Ako nainstalovat WoW na Debian ?
Ako nainstalovat WoW na Debian ?
Otazka v nazve vlakna 
Ked sa chces hrat, vrat sa k Windowsu
odpoved v predmete prispevku 
+:-) napísal:...skus nainstalovanu hru na windowsoch iba nakopirovat do debianu....
=Zavulon napísal:...Neviem ako mam disk rozdeleny nasledovne...
ctrl+c
a teraz nerobim srandu....zarucene to tak funguje.
Na DVD su CDcka v ISO formate a neviem ako ich mountnut. V Linuxe je mountovanie (alebo vo WIne ?) defaultne takze neni treba nieco ako daemon tools alebo aspon tak mi to bolo vysvetlene na debian IRC.
Mno ale aj tak neviem co dalej
S chalanmi na debian podpore riesim instalaciu z DVD ale zatial bezuspesne.
Na DVD su CDcka v ISO formate a neviem ako ich mountnut. V Linuxe je mountovanie (alebo vo WIne ?) defaultne takze neni treba nieco ako daemon tools alebo aspon tak mi to bolo vysvetlene na debian IRC.
Mno ale aj tak neviem co dalej
hravam WoW pod debianom sid. tento navod bol velmi uzitocny...
Kód: Vybrať všetko
http://www.wowwiki.com/Linux/Wine-
xH4wK
Tak za prve naco si si instaloval debian ked sa v linuxe zjavne velmi nevyznas , debian je pre skusenych uzivatelov.
A za druhe WoW ti pojde v linuxe len cez emulator Wine alebo iny... (Ak vobec pojde)
ak mas na Win disku to WoW tak si ho proste mountni ak este nemas cez
rob to ako root.
ak tma wowko nemas instalni ho pod windowsom a skopiruj na disk linuxu ak chces nechaj si ho na disku win a spustaj ho z neho , predtym si ho mountni alebo nastav automount do /etc/fstab
A za druhe WoW ti pojde v linuxe len cez emulator Wine alebo iny... (Ak vobec pojde)
ak mas na Win disku to WoW tak si ho proste mountni ak este nemas cez
Kód: Vybrať všetko
mkdir /mnt/win
mount -t ntfs -o rw /dev/sda1 /mnt/win ak tma wowko nemas instalni ho pod windowsom a skopiruj na disk linuxu ak chces nechaj si ho na disku win a spustaj ho z neho , predtym si ho mountni alebo nastav automount do /etc/fstab
Takto... WoW ide len cez Wine. Dá sa nastaviť aby bežal pod OpenGL, mne to ale blbo takže ho mám pod DX.
Dúfam že wine si vieš inštalovať tak tu je návod pre DX9:
http://www.abclinuxu.cz/clanky/multimed ... tx-ve-wine
Tento návod vždy funguje aj keď máš inú verziu než píšu.
Potom si iba nainštaluješ WoWko a hráš. Ale musíš mať spravené grafickú akceleráciu inak ti nepôjde ani pod GLkom.
Ako moutnúť máš hore ale lepšie si to je napáliť z toho obrazu normálne, mount mi robí menší bordel
.
A inak neviem či si v linuxe začal ale skôr než Debian skús ubuntu, to je na začiatok dobré aj pre 10 ročného.
Dúfam že wine si vieš inštalovať tak tu je návod pre DX9:
http://www.abclinuxu.cz/clanky/multimed ... tx-ve-wine
Tento návod vždy funguje aj keď máš inú verziu než píšu.
Potom si iba nainštaluješ WoWko a hráš. Ale musíš mať spravené grafickú akceleráciu inak ti nepôjde ani pod GLkom.
Ako moutnúť máš hore ale lepšie si to je napáliť z toho obrazu normálne, mount mi robí menší bordel
A inak neviem či si v linuxe začal ale skôr než Debian skús ubuntu, to je na začiatok dobré aj pre 10 ročného.
-
xH4wK