Na Slovensku označili 8 PC zdrojů za nebezpečné

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
D34Dlife
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Na Slovensku označili 8 PC zdrojů za nebezpečné

Príspevok od používateľa D34Dlife »

t0m4s3 pridal do Aktuality zo sveta hardwaru tuto stranku http://www.cdr.cz/a/25473/2 . Chcel by som sa opytat ze ci je to fakt pravda alebo nie lebo ja mam presne ten isty zdroj ako je v zozname "EUROCASE ATX-350". Teraz sa bojim zapnut PC aby sa daco nestalo . Dakujem
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

No tak, ked to nesplna normy, tak by si to mohol ist aj vratit do obchodu spat. Ale neviem, ci to musis mat este stale v zaruke, podla logiky nie, no skutocne neviem. A samozrejme si zadovazit nieco kvalitnejsie. Zdroj je prenosny, takze to mas kupu aj do buducnosti.

p.s.: A skutocne to pravda je, mozes si to skontrolovat aj na strankach www.soi.sk
D34Dlife
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zaruku este ma ale nebude to blbe ked pridem do obchodu a poviem tento zdroj patry medzi 8 nebezpecnych na SVK tak chcem peniaze ? :lol:
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

mas jednoduchu volbu, tu je citacia:

Kód: Vybrať všetko

Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku právo na vrátenie kúpnej ceny.

Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať
cize vrat, ak budu pindat tak sa obrat na SOI (nezabudni im pohrozit nou), pripadne si to vytlac a odnes im to
D34Dlife
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hmm a etse jedno myslis si ze uveria 14 rocnemu decku s vytlacenym papierom ? Ja ho idem aj tak reklamovat ae to bude zase trvat mesiac a co potom mi da ten isty zdroj .
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Nie. Ty mas pravo si pytat peniaze naspat za ten zdroj. Jednoducho si vypytaj peniaze a kup si novy. :P
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Otázne je, že ktoré sú tie kontrolované osoby a či sa to týka všetkých. Ak bol kontrolovaný obchod v nejakej Hornej Dolnej a pokyn platí len pre neho, tak sa budeš asi dosť ťažko dožadovať svojich peňazí. Ak neuspeješ, tak sa určite obráť na Slovenskú obchodnú inšpekciu.
http://www.soi.sk/index.php?table=4
..a najlepšie tak, aby aj daný obchod vedel, že kam sa ideš obrátiť..

;)
D34Dlife
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ok Diki vsetkym ... zajtra tam pojdem uvidim co mi na to povie. Ak to dam aj na to SOI tak sa to vsetku bude urcite dolho vybavovat a budu len problemy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

D34Dlife: Chod tam s niekym starsim, napr. surodenec, rodic... To, ze napises na SOI neznamena, ze budu problemy. Starosti s tym maju oni, nie ty, takze ty dostanes uz len vypracovanu spravu o tom, ci je tvoja staznost posudena ako akceptovana alebo co je zamietnuta.
D34Dlife
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No bol som v tom obchode a zobrali ho na kontrolu ze mi do 2 dni zavolaju co dalej. Kupil som si novy zdroj a povedal ze ak sa tam najde daka chyba tak ze mi da peniaze. Chybu tam urcite najde lebo boli s nim len problemy. A najde tam aj spalene kable ktore je vidiet aj cez mriezku :? .
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Hlavne ked to budes preberat sa nenechaj odrbat tym, ze ti povedia, ze si to sposobil ty a ze ti to ako reklamaciu neprijmu. Oni musia preukazat, ze ty si sposobil vadu. Pokial mas na zdroji nejake plomby tak len tazko si sa v tom mohol vrtat, to moze byt tvoj argument.
@ndrejko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa @ndrejko »

chlapi ja mam ALLIED POWER SUPPLY model AL-8400BTX ten je v tom članku tiež. ked som ho kupil aj s bednu ako mam postupovať? je to take važne že mi môže odysť hocikedy?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

@ndrejko: Pokazit sa moze aj zdroj za 5 tisic, lenze tento spominany nepresiel SOI a to je rozdiel.
@ndrejko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa @ndrejko »

hojko napísal:@ndrejko: Pokazit sa moze aj zdroj za 5 tisic, lenze tento spominany nepresiel SOI a to je rozdiel.
ale ked neprešiel kontrolov to znamena že nesplna nejake normi a požiadavky tak by na predaj nemal isť pokial dobre chapem. či je to inak???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Presne tak. Ten zdroj nema co na pultoch/v katalogoch vobec co robit
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tie zdroje nepresli,kvoli tomu ze nesplnali normy ohladom bezpecnosti.Avsak ak by sa lepsie poobzerali po trhu,naslo by sa o dost viac zdrojov nesplnajucich niektoru z uvedenych noriem..Aj medzi znamejsimy znackami...

Ja si myslim,ze takuto reklamaciu uzna malokto.Aj keby ju podla zakona mal uznat kazdy predajca.Jedine,ze by si tam poslal SOI...
Netreba sa vsak bat a skusit vyreklamovat.Ak odmietne,tak predjcovi povedat,ze zavolas na SOI..A ak aj tak nic,tak tam skutocne zavolat a nahlasit to :twisted: .A dalej cakat na akciu SOI-co moze trvat vecne :? ..
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

D34Dlife napísal:No bol som v tom obchode a zobrali ho na kontrolu ze mi do 2 dni zavolaju co dalej. Kupil som si novy zdroj a povedal ze ak sa tam najde daka chyba tak ze mi da peniaze. Chybu tam urcite najde lebo boli s nim len problemy. A najde tam aj spalene kable ktore je vidiet aj cez mriezku :? .
Zdroje su jednou z najviac reklamovanych komponentov (lebo je to zaroven najviac podcenovany komponent na ktorom sa nepravom setri) .. takze sa nemusis triast ako dopadne reklamacia, je to uplne bezna zalezitost, nad ktorou sa predajca ani nepozastavuje a rovno dava na vymenu dodavatelovi ;)
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

ja mma v pc ten 8360BTX kua idem menit
D34Dlife
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

po mesiaci som isiel do obchodu a povedali mi ze nestihli opravit tak som si mal vybrat daco za 690,- ( tolko stal zdroj ) peniaze mi nedal lebo tam nebol sef ale tak zobral som si novy zdroj a dal mi na to zlavu 800,- ...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

D34Dlife napísal:po mesiaci som isiel do obchodu a povedali mi ze nestihli opravit tak som si mal vybrat daco za 690,- ( tolko stal zdroj ) peniaze mi nedal lebo tam nebol sef ale tak zobral som si novy zdroj a dal mi na to zlavu 800,- ...
To je dobry o*eb s tym sefom, skor ti to predal za velkoobchodnu cenu :) Tak ale hlavne, ze si spokojny.
Napísať odpoveď