odhliadnuc od designu jednoznacne toyota ... ma velmi dobry motor, v meste nejde ani tak o vykon, alebo o jeho priebeh, lebo aj tak sa vleces od semaforu k semaforu .. 8 kW je zanedbatelny rozdiel pri pouzivani v meste a toyotacke motory su na tom co sa spolahlivosti tyka velmi dobre ... variabilitou interieru su si obe auta podobne, tam sa moc vela vymyslet neda, kufor pri tak malom aute aspon si myslim moc neriesi, bude to litrovo velmi podobne ... fiesta ma podla mna krajsi design, to je vsak vec subjektivna a nie kazdemu sa new edge musi pacit .. yaris ma taku tu zenskejsu podstatu ... podvozok co si spominal ... neviem fiesta, ako ja dalsie fordy ma dobre stavany podvozok na jazdenie, neni ale az tak ladeny do komfortu .. ak bude auto pouzivat primarne v meste tak by som bral skor pohodlny ako vyladeny podvozok, predsa len male rychlosti a vela jam ... inak servis a cena nahradnych dielov to je +/- autobus uplne to iste, prevadzkove naklady to iste ... ako vravis fiesta ma lepsiu vybavu, boh vie ci ale nedas tu istu vybavu aj do yarisu za tu istu cenu, tieto moznosti si treba tiez prejst ... zase nad vybavou uvazuj podla ucelu pouzitia auta ... poviem to na sprostom priklade, ale na jazdenie po meste nepotrebujes pneumaticky adaptívny podvozok a ASR

....
... poviem tak v kategorii malych aut sa toho moc vela noveho vymyslet neda, nieje tam miesto, musia sa zmestit do urcitej ceny noveho auta .. preto je to skrz na skrz velmi podobne a jednotlive auta sa lisia iba v detailoch, ako vieme vela aut je postavenych na rovnakej platforme a podobne ... preto moze byt celkom dobrym voditkom aj osobna preferencia, ktore sa tvojej mame ako paci a tak ...