BRIDGE

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
rumy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

BRIDGE

Príspevok od používateľa rumy »

ahojte potrebujem vysvetlit

mam siet s danou ip 193.xxx.xxx.xxx tu som si dal na WIFI ktore je ako AP nastavene je ako BRIDGE
klient je nastaveny tiez ako BRIDGE takze som mu dal na pevno 193.XXX.xXX.XXX no a stade mi to ide na jeden linuxovi router ktory robi DHCP 192.168.3.XXX
no a teraz sa pytam ze moze BRIDGE preniest aj inu siet ako je 193.xxx.xx?
lebo teraz sa mi tam byju dva DHCP servere a to nechcem a dost ma to sere..ja som zistil ze ten jeden dhcp server co prideluje IP adresi tak je v danej sieti ale za AP cize moze to priest nakreslim obr na pochopenie prosim poradte
Prílohy
bez_názvu.JPG
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Samozrejme, ze moze. Bridge pracuje na druhej vrstve ISO/OSI takze mu je jedno aku IP siet (3vrstva) budes prenasat. A to sa aj v tvojom pripade deje. Pocitac posle broadcast, ktory sa dostane az k DHCP servru mimo tvoju siet a ten na broadcast patricne odpovie - priradi IP adresu. Riesenie je kupit L3 zariadenie (router), alebo nastavit IP napevno na klientoch v tvojej sieti - tym padom ale DHCP postrada zmysel.
rumy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Samozrejme, ze moze. Bridge pracuje na druhej vrstve ISO/OSI takze mu je jedno aku IP siet (3vrstva) budes prenasat. A to sa aj v tvojom pripade deje. Pocitac posle broadcast, ktory sa dostane az k DHCP servru mimo tvoju siet a ten na broadcast patricne odpovie - priradi IP adresu. Riesenie je kupit L3 zariadenie (router), alebo nastavit IP napevno na klientoch v tvojej sieti - tym padom ale DHCP postrada zmysel.
ano dneska som to uz zistil ale rozmyslal som ci by sa to nedalo dako bloknut? ale za druhe.. naco sluzi Auto IP Aliasing:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Uz som ti napisal ako sa to da bloknut - musis niekde do "cesty" postavit L3 zariadenie, cize router. Auto IP Aliasing netusim co je, mohol by si napisat, kde si to nasiel :roll: Naucte sa vase problemy rozpisovat podrobne aby tomu rozumeli aj ini ludia ako vy!
rumy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

tak ja tom mam v tom powerstation5 v nastaveni siete
Prílohy
Bez názvu.jpg
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Nebude to nieco ako DynDNS sluzba? Co sa skryva pod tym nastavenim? ("Configure...")
rumy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no takze tu je co to obsahuje
Prílohy
Bez názvu.jpg
Napísať odpoveď