko napísal:ale niekto musi sediet aj v predu aj v zadu :idea:
Ked mas pas, tak su bezpecne uz sedadla v druhom ci tretom rade. Extremnym pripadom je akurat havaria autobusu v Chorvatsku, ale to bol celny naraz v plnej rychlosti do stlpa, pri beznych nehodach je znicena iba mala cast autobusu, cize ked z neho nevyletis, nic vazne ti nehrozi. A ak zozadu nenarazi kamion, tak su bezpecne aj zadne sedadla. Ak by chcel niekto napadnut toto tvrdenie s tym, ze je iba o stasti, ze nenarazi kamion, tak podotykam, ze pri naraze kamiona zboku nie je bezpecne ziadne miesto v autobuse.

//autoeditácia príspevku ( 07 Oct 2008, 21:21 )
KONECNE sa umudrili: http://www.topky.sk/cl/10/330015/Studen ... ty-vodicov
(alebo uz nechcu platit za stratene zivoty)
Vedenie spoločnosti Student Agency po minulotýždňovej tragickej nehode svojho autobusu pri Trenčíne sprísňuje bezpečnostné pravidlá. O takmer tretinu zvýšia vnútorné kontroly na svojich linkách, pri výbere vodičov do 30 rokov budú u uchádzačov podrobnejšie psychotesty a cestujúci budú povinní sa pripútať bezpečnostnými pásmi, ktorými sú žlté autobusy vybavené.

Prostredníctvom webovej stránky spoločnosti o tom informoval šéf spoločnosti Radim Jančura. Student Agency zároveň vyzýva cestujúcich, aby ich o chovaní zamestnancov informovali prostredníctvom SMS, e-mailu alebo dotazníkov. Spoločnosť začala s odškodňovaním všetkých cestujúcich.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nema niekto nahodou aktualne info ohladom wifiny? stale len na ceskej strane?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Za ten cas co jazdim som wifinu funkcnu nestretol ani raz. A to ani na oznacenych autobusoch.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

A ako je to so študentskými lístkami? Sestra išla v januári s SA z Nitry do Prahy a údajne mala študentskú zľavu iba 1€. V tom prípade to pre mňa nie je nejako extrémne výhodné, keďže pri ceste takým Turancarom majú študenti myslím až 50% - nú zľavu. Síce tým si nie som 100% - ne istý, ale keď som išiel trasu Nitra - Bratislava, tak som platil 1,70€, pričom celý lístok stojí okolo 3,50€. Nedávajú tam pre študentov fakt väčšie zľavy? :shock:

Inak sa chystám vo štvrtok 25.6. z Nitry do Brna, takže ak by ste vedeli odporučiť ešte nejaký iný spôsob dopravy, budem rád :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Na vnutrostatnu a medzinarodnu prepravu sa viazu ine podmienky, u SA mi to 1€ sedi.
brm
Darca
Darca

Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

WiFi funguje len na Linkach Praha-Brno, Praha-Ostrava atd...
Medzinarodne Linky WiFi nemaju.
O zlave na ISIC a EURO26 neviem ... Ja si ju na Praha Bratislava nikdy nemozem uplatnit. Neviem preco ale vzdy ma vyhodi ze ISIC/EURO26 zlava na tejto Linke nie je zavedena.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

sestry chodia na isica stale (KE-praha), ked mi este platila EURO26, tak tiez som na nu chodil so zlavnenym... ci nie o tom je rec? :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

PRG-KE-PRG ISIC zlava je.

Inak to s tou wifi som zistil tiez, na linke Liberec-Praha mi sla. Avsak cakal som, ze ked uz to v tych busoch maju, tak to zapnu aj na linkach na Slovensko, aspon v useku do Brna...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Wifi je len vrámci ČR pričom nezáleží na linke, ale na oblasti, v ktorej sa nachádzate (napr. v niektorých častiach Moravy to nie je) a autobuse. Inak nový systém rezervácií a cien liniek na SVK mi príde ako v duchu hesla: "Prečo to robiť jednoducho...". Zľava na ISIC/Euro26 by určite mala platiť a je 10-15% respektíve minulý týdeň som si kupoval lístok BA-PRG a bol oproti plnému cestovnému lacnejší o 1,5€. Je jasné, že sa dá dostať lacnejšie, ale keď človek ide trochu dlhšiu cestu (stačí aj pár hodín) tak si podľa mňa rozmyslí či si za luxus priplatí pár korún. Veď napokon aj sám Jandura sa vyjadril, že ich konkurenčná výhoda a hlavná myšlienka je luxusné cestovanie za prijateľnú cenu (tým sa ale nemyslí úplne najlacnejšie).
Napísať odpoveď