zrutenie ekonomiky pomocou robotov
-
qwerty-xyz
zrutenie ekonomiky pomocou robotov
no nazov temy vravi snad za vsetko. Prejdime k veci. Taketo nieco som si ja vymyslel na zakladnej skole aj ked vam bude pripadat ze samotna logika temy je prebrata z nejakeho filmu. (napr Já,robot.) Rozmyslam ci sa da svetova ekonomika a v podstate cely svet zmenit robotikou a umelou inteligenciou. Vysvetlim nasledovne. Predstavte si ze mate robotov. teda vsade. Tym padom nemusite nic nerobit. Co je principom skoly a zamestnania? Skola vas ma pripravit na zamestnanie. Robite preto aby ste zarobili a uzivili rodinu. Mohli si kupit vsetko co potrebujete alebo vsetko na co mate. Ale... pokial mate robotov? Predstavte si robotov ktori robia vsetko za vas. Vstanete spravia vam ranajky,vsetko poupratuju,poumyvaju,postaraju sa komplet o vsetko. Kto bude chodit do prace? NIKTO!! Kto bude robit? Roboti. Vsetky vyrobne sfery,vsetky veci budu robit stroje. Ku prikladu. Vyroba aut bude plne automaticka a kontroly na strojoch budu zase len stroje vykonavat. Budu sa same o seba starat,same sa opravovat. Predstavte si ze rano vstanete a chcete auto,co ja viem bugatti veyron. A o chvilku ho mate.Zadarmo. Pretoze vsetky naklady na vyrobu proste neexistuju. netreba platit zamestnancov ktori by to auto vyrobili,netrebalo by platit energiu ktora sa vynalozila,proste nic. Chcem toho napisat strasne vela a neviem ako to mam napisat. Problem hladomoru v afrike a nedostatok pitnej vody? Roboti. Robot by robil aj v horucave na pusti aj v dzungli. Same by sa nabijali same by sa opravovali. Bolo by aj dostatok jedla aj vody. Jednoducho by podla mna peniaze vymizli,nebolo by ich potreba-roboti by sa o nas starali vo vsetkom. Preludnenie zeme? Zeeeeeby robot mohol postavit na marse obyvatelny priestor? Jednoducho by to bola parada. Co vy nato? mam chaoticke pisanie ja viem ale neviem to lepsie napisat alebo ma to momentalne nenapada...
konyk87.. presne to isté som chcel namietať, ale keď si to zoberieš tak, že aj materiál bude zadarmo, pretože materiál budú robiť tiež roboti. Robot bude ešte potrebovať energiu, ale aj tú si budú získavať roboti zadarmo z nejakého zdroja.
Jediná vec, ktorá mi nesedí, je otázka vlastníctva. Aby to mohlo fungovať, ľudia by sa museli vzdať všetkého majetku, všetkých pozemkov, aby na nich mohli roboti svojvoľne čerpať suroviny na neskoršiu výrobu. Ale kto sa len tak vzdá kúsku krásnej zeme? Pri riešení týchto otázok by nastali rozbroje.
Jediná vec, ktorá mi nesedí, je otázka vlastníctva. Aby to mohlo fungovať, ľudia by sa museli vzdať všetkého majetku, všetkých pozemkov, aby na nich mohli roboti svojvoľne čerpať suroviny na neskoršiu výrobu. Ale kto sa len tak vzdá kúsku krásnej zeme? Pri riešení týchto otázok by nastali rozbroje.
a polka sveta sa zruti pretože v americkych filmoch sa vždy roboti nejako poškodia a začnu vraždiť 
a ked už ten robot všetko vyrobí kde je napisane že nejaky je*** arab nepovie vyrob mi atomovku...........alebo chod vyvraždiť simpsonovcov.........bola by to totalna blbost keby toho robota mohol mať každy predstav si že každy by jazdil na ferrari každy by mal na sebe zlato atd proste každy by mal to čo ma teraz len milionar to je blbost....pretože keby to mal každy nikto by nebol niekde vyšie všetcia by si boli seberovny ........a to by každy nezniesol........
schyzo pisal ze by sa sami opravovali a policiu by kdo robil ? no predsa ROBOTI
a myslim že ludia by rychlo zomierali polka by sa zblaznila .........teda ja nvm ale čo by si robil keby všetko robil robot sedel soma pri TV a čučal cely den sem tam by sa šiel previesť na aute ku susede a to všetko .........ludia keby nepracovali nemali by ani pohyb cely den bi doma jedli hamburgre alebo najoblubenejšie jedlo pizzu boli by tučnyyyyy atd .......... ..proste je tam vela nedostatkou napada ma ešte kopu veci len sa mi to už nece pisať
a ked už ten robot všetko vyrobí kde je napisane že nejaky je*** arab nepovie vyrob mi atomovku...........alebo chod vyvraždiť simpsonovcov.........bola by to totalna blbost keby toho robota mohol mať každy predstav si že každy by jazdil na ferrari každy by mal na sebe zlato atd proste každy by mal to čo ma teraz len milionar to je blbost....pretože keby to mal každy nikto by nebol niekde vyšie všetcia by si boli seberovny ........a to by každy nezniesol........
schyzo pisal ze by sa sami opravovali a policiu by kdo robil ? no predsa ROBOTI
a myslim že ludia by rychlo zomierali polka by sa zblaznila .........teda ja nvm ale čo by si robil keby všetko robil robot sedel soma pri TV a čučal cely den sem tam by sa šiel previesť na aute ku susede a to všetko .........ludia keby nepracovali nemali by ani pohyb cely den bi doma jedli hamburgre alebo najoblubenejšie jedlo pizzu boli by tučnyyyyy atd .......... ..proste je tam vela nedostatkou napada ma ešte kopu veci len sa mi to už nece pisať
ztvochto pohladu by to bol idealny zivot......ale vezmi to takto:Ludia su neskutocny spekulanti...jaa by som si naprilad povedal ze chcem 20 BMW 10 merdakov atd........myslim zeby kazdemu islo o kvantum.....prirodne zdroje na zemi niesu nekonecne.....cize ak budete logicky uvazovat,vijde vam ztoho zahuba ludstva.....nie vdaka robotom ale vdaka sprostosti ludstva.....to mate ako naprilkad NEW ORLEANS....bol tam hurikan padla elektrina-chaos....a vsetky obchody boli hned vybrakovane.....pre zodpovednych ludi by to bolo fajn ale musime ratat s variantou blbeckov,flakacov atd....
ano, material budu ziskavat tiez roboti, ale nemozme zabudat, ze jeho zdroje nie su neobmedzene..brm napísal:konyk87.. presne to isté som chcel namietať, ale keď si to zoberieš tak, že aj materiál bude zadarmo, pretože materiál budú robiť tiež roboti. Robot bude ešte potrebovať energiu, ale aj tú si budú získavať roboti zadarmo z nejakého zdroja.
pokial viem, tak material nerovna sa energiaMakeFake napísal:Solarna energia. Zadarmo zdroj elektrickej energie.
Drevo a voda. Nekonecne suroviny.
dalsia vec - pekna blbost, ze drevo je nekonecna surovina (pripustime, ze voda je)..okrem toho chcem by som vidiet ako sa z vody a dreva da vyrobit nejaky kov
Zaxman: hej..vyrobime zlato z olova a sme zase v stredoveku a hrame sa na alchymistov
v kazdom priprade je tato teoria maximalne nerealna..bodka
HOWGH
-
qwerty-xyz
material sa da robit sice velmi tazko aj tym ze pozmenis molekuly jedneho materialu a dostanes druhy v cerne sa to robi v malych mnozstvach,napr teraz trepnem nebuzerujte ma zato. Mas atom vodika naseries do nho protony a neutrony a mas iny prvok. Vo velkom mnozstve by si tak mohol co ja viem napr zo vzduchu vyrabat kov. a okrem toho sleduj to ze bannik nemoze robit v hlbke 1 km lebo by sa tam uvaril neznamena ze pod zem nemozu ist roboti a tazit a tazit aj z hlbky niekolkych desiatok kilometrovbrm napísal:konyk87.. presne to isté som chcel namietať, ale keď si to zoberieš tak, že aj materiál bude zadarmo, pretože materiál budú robiť tiež roboti. Robot bude ešte potrebovať energiu, ale aj tú si budú získavať roboti zadarmo z nejakého zdroja.
ano..toto sa vola termonuklearna reakcia a bezne prebieha vo hviezdach..az na to je nejaka postupnost, ktore prvky mozu vzniknut - z vodika vznika helium atd..na to aby si z nejakeho prvku dostal dalsi je potrebne neskutocne mnozstvo energie (samozrejme cim dalej tym viac) a nase slnko uz nedokaze helia "vytvorit" dalsi prvok..tato postupnost, ak sa nemylim, tak konci prave na prvku menom (prekvapujuco) zelezo...chcel by som vidiet kde by sme ziskali take mnozstvo energie (tam nam uz nepomoze slnecna, veterna ani vodna energia)..aj ked uznavam, ze som cital o motore s ucinnostou az 300% (o tom nabuduce - musim ist prec)..qwerty-xyz napísal:material sa da robit sice velmi tazko aj tym ze pozmenis molekuly jedneho materialu a dostanes druhy v cerne sa to robi v malych mnozstvach,napr teraz trepnem nebuzerujte ma zato. Mas atom vodika naseries do nho protony a neutrony a mas iny prvok. Vo velkom mnozstve by si tak mohol co ja viem napr zo vzduchu vyrabat kov. a okrem toho sleduj to ze bannik nemoze robit v hlbke 1 km lebo by sa tam uvaril neznamena ze pod zem nemozu ist roboti a tazit a tazit aj z hlbky niekolkych desiatok kilometrov
dalsia vec..je pravda, ze vedci dokazali vyrobit napr zlato z inych prvkov, ale malo to jeden hacik - bol to izotop..odhliadnuc od toho, ze su nestale - 2 zlodeji boli prilis chamtivi a taketo zlato ukradli..jeden zomrel na uniku a druhy sa este dozil rana..radioaktivita je svina..dufam, ze teraz nezacnes tvrdit, ze robotom radioaktivita nevadi - to je pravda, ale ten finalny produkt by sa nemohol dostat k ludom..
k tomu tazeniu vo velkych hlbkach..ludia nemozu byt v takych hlbkach nielen kvoli teplote, ale aj kvoli tlaku..okrem toho by som chcel vediet z coho by boli ti roboti vyrobeni - aj oni by museli mat nejake hranice teploty a tlaku, pri ktorych by sa poskodili..a ta hlbka 10 km - v oceanskych hrbatoch ma zemska kora hrubku len 1,5 km, ide v oceane okolo 10, na pevnine 35...myslim, ze tam by uz bolo sakra teplo..a hej..odhliadame od toho, ze by sa to zacalo prepadavat
neber to ako utok na teba - len sa snazime dokazat, ze ta teoria je nerealna