Tvoj CPU má max. prípustnú teplotu 90 °C vo vnútry jadra. Všimol som si že FSB máš nastavené na 199 MHz a násobič 10,5x. Hodnoty tvojho CPU by mali byť FSB 166 MHz násobič 10,5x. Choď do BIOSU - Frequency/Voltage Control, tam pri CPU FSB clock nastav 166 MHz, CPU Ratio a CPU Vcore nechaj nastavené na AUTO (ak tam AUTO nemáš tak ho nastav). Stlač F10, ulož nastavenia a EXIT. Je možné, že keď to spravíš tak ti zostane čierna obrazovka v tom prípade budeš musieť resetovať BIOS. Ale nemalo by sa nič stať pokial zmeníš len FSB na 166 MHz. Je to na tebe či to skúsiš.
Goten napísal:Tvoj CPU má max. prípustnú teplotu 90 °C vo vnútry jadra. Všimol som si že FSB máš nastavené na 199 MHz a násobič 10,5x. Hodnoty tvojho CPU by mali byť FSB 166 MHz násobič 10,5x. Choď do BIOSU - Frequency/Voltage Control, tam pri CPU FSB clock nastav 166 MHz, CPU Ratio a CPU Vcore nechaj nastavené na AUTO (ak tam AUTO nemáš tak ho nastav). Stlač F10, ulož nastavenia a EXIT. Je možné, že keď to spravíš tak ti zostane čierna obrazovka v tom prípade budeš musieť resetovať BIOS. Ale nemalo by sa nič stať pokial zmeníš len FSB na 166 MHz. Je to na tebe či to skúsiš.
ja tam mam 166Mhz
//autoeditácia príspevku ( 08 Oct 2008, 13:45 )
vrtulnik napísal:ja tam mam 166Mhz
taktol som pc :DD mal som 166MHz a a prerobil som to na 169 a mam 1.7 Ghz zo 1.05 Ghz :DD
//autoeditácia príspevku ( 08 Oct 2008, 17:14 )
vrtulnik napísal:taktol som pc :DD mal som 166MHz a a prerobil som to na 169 a mam 1.7 Ghz zo 1.05 Ghz :DD
W0Lf napísal:musis si kupit aj novy chladic !!
Ne ze musis , al mal by si.
Na stare chladice sa neoplati kupovat pasta.
Za 300 sk kupis niaky dobry AC 4 SILENT
na co mi je chladic ? a nemozem nahat stary ?? co sa stane
W0Lf napísal:nic sa nestane
Ale ....
A co uz teploty klesly ?
alebo mas este vacsie ??? 100 C ?
nn 80 °C ale to aj ked zapnem pc hned je 80°c pozeral som chladic je tam cca 30°c ked som sa ho chytil urcite tam neni 80°c pretaktoval som CPU na 1.76 uz viac nejde:D nejdem riskovat :DD
//autoeditácia príspevku ( 10 Oct 2008, 14:33 )
vrtulnik napísal:nn 80 °C ale to aj ked zapnem pc hned je 80°c pozeral som chladic je tam cca 30°c ked som sa ho chytil urcite tam neni 80°c pretaktoval som CPU na 1.76 uz viac nejde:D nejdem riskovat :DD
preco mi neulozi nastavenia na RiveTuner to je na taktovanie grafiky a ked ju taktnem a restartujem pc alebo vypnem tak je to zase ako bolo pred tym poradte plsss
vrtulnik napísal:preco mi neulozi nastavenia na RiveTuner to je na taktovanie grafiky a ked ju taktnem a restartujem pc alebo vypnem tak je to zase ako bolo pred tym poradte plsss
no musis nastavenie taktovanej grafiky odtestovat (tlacitko test) a pod tym by malo byt zaskrtavacie policko ze po starte aplikovat nastavenia a hodnoty taktov by tam mali byt napisane...ale to plati pri low level overclocking
jimmy_xp napísal:tak si ich kup, nie su drahe ja ich doma mam kopu, aj bielych
a kde bol som aj v elektre a vraj nepredavaju
//autoeditácia príspevku ( 13 Oct 2008, 14:21 )
vrtulnik napísal:a kde bol som aj v elektre a vraj nepredavaju
chcel by som sa spytat ze na co su rezistory chcem tie diody a vraj musim kupit aj rezistory a nwm na co
//autoeditácia príspevku ( 16 Oct 2008, 11:20 )
vrtulnik napísal:chcel by som sa spytat ze na co su rezistory chcem tie diody a vraj musim kupit aj rezistory a nwm na co
rozoberal som chladic aj procesor a vycistil som vsetko aj chaldic aj procesor a dal som novu pastu nasiel som navod .. rozotrel som pastu po skoro celom chladici cca 1mm a zalozil som vsetko a zapnem pc a doska mam vraj 80°C bolo aj 100°C a procesor ma furt 78°c furt je len 78 prosim poradte
Šu-Do napísal:ta teplota sa drzi pri zatazi aj pri idle ???
ako zapnem pc je 78 °C (procesor) furt drzi ani doel ani hore ale ja si myslim ze som zle naniesol pastu lebo ja som ju naniesol na cely chladic ako som si nasiel na nete navod tak som t robil ale preco ked dam EVEREST tam je napisane Aux : 81 °c nekedy aj viac max som mal 103 °C ale ja som si kupil aj new zdroj 350W ATX minule to bolo 30 - 40 °c
Šu-Do napísal:nwm ci to bude spravna teplota, keze je stale na tom istom bode.. nemas stale vytazeny PC na 100% ?
aux si nevsimaj
si si isty ze si nemam vsimat necchem aby mi to zhorelo a CPU drzi na 78°C ja to mu nechapem nwm ic su zle senzory alebo co mohol by si plss poradit ako mam tu pastu ... DIK ..
ta pasta ma byt na jemnu vrstvu, aj na chladic aj na CPU, pekne rozotriet napriklad mikrotenovym sackom, tam staci uplne malo, len nech vyrovna plochu na 100%, chladic by mal byt pekne nasadeni, vsak skus ci je ta hlinikova cast horuca, to musis poznat, teplota tela je cca 36°C, ak je to teple tak to moze byt tak 40°C, ak je to HORUCE je to tych 78°C.. ale nie je mozne aby bola teplota pri idle aj pri vytazeni rovnaka
Šu-Do napísal:ta pasta ma byt na jemnu vrstvu, aj na chladic aj na CPU, pekne rozotriet napriklad mikrotenovym sackom, tam staci uplne malo, len nech vyrovna plochu na 100%, chladic by mal byt pekne nasadeni, vsak skus ci je ta hlinikova cast horuca, to musis poznat, teplota tela je cca 36°C, ak je to teple tak to moze byt tak 40°C, ak je to HORUCE je to tych 78°C.. ale nie je mozne aby bola teplota pri idle aj pri vytazeni rovnaka
prosim zakruskuj mi to kde to mam naniest .... DIk
//autoeditácia príspevku ( 16 Oct 2008, 12:52 )
vrtulnik napísal:prosim zakruskuj mi to kde to mam naniest .... DIk
uz som to spravil ... si si isty ze si nemam vsimat Aux ???
//autoeditácia príspevku ( 16 Oct 2008, 12:53 )
vrtulnik napísal:prosim zakruskuj mi to kde to mam naniest .... DIk
uz som to spravil ... si si isty ze si nemam vsimat Aux ???