wifi siet medzi notebookmi a prenos suborov
Mam taky problem s bratrancom mame notebooky HP a nanich Vistu. Chceli sme sa spojit cez wifi a spravit ad-hoc siet. Vytvorit a pripojit sa nasiet sa podarilo bezproblemov. Aleeee uz ked som chel aby moj PC videl jeho pc a jeho ten moj tak to nebolo mozne proste boli sme aj v rovnakej pracovnej skupine ale notebooky sa nevideli navzajom. A este sme chceli prenasat subory tak ma napadlo ze zadam do TotalComandera ze chem pripojit sietovu jednotku a zadal som rucne adresu zdielaneho priecinku v jeho notebooku nastastie ju naslo ale ked on chel spravit to iste u mna tak to neslo .Ale vyuzil som aspon ze z mojho to slo tak som zacal kopirovat ale bol tu problem stale to islo len okolo 180kB/sekundu co je dost pomaly a myslim ze wifi zvladne oooooooooooooooovela viac neviete kde moze byt problem?
//autoeditácia príspevku ( 08 Oct 2008, 21:52 )
to nikdo nevie pomost????
//autoeditácia príspevku ( 08 Oct 2008, 21:52 )
to nikdo nevie pomost????
mnooo firewall som mal vypnuty na oboch Notebookoch.A co sa tyka tych IP adries co pises...to som uz skusal je to jedno a vtomproblem nebude.Chalesnik napísal:nemas nahodow zapnuty firewall ? ja som siet robil tak ze som prepisoval ip adresy nedal som zadavat automaticky ale neviem ako to je teraz na jednom pc musis dat na koniec 1 a na druhom 0 ak si dobre pametam
Este nejake napady????
-
manager666
Star
Podla mna viac z toho nedostanes...pretoze wifiny v notasoch nie su ako APcka, ktore vysielaju rychlostou 54Mbit a viac... Wifi v notasi len dokaze tak rychlo prijmat, ale uz odosielat tolko nedokaze...Co som ja skusal tiez taketo nieco, tiez to islo velmi pomaly... aj pingy neboli bohvieake...

edit: pouzi kablove pripojenie radsej, ked netreba na dialku posielat...ak na dialku, tak kup APcko hocijake....
edit2:farebne upravene pre autora temy...
edit: pouzi kablove pripojenie radsej, ked netreba na dialku posielat...ak na dialku, tak kup APcko hocijake....
edit2:farebne upravene pre autora temy...
nie...mne stavi nablizko proste ked su vedla seba...hmm jj kabel mam len som ho nikdy nemal prisebe tak som neskusal:-D...ale aj tak by som to rad cez to wifi rozbehal...mno sak 56Mbit to by mohlo tahat aj nikeolko MB za sekundu ale ide to len mav180kB/s to je aj nikolkodesatnasobne menej ako by dokazalo
//autoeditácia príspevku ( 11 Oct 2008, 19:59 )
bohuzial..vypol som aj noda a nepomohlo....dal som aj kabel a prekvapivo neslo vobec nic...ani to co slo cez wifi...sprosta vista na XP SOM TAKE PROBLEMI ABSOLUTNE NEMAL
nema niekdo nejaky napad,,,, STALO SA TO NIEKOMU?..alebo funguje vam na viste to co mne nie???
//autoeditácia príspevku ( 11 Oct 2008, 19:59 )
bohuzial..vypol som aj noda a nepomohlo....dal som aj kabel a prekvapivo neslo vobec nic...ani to co slo cez wifi...sprosta vista na XP SOM TAKE PROBLEMI ABSOLUTNE NEMAL
nema niekdo nejaky napad,,,, STALO SA TO NIEKOMU?..alebo funguje vam na viste to co mne nie???
-
manager666
Star
Ono nestaci len strcit kabel a mysliet si, ze to uz pojde.
Musis aj nastavit siet, atd...
Napriklad tento clanok ti mozno pomoze aj ked je predstavovany na XPcku, ale vo Viste to je tak tiez, len to najdes trochu inde
Napriklad tento clanok ti mozno pomoze aj ked je predstavovany na XPcku, ale vo Viste to je tak tiez, len to najdes trochu inde
koos keby si nenapisal ani neviem...zas niesom amater...vsetko som nastavil ale proste z nejakeho dovodu to nejde vravim na XP nieje problemmanager666 napísal:Ono nestaci len strcit kabel a mysliet si, ze to uz pojde.![]()
Adhoc siete celkovo su dost zvlastne, ja som s nimi mal stale nejake problemy (nastastie uz mam normalny AP).
Velmi dolezite je na oboch pocitacoch spustit "Sprievodcu vytvorenim siete" a tam nastavit aby sa zaplo zdielanie suborov.
Pocitace radsej daj aj do rovnakej pracovnej skupiny. A potom daj Miesta v sieti, tam cakaj aj minutu kym sa to nezobrazi alebo lepsie - daj hladat pocitac a napis nazov druheho pocitaca.
Velmi dolezite je na oboch pocitacoch spustit "Sprievodcu vytvorenim siete" a tam nastavit aby sa zaplo zdielanie suborov.
Pocitace radsej daj aj do rovnakej pracovnej skupiny. A potom daj Miesta v sieti, tam cakaj aj minutu kym sa to nezobrazi alebo lepsie - daj hladat pocitac a napis nazov druheho pocitaca.
ty si asi vo viste este nerobil co?:-Dbo opisujes ako to funguje pri XP a to viem aj ja:-DKillian napísal:Adhoc siete celkovo su dost zvlastne, ja som s nimi mal stale nejake problemy (nastastie uz mam normalny AP).
sak to ze aj ked sa trocha z toho co chem podari tak to chvilu ide a druhy krat uz nieKillian napísal:Prepajal som pred 3 dnami Vistu a XP a postup bol rovnaky, tak neviem. A podarilo sa mi to rozchodit, i ked obcas to proste nejde a treba to x-krat skusat.
//autoeditácia príspevku ( 17 Oct 2008, 19:50 )
Problem sa mi podarilo vyriesit...robil to nainstalovany NOD SmartSecurity....Uz som cital nazor ze ho staci len vypnut ale to nepomohlo..tak som ho odinstaloval a nainstaloval Eset NOD32 a restartol PC a zdielanie frci bezproblemov cez kabel na plny plyn.cez wifinu som neskusal ale pojde to podlamna ties.