:D toto uz tez poznam. odtalto som si stahoval setky ovladace na ten moj notebook ale nikde tam neni na nainstalovanie xp:D ale nechaj to plavat asi som uz nasiel co som hladal:D len tak s prce som dal do googlu s.number toho NB a naslo ky to tam odkazy a bol tam aj jeden na ovladace:P ale ajtak diky za snahu:P
Ludia potrebujem pomoc prepacte mozno to bdue dlhe ale budem naozaj velmi vdacny ak mi niekto pomoze : Mam Notebook ASUS X51R . Predinstalovany OS nebol ! ako prvy tam isiel XP bezproblemov potom Vista ktora tam bola 2 mesiace a teraz chcem XP no su s tym problemy . ako prve bootovacie zariadneie nebolo nastavene nic ked sa notebook startoval nabehlo logo ASUS stlacil som Esc a zobrazilo sa mi menu s coho chcem Bootovat dal som cd .... normalne som zacal instalovat XP upravil disky particie a tak wed to poznate no prislo erstartovanie PC ! restartoval sa a nabehla modra obrazovka s chybou ze nemam novy bios ci co blba kravina proste neskor ma napadlo nastavit ako prve bootovacie zariadnei dvd romku tak som to nastavil instalacia prebehla uspesne dokonca to nepisalo blbosti ani po tom restarrtovani ISLO TO . No ked bol win uz spusteny restartoval som ho a nabehlo logo asus a take ze windows start normally urcite to poznate potvrdil som a restartoval sa a robi to dookola proste newiem dke ej chyba neviem uz co mam robit a neviem tam to xp normalne rozbehnut stale musim davat opat vistu a ta ide bezproblemov ... nemam ju rad
co sa tyka tej toshiby .. robil som uz nejeden taky notebok s visty na XP .. a nepomoze ti ani externa disketovka .. jedine co ti pomoze je program nlite..ja som vsetko nasiel na google ovladac na raid aj tne progrma aj navod ako to spravit proste pomocou toho programu vlozis ovladac RAID do toho XP a potom bez problemov ti najde disky a instalacia prebehne bez problemov ako keby mas disk IDE...potom ti ostava len najst ovladace...
stiahni si ovladace a nejako ich zakomponuj do instalacky XP...alebo este lepsie - rovno si stiahni XP aj so SP3 - ten by ich uz mal obsahovat v sebe...
no ja som mal tiez taky problem s ASUS notebookom a na koniec som nasiel v biose take nieco s virusom a to mas vypnut a zacne ti bootovat a ked nie tak si zožen XP ktore ma v sebe SATA raid aby ti rozoznalo HDD alebo skus s windows XP bez SP mne to islo bootovat a tie novsie zas nie
Notebook Dell studio 1557.
Nainstalovana original Vista ktorej sa chcem zbavit a nahodit XP.
Takto vyzera Bios a to sata native mod tam nikde nevidim.
Skusal som aj AHCI aj ATA, no ani tak ani tak ma nepustilo k instalacii. Tvarilo sa ako keby som tam ani nemal CD XP. Jediny rozdiel bol v tom ze pri ATA ma nepustilo do windowsu. Skusal som uz viac instalaciek aj s implementovanymi driverami a stale nic.
Za akukolvek radu budem vdacny.
tam v biose máš kartu "boot", choď na ňu daj CD mechaniku ako first boot, ulož, reštartuj PC(nezabudni dať CD do mechaniky), a potom ti vyhodí "press ani key to boot from CD" ...hotovo... ja to tak robím...o tom spôsobe čo si ty robil som nepočul