Je to až smiešné ako ľahko sa dajú vytvoriť vírusi...
Je to až smiešné ako ľahko sa dajú vytvoriť vírusi...
Je smiešné ako ľahko sa dá vytvoriť vírus...čo si o tom myslíte?...netrebalo by tie programovacie jazyky trochu kontrolovať vo vymoženostiach?...Na youtube je toho za fúrik aj kus...4 riadky kód vám zničia komp na 1 deň reinštalu a ešte nehovorím o 2 týždňoch sťahovania potrebných súborov...
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Je to až smiešné ako ľahko sa dajú vytvoriť vírusi...
Taky virus sa ti ale tazko dostane do kompu, pokial vies co robis neotvoris toLaik napísal:Je smiešné ako ľahko sa dá vytvoriť vírus...čo si o tom myslíte?...netrebalo by tie programovacie jazyky trochu kontrolovať vo vymoženostiach?...Na youtube je toho za fúrik aj kus...4 riadky kód vám zničia komp na 1 deň reinštalu a ešte nehovorím o 2 týždňoch sťahovania potrebných súborov...
Nie,keby som na tom popracoval tak ee...eMPiko napísal:To mal byt vtip?
//autoeditácia príspevku ( 09 Oct 2008, 15:35 )
Ináč takéto dobrôtky v jazykoch (napr. vo VB) že DeleteRoot,DeleteFolder atď...slúžili(a aj niekedy slúžia ) v dobrých radoch ale teraz to každý zneužíva.Laik napísal:a keď by som to trošičku rozvetvil ten vírus tak už z toho nevýdeš..![]()
...Dal by som že pri stiahnutí: C:\WINDOWS\system32\cmd.exe príkaz:
shutdown -t 0 -c. A vírus by som umiestnil do zložky StartUp a tam by som napísal už svoj kódik smrti,,,![]()
...všetko by som vopchal do súboru image.jpg
Keby si virus umiestnil do image.jpg by ti ho neprepisalo na image.exe ?Laik napísal:a keď by som to trošičku rozvetvil ten vírus tak už z toho nevýdeš..![]()
shutdown -t 0 -c. A vírus by som umiestnil do zložky StartUp a tam by som napísal už svoj kódik smrti,,,![]()
-
jorg22
Medium Professional
To co chces ty sa kontrolovat neda ked si zoberies ze uz len v assembleri sa da spravit hocico co dokaze tvoj PC, su to neobmedzene moznosti preco by to mal niekto obmedzovat to sa neriesi cez programovacie jazyky ale cez antivirusove programy tak to je dobre vymyslene.
Da sa to prirovnat k tomu akoby si chcel obmedzit pristup ludi do obchodu koli tomu ze to mozu byt potencionalny zlodeji, ale neni to tak a existuje SBS ktora dava pozor na tych zlodejov.
Da sa to prirovnat k tomu akoby si chcel obmedzit pristup ludi do obchodu koli tomu ze to mozu byt potencionalny zlodeji, ale neni to tak a existuje SBS ktora dava pozor na tych zlodejov.
-
audiotrack
VIP
To bol príklad (nebudem Vám tu predsa rozoberať a vytvoriť Vám tu postua ako vytvoriť vírus)...áno dá sa to aj do registrov,viemaudiotrack napísal:Laik mal by si si uvedomiť pár vecí, napríklad že do jpg neuložíš spustitelný kod. Ďalej tvoje StartUp je tak riešenie pre vekovú kategoriu.. hmm.. tvoju. Čo mi bráni to z tade zmazať? (cez safe mode alebo live system).
[/color]
Laik napísal:To bol príklad (nebudem Vám tu predsa rozoberať a vytvoriť Vám tu postua ako vytvoriť vírus)...áno dá sa to aj do registrov,viem
teraz si ma do rozpoloženia že neviem čo si mám o tom myslieť...gwixt napísal:do obrazka sa urcite da ulozit nieco co v kombinacii s chybou prehliadaca (resp kniznice) sposobi nejaky memory leak atd ....
a k tomu startupu ... na to aby si to zmazal musis najprv vediet ze to tam je ... imho to bol jeho princip .... to len tak na okraj ... inak si to predstavuje prilis lahko
A viem maskovať vírus,viem ho maskovať...takže nevyplazovať jazyk na leva prosím...
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
Nadeo
Guru wannabe
Re: Je to až smiešné ako ľahko sa dajú vytvoriť vírusi...
A ako by si to chcel spravit? Zakazat zakladne funkcie prog. jazykov?Laik napísal:?...netrebalo by tie programovacie jazyky trochu kontrolovať vo vymoženostiach?...
zasmial som saLaik napísal:a keď by som to trošičku rozvetvil ten vírus tak už z toho nevýdeš..![]()
Aký si mi ty si silný nehovorfruxo napísal:zasa niekto objavil ameriku a teraz si mysli ze zhltol vsetku mudrost sveta ..
radsej si ujasni pojem virus... lebo to co ty tu spominas su obycajne funkcie programovacich jazykov (a mimochodom, si trocha trapny s tymi recami...)
EE...len trochu to poupraviť...resp. taký windows...skúšali ste zmeniť CHMOD %systemroot% ?...ja jo...je to oveľa lepšie keď si to spravíte sami než tam nechávať potenciálne zraniteľný chmod "644"...Laik napísal:
?...netrebalo by tie programovacie jazyky trochu kontrolovať vo vymoženostiach?...
A ako by si to chcel spravit? Zakazat zakladne funkcie prog. jazykov?
Mne by nebolo veľmi dosmiechu keby som ti zmazal projekty a celý HarddiskNadeo napísal:zasmial som sa
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
uz pochop ze pouzit funkciu v programovacom jazyku ako Deletefolder a podobne filesystem funkcie urcite nieje virus...
a co ma s tymto spolocne programovaci jazyk ?..prepac ale vies o tom prd, zbytocne sa tu zosmiesnujes
A ako by si to chcel spravit? Zakazat zakladne funkcie prog. jazykov?
Kód: Vybrať všetko
EE...len trochu to poupraviť...resp. taký windows...skúšali ste zmeniť CHMOD %systemroot% ?...ja jo...je to oveľa lepšie keď si to spravíte sami než tam nechávať potenciálne zraniteľný chmod "644"...Takze:
1)
2)

3) Ten tvoj "virus" predpoklada, ze ho uzivatel spusti, ale sirit sa moze iba tak, ze ho rozposles a musis donutit obet, aby ho spustila
4) To je znacne problematicke, lebo ludia uz vsetkemu v mailoch neveria a oklamal by si tak maximalne par kamaratov.
5) Velmi rychlo by si bol odhaleny a v ramci aktualizacii antivirusovych programov aj rychlo zastaveny.
6) Takychto virusov vznikaju denne tisice a je pravdepodobne, ze by ho bezny antivirus ani nedovolil spustit v ramci beznej ochrany, ktora sleduje podozrive subory a hlada urcite spolocne znaky virusov.
7) Potreboval by si vytvorit program, ktory by sa menil a dokazal by sa sam rozposielat na dalsie pocitace, kde by sa instaloval bez zasahu uzivatela, navyse by musel obist aj heuristicku kontrolu antivirusovych programov.
Ked toto prekonas, tak mas sancu, ze tvoj virus sa na internete udrzi niekolko dni
1)
2)
3) Ten tvoj "virus" predpoklada, ze ho uzivatel spusti, ale sirit sa moze iba tak, ze ho rozposles a musis donutit obet, aby ho spustila
4) To je znacne problematicke, lebo ludia uz vsetkemu v mailoch neveria a oklamal by si tak maximalne par kamaratov.
5) Velmi rychlo by si bol odhaleny a v ramci aktualizacii antivirusovych programov aj rychlo zastaveny.
6) Takychto virusov vznikaju denne tisice a je pravdepodobne, ze by ho bezny antivirus ani nedovolil spustit v ramci beznej ochrany, ktora sleduje podozrive subory a hlada urcite spolocne znaky virusov.
7) Potreboval by si vytvorit program, ktory by sa menil a dokazal by sa sam rozposielat na dalsie pocitace, kde by sa instaloval bez zasahu uzivatela, navyse by musel obist aj heuristicku kontrolu antivirusovych programov.