Ako upokojiť mamu?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako upokojiť mamu?

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Mám jeden problém, je celkom velký a ide o toto. V škole mám celkom dobré známky z predmetov dvojky trojky, ale z matiky to je biedne u mňa. Minuly rok som sa držal na štvorkách, ale tento tok to je fakt biedne. Mám tam tri päťky a dnes sme písali písomku a vyzerá to biedne taktiež. Ale prejdime k veci. Moja mama vie len o dvoch týchto známkach, a ked som jej to povedal tak začala robiť stresy okolo toho a neviem čo ešte, a ked jej poviem že som dostal dalšiu, tak už neviem čo sa stane fakt :? . A zatajiť známky sa nevyplatí aj tak, pretože ked budem mať 4 paťky, tak si sama matikárka zavola mňa a mamu do školy a budu sa rozpravať o mne a o mojom učení...A ked mi niekto povie že začni sa učiť atd, tak ja sa učím, ale proste učitelka je .... pretože pokial nemá niekto vypočítaný príklad podla nej tak ma nula bodov a podobne. Ide mi len o to, ako by ste riešili takuto situáciu, keby ste na mojom mieste. Ďakujem
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ja osobne by som chodil na doucovanie
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ked pises, ze nemat priklad podla nej, znamena to ze take znamky ma viacej ludi z triedy alebo len ty ci mozno este dvaja ludia? ak to tak ma 15, potom je naozaj problem v ucitelke a treba to riesit vyssie
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Na doučovanie chodim.

A takéto známky ma viacej ludí z triedy, minimálne 6-7. A riešiť to vyššie? Tá matematikárka to nemá v hlave trochu v poriadku, a je spoluzakladatelkou školy, čiže tam nebude riešenie asi. A keby niekoho napadne myšlienka nech ide mama do školy a vysvetlí jej že to takto nemože isť, tak na druhý deň si ma učitelka vyvolá pri tabulu, a začne tam do mňa hustiť hlášky či jedine čo viem je posielať mamu do školy na ňu a podobne veci a múdra. A to tej učitelke poviem sám do oči tak ma odbije nejakým príslovím a ide si svoje zasa.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Nieco podobne som zazil, skusit sa poradit so spoluziakmi a napisat liebesbrief na ministerstvo. Ale zasa ak by hrozilo preskusanie, ze ci naozaj je chyba v ucitelke a vyjdete z toho ako blbci, ze tie znamky mate zasluzene, tak na Vas budu ukazovat prstom a lepsiu znamku ako 5 od tej ucitelky v zivote neuvidis :?
a mamu ukludnis jedine zlepsenim znamok
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

no tak mame vysvetli co sa deje, povedz ze sa znasis ale ona to chce inak.....myslim ze niesy neschopny tak sa nauc aspon podla jej sposobu(aj ked to bude podla teba nelogicke atd...)...ukaz to ucitelke co ta doucuje(tie priklady)...a myslim ze sa troska nabiflujes na 4 a mas to v suchu.......na stvorkuvytiahnut je lachke.....ako to ze stym ostatny nemaju problemy??? :?
a myslim ze tut tato tema nepatri :)
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Zakaždým ked to mame vysvetlím čo sa v triede deje, a aká je ta učitelka, a že niesom jediný, že takmer polovica triedy je na tom rovnako, tak mi neverí a povie mi že si vymýšlam. Že taká učitelka neexistuje...pretože ked sa sviňa učitelka ide stretnúť s niekym tak je to ten najmilší človek na svete a znesie aj modre z neba...a dalej to poznate. A akurát ma napadla možnosť že ked to bude fakt nezvladnutele s mamou, tak zavolam spolužiakov niektorých nech jej poviedia ake to tam je, že to neni len tak zasa.

A ešte pokial poviem mame že na polroka možem prepadnuť, že sa nič nestane, tak idú hlášky že prepadnuť nemožem, že si pokazim priemer a kraviny proste...
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

pokial mate na skole viacej matikarok tak sa moze dat aspon tak to urobila nasa trieda pred dvoma rokmi ze sa cela trieda podpisala a dala peticiu riaditelke/ovi ze chcu zmenit ucitela nasej triede sa to podarilo dostala inu ucitelku ale bol to predmet Fyzika :) skus pokecat so spoluziakmi
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Tak nech ucitelka ukaze mamke tvoje pisomky a nech jej vysvetli preco ti dala za tie priklady 0 bodov. Samozrejme tam budes aj ty a budes sa moct ozvat.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Kolkatak si?
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Druhák na strednej.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

My sme mali podobny pripad na strednej, ale bol to slovencinar, to bolo na zaciatku v prvej triede. Mohli sme sa ucit do umoru a vsetko odrecitovat na literature, ale vecne bol nespokojny, lebo sme to slabo prezivali a nevedeli sme sa skutocne vcitit do postav. A recitovanie, to bola ina show pred tabulou. Pat krat po sebe, kym to neznelo, ako malo. Proste sme sa ucili hlavou a nie srdcom. A na slovencine namiesto normalnych diktatov nosil do skoly noviny a diktoval tie 'najuzasnejsie' clanky co tam nasiel. To sa vsetko pravdaze odrazilo na znamkach. Koho to bavilo, tomu bolo dobre a kto sa 'len' ucil, tak mal smolu.
Vzburili sme sa, rodicia si vyziadali schodzu a nas drahy pan ucitel letel :smt006
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Daj sa dokopy s niekolkymi spoluziakmi ktorym to taktiez moc nejde a najdite si dobreho doucovatela.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

nechapem jednej veci a to ze pokial mate nejake priklady a nemate/nepreberate nejaky konkretny sposob riesenia tak by si to mohol mat ako chces hlavne aby bol postup/vysledok dobry a vtedy ti NEMA pravo dat za 5 to by som sa s nou o tom porozpraval
ine je ak beriete nejaky konkretny sposob riesenia a ty to pocitas nejakym starym(mozno lahsim) potom to mas samo zle

bolo by dobre sa s tvojou ohodnotenou pisomkou ist poradit k inemu matikarovi/doucovatelovi a zistit kde je problem a potom sa ked tak obratit na osoby ktore v skole nieco zmozu (rodicia,triedna,riaditel atd)

co sa tyka znamok a tvojej mamy hmm v tom ti neporadim na strednej som znamky vacsinou nikdy nikomu neukazoval (preco by som mal aj) a to "ako sa ucim" sa dozvedeli az z vysvedcenia
Lisa
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lisa »

co sa tyka znamok a tvojej mamy hmm v tom ti neporadim na strednej som znamky vacsinou nikdy nikomu neukazoval (preco by som mal aj) a to "ako sa ucim" sa dozvedeli az z vysvedcenia[/quote

No tak to ziram. A vaši nechceli vedieť o známkach? Nepýtali sa čo bolo dnes v škole? A tá poznámka "prečo by som aj mal - im vravieť aké mám známky. Ty kokoos. Keby ja mala teba za syna tak ti poviem - prečo by som ti mala dať vreckové, alebo večeru. To si bol bud velmi dobrý v škole, že ti vaši tak dôverovali, alebo ta mali na háku. Ale aj keby ti tak dôverovali, tak si nemyslím, ze o tvojom prospechu sa dozvedeli az ked si doniesol vysvedcenie. a rodičko?
:roll: neverím tomu že si im známky nehovoril :wink:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Lisa napísal:No tak to ziram. A vaši nechceli vedieť o známkach? Nepýtali sa čo bolo dnes v škole? A tá poznámka "prečo by som aj mal - im vravieť aké mám známky. Ty kokoos. Keby ja mala teba za syna tak ti poviem - prečo by som ti mala dať vreckové, alebo večeru. To si bol bud velmi dobrý v škole, že ti vaši tak dôverovali, alebo ta mali na háku. Ale aj keby ti tak dôverovali, tak si nemyslím, ze o tvojom prospechu sa dozvedeli az ked si doniesol vysvedcenie. a rodičko?
skola od urciteho veku bola moja zalezitost a starost a myslim ze som studoval pre seba a nie pre rodicov to asi preto som necitil nejaku "povinnost" informovat ich o tom ako studujem kazdy den......
samozrejme ze sa pytali ako bol v skole atd ale naozaj som im nereportoval kazdy den jeeej dostal som 2ku atd..., malokedy som si znamky pisal aj do toho zapisniku :D uz ani neviem ako sa to volalo vacsinou ked som chcel vediet ako na tom som kukol som klasak
a rodicko? lol tam bola mama asi prvykrat ked bolo uplne prve a potom uz tam nikto nechodil
fakt som nejako necitil povinnost zatazovat druhych s vecami ktore aj tak nikdy neovplyvnia darmo sa budu rozculovat....
Lisa
Medium Expert
Medium Expert

vendo napísal:skola od urciteho veku bola moja zalezitost a starost a myslim ze som studoval pre seba a nie pre rodicov to asi preto som necitil nejaku "povinnost" informovat ich o tom ako studujem kazdy den......
samozrejme ze sa pytali ako bol v skole atd ale naozaj som im nereportoval kazdy den jeeej dostal som 2ku atd..., malokedy som si znamky pisal aj do toho zapisniku :D uz ani neviem ako sa to volalo vacsinou ked som chcel vediet ako na tom som kukol som klasak
a rodicko? lol tam bola mama asi prvykrat ked bolo uplne prve a potom uz tam nikto nechodil
fakt som nejako necitil povinnost zatazovat druhych s vecami ktore aj tak nikdy neovplyvnia darmo sa budu rozculovat....
prečo ja som nemala takých rodičov, keď som študovala na strednej :( tu platí pravidlo, rodičov si nevyberáme :surrender: hovorila zo mňa závisť :wink: :roll:
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

Lisa napísal:No tak to ziram. A vaši nechceli vedieť o známkach? Nepýtali sa čo bolo dnes v škole? A tá poznámka "prečo by som aj mal - im vravieť aké mám známky. Ty kokoos. Keby ja mala teba za syna tak ti poviem - prečo by som ti mala dať vreckové, alebo večeru. To si bol bud velmi dobrý v škole, že ti vaši tak dôverovali, alebo ta mali na háku. Ale aj keby ti tak dôverovali, tak si nemyslím, ze o tvojom prospechu sa dozvedeli az ked si doniesol vysvedcenie. a rodičko?
Ja som svojim rodičom o známkach nehovoril vôbec... možno na 1. stupni ZŠ, ale to si už tak podrobne nepamätám...
Pýtali sa "čo bolo v škole", ale mierili tým skôr na zážitky, príhody a pod.
Išlo o to, aby som si našiel svoj systém, v ktorom budem dosahovať najlepšie výsledky, nechceli mi vnucovať ten ich...
Navyše som sám chcel zbierať hlavne vedomosti, nebol som filatelista...
Zvyšovanie vreckového, príp. iné "finančné dary" za 'dobré' známky neuznávam...
A rodičovské združenie? No, keď som bol menší, tak tam chodievali hlavne kvôli správaniu...
Lisa
Medium Expert
Medium Expert

Ja tiež neuznávam vreckové za dobré známky. Ale ako motivácia to nie je zlé. Tak je to aj predsa v práci. Keď je niekto dobrý, snaží sa, určite môže očakávať postup a vyššie odmeny. Ale to je každého osobná vec ako bude vychovávať svoje deti. Keď ma presvedčia o tom, že im môžem dôverovať, tak im budem. :wink:
Napísať odpoveď