z usa oblečenie
z usa oblečenie
zdravim.............hladam nejaky obchod z usa ktory posiela veci aj do europy ..............kcel by som skusiť taky experiment ..........kupiť otial veci zhruba za 15000 a tu ich predať za 25 000 .........čisty zisk 10 000 čo by bolo pekne ...........naprjv som rozmyšlal s ebay ale potom my došlo že keby mam za každu vec osobitne platiť poštovne tak to neni bohvie čo ...........thak ale shopy z usa čo som videl tak rozposielaju oblečenie len po usa .........tak nvm mno z eu štatov sa mi zas nakupovať neoplati kedže ked to preratam tak ceny su take iste ako na svk .....................
-
woundgiver
Light Star
Re: z usa oblečenie
par mojich znamych to roib tak, ze si kupia lacnu letenku v casoch vypredajov (den nezavislosti, novy rok, atd) zoberu 100 litrov a nakupia tam za ne veeela oblecenia a potom si ho v balikoch poslu postou alebo lodou podla toho kolko nakupili no a potom ho pockaju doma a predavaju.
mno kedže to kcem skusiť sstymi 15 000 sk najprv a trošku sa do toho dostať určte nie hned 100 000 kedže ich ani nemam
........a ako si vravel hojko letenky stoja pekne vela .......teraz nejake ubytovanie asi za den by som nenakupil za 100 000 a neposlal si to domov. Myslim že to až take vyhodne neni ............
a ešte malo by to byť hip hop oblečenie hlavne teda
ale aj ine take slovvensku zname značky.........nike .....volcom ........g-unit...dc........etnies.......element atd ........
a ešte malo by to byť hip hop oblečenie hlavne teda
ale aj ine take slovvensku zname značky.........nike .....volcom ........g-unit...dc........etnies.......element atd ........
nike volcom element.. hip hopove znacky.. vies co pomaly sa to uz ani neoplati..sice tam kupis tricko za 3 kila tu ho predas za 6-8 kil takze mas neco z toho..ale pomaly to uz robia dost casto..okrem tych pofidernych obchodov ako neger a tak kde si vazne velke peniaze prihadzuju nekedy cez 2 tisic na jedni gate , mikinu atd..
tak ja nvm veš unas v meste sa to určite oplati gate pod 2000 nezohnaš .......trička idu 800 a viac menej nie iba sem tam ked su špecialne akcie ale to je raz za rok a to sa vypreda potom za tyžden a zase nič ...........mikiny 2000 a viac .........ale najviac by som kcel brat bundy bundy tu idu po 4000 .....keby kupim tam za 1000 a tu dam po 2000 abo 2500 by sa oplatilo
oplatilo len ty ked mas iba 15 tisic tak by si kupil ledva 3 bundy a to by si mal zisk "iba" 4500 cca..a este nevies ci by to vazne nekdo kupoval..Zaxman napísal:tak ja nvm veš unas v meste sa to určite oplati gate pod 2000 nezohnaš .......trička idu 800 a viac menej nie iba sem tam ked su špecialne akcie ale to je raz za rok a to sa vypreda potom za tyžden a zase nič ...........mikiny 2000 a viac .........ale najviac by som kcel brat bundy bundy tu idu po 4000 .....keby kupim tam za 1000 a tu dam po 2000 abo 2500 by sa oplatilo
s tymi gacami a trickami je to urcite lepsie lenze davaj si pozor aby ta nekdo nebonzol a tak.. lebo vazne ludia su svine ked zavidia druhym..pocitil som to..hold vyskusaj sa to a daj vedet ci sa to dalo
mno mam ludi určitych ktory by to brali a určite by problem nerobili mno a keby vezmem te bundy tak 5 za 5 tak teraz cez zimu ich predam a zisk by bol vpoho ono kcel by som zobrat skaždeho čosi ak bude dobry obchod tak vezmem aj za 25 000 ..........mno samozrejme napišem ..........len najprv musim najsť taky obchod jeden bol taky kde mali super veci .............som tam spravil nakup za 25 tisic a keby každu vec dam za lahke ceny ako tričko za 450 bundy ta 1500 gate za 800 a thak ..boty za 1200 tak by bol zisk 35 000 samozrejme keby odpočitam poštovne atd tak možno 25 000 ale aj tak mno nakoniec sa to nedalo poslať na slovensko bola tam možnosť zaplatit si auto aby mi to doviezli ale stalo by ma to 27 000 tak mi to vyučtovali takže keby sa mi to aj podarilo predať ako som kcel 35 000 / 27 000 = 8 000 a zato mi to nestoji ...............a hlavne preto kcem z ameriky lebo tam su te trička a mikiny take ako tu nie tu je klasicka mikina s velkym napisom v preedu DC a v 10 farbach a vtakych chodi polka mesta
ciže keby pridem sniečim novym tam by som to mohl dobre a rychlo predať
ciže keby pridem sniečim novym tam by som to mohl dobre a rychlo predať
A sakra... keď tu tak čítam o tom Cle a DPH tak neviete či to ide aj z www.dealextreme.com?
Ale aj tak je asi najlepšie z e-bay, nájsť dakoho kto predáva viac vecí a má dobré hodnotenie a tak objednať...
Ale aj tak je asi najlepšie z e-bay, nájsť dakoho kto predáva viac vecí a má dobré hodnotenie a tak objednať...
-
woundgiver
Light Star
ano, pretoze je uplne jedno aky je datum ked si tu letenku kupujes v predstihu. Navyse taky 4.1. nie je ziadna udalost ale ceny v obchodoch su stale lacne.hojko napísal:woundgiver: Udalosti, ktore si opisal povazujes za take, kedy su lacne letenky??? Myslim, ze v tom case su ceny leteniek najvyssie.
Dealextreme je cinsky odpad, ale par veci sa tam oplati. Vyhoda je, ze v cene je postovne. Minule sa mi nechcelo zhanat srubovat, tak som si ho za 1$ objednal (s postovnym) z Hong Kongufilip102 napísal:A sakra... keď tu tak čítam o tom Cle a DPH tak neviete či to ide aj z www.dealextreme.com?![]()
Co sa tyka dovozu a predaja - ked chces robit vo velkom a nemas znamosti na colnici tak to ani neskusaj. Teda jedine nieco z EU - kedze tak nemusis riesit colnicu. Z USA (a z ostatnych statov co nie su v EU) sa bezne plati clo, co je inac celkom dost palka - 19% DPH a clo nejake percenta. Samozrejme aj na predaj veci potrebujes mat na Slovensku povovelnie, musis odvazdat dane, fakturovat a podobne veci - ak by si to chcel legalne robit. Ale skor asi medzi kamaratmi...
Ak je to maly balicek (alebo bublinkova obalka) a je to oznacene ako darcek s nizkou hodnotou (pod 25 Euro tusim), tak sa s tym na colnici neseru a neotvaraju to, nekontroluju - dojde to bez cla. Ale vacsie veci otvaraju a vsetky, kde je napisana vacsia hodnota na colnej deklaracii. No a potom musite dodat fakturu a doklad o nejakom zaplateni (prevod z banky, karty, PayPal).
To nehovorim o blbych zakonoch na Slovensku - tak napriklad zabudnite na dovoz pouzitej elektroniky - napr. ak by ste chceli lacny mobil, nejaky notebook alebo podobne. Na Slovensku mame zakaz dovozu pouzitej elektroniky a aj casti obleceni, je to nejaky zakon z 93. Uz ma na tom parkrat vypiekli. Zalezi od colnika, ci bude kvoli tomu robit cirkus.