kupa auta - teraz alebo po novom roku?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

kupa auta - teraz alebo po novom roku?

Príspevok od používateľa smejo »

co si myslite, je lepsie kupit auto az v novom roku, po prechode na ojro, alebo nezamyslat sa nad tym a kupit este tento rok?

samozrejme, mam na mysli financnu stranku, ci sa ceny budu nejako citelne menit v prospech spotrebitelov, alebo to nebude vyrazny rozdiel a zmena meny bude "plynula"
na zmeny cien nenarazam len v dosledku zmeny meny - to by ciste teoreticky ceny menit nemalo, no myslim napriklad aj vznikajuce financne krizy a podobne...

existuju hypotezy - analytici tvrdia, ze ceny pojdu dole, asi najma kvoli krizam, no ini tvrdia, ze je to jedno

skusim troska konkretizovat:
zainteresovani pravdepodobne vedia, ze skodovka ma momentalne kampan s nazvom "MAX", t.j. vybava zdarma
konkretne ide o Skodu Octaviu I - Tour (teda akcia je na vsetky modely, ale v tejto teme bude rec o Octavii) 1.6 MPI (75kW), v kratkosti vybava: el. okna, spataky, klima, radio s mp3, ABS+MSR+MBA, central s DO+sklopny kluc, airbag vodica a spolujazdca, palubny, metaliza, hmlovky, zadny stierac s ostrekovanim - cena olizuje hodnotu 410tis + je dost pravdepodobne, ze koncom roka sa budu davat aj zimne gumy

kampan "MAX" je platna do konca roka... myslite si, ze sa oplati pockat, ako sa vyvinie situacia v novom roku? ide o to, ci sa bude dat nieco v takejto vybave kupit za takyto, respektive mensi peniaz [ nemusi to byt tento konkretny model, no zas ani nie dacia alebo chevrolet; velkostou nieco medzi ceedkou a octaviou (vratane) ]
taktiez treba vziat do uvahy aj to, ze skodovka uz zlacnovala a teraz dava "zdarma" tuto vybavu

to snad dodavat netreba, ze kupit auto nie je ako kupit si nohavice, takze pri takejto investicii, logicky, kazdy hlada vyhodnejsie ponuky, moznosti kde a kedy usetrit a zvazuje vsetky alternativy, aby kupil co najlepsie vramci moznosti

to je dilema, aky na to mate nazor?
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

ja by som kúpil ešte tento rok :wink:
smejo
Addict
Addict

lebo?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Keďže akcia platí do konca roka, počkal by som si do obdobia okolo vianoc. Môže škodovka v snahe predať vymyslieť ešte lepšiu akciu. Ak nevymyslí, tak využi ten MAX.

Nenapada ma teraz žiadny dovod, prečo by mali ísť auta po novom roku dolu. Môže sa vyskytnúť novoročná akcia, no je to mačka vo vreci. Ja by som počkal na tie vianoce, ak nebude vtedy nič lepšie, v januari už sotva niečo pride.
smejo
Addict
Addict

tak minimalne do toho decembra sa oplati pockat, ci budu davat aj tie pneumatiky, to sa celkom hodi, nakolko tak ci tak by ich trebalo dokupit a tiez to nie je najlacnejsia zalezitost
pokial by sa malo kupovat v novom roku, tak nie je problem aj v marci a pod, nemusi to byt hned prvy tyzden za kazdu cenu

no a preco by sa mali menit ceny? v dosledku celkovych zmien a vyvoja ekonomiky, napr. spominane krizy
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

pockat do minimalne do januara, momentalne sa neoplati kupit auto ;-) ak ho vazne surne nepotrebujes
akcie budu viac menej rovnake
a dovod pockat je aj prechod na euro, momentalne su totiz auta na slovensku "drahe"
smejo
Addict
Addict

a myslis, ze prepocet ceny na euro v prvych mesiacoch zmeni cenu?
inak az tak drahe u nas nie su, v cechach su drahsie :)
surne to nie je, preto hovorim, ze nie je problem pockat aj do noveho roka... skor rozmyslam nad tym, ci potom nebudem lutovat tuto ponuku ;)
sundevil
VIP
VIP

tuto ponuku urcite lutovat nebudes, na tvojom mieste by som sa skor pozrel aj po inych znackach, lebo kupovat staru octaviu I ked za tu istu cenu mas napr ceed, i30, alebo napr C4 (to ma len tak narychlo napadlo) a tieto vsetky auta maju aj lepsiu vybavu, motory, a su to nove modely
skoda je v cechach drahsia lebo je to ich znacka a napr aj taka kia stoji u nas viac ako v cechach
doteraz sa napr ceny preratavaju aktualnym kurzom a potom sa budu konverznym, ktory je lepsi
smejo
Addict
Addict

povacsine sa preratava konverznym kurzom (zatial som preratavanie aktualnym neregistroval)
co sa vyberu tyka: napr. ceed stoji 420 zaklad s 1.4kou (motor by bol OK, ale vybava nic moc), c4 zacina na 400 a i30 tusim niekde na 450 a v tychto cenach by bola vitazom jednoznacne mazda 3 :)

//autoeditácia príspevku ( 11 Jan 2009, 18:40 )
ozivujem temu :)

prave som nadabil na novu cenu ceedky - 11.570 € (cca 350tsk), co uz stoji za zmienku, urcite do KIE v najblizsich dnoch zavitam, minimalne pre cennik a katalog (na nete este nie je dostupny)

inak je fajn cena aj na fusion X - 1.6 100k, elektrony, klima, radio, central s DO, el (predne) okna a spataky, radio, metaliza, 4x AB, oplastovanie = 363 tsk (katalogova cena)
jeho devizou je najma vacsia svetla vyska - vyssi posed a relativne velky kufor na auto tejto triedy (337 l), len do sirky oproti felde nema velmi navrch

//edit - priority sa trosku zmenili a ochtafka (tour) je out, zameranie je viac-menej na nizsiu strednu triedu (fusion je vynimka :) , vyssi podvozok je :plus: , cize preto... a ciste teoreticky je v hre aj suzuki SX4, ale radsej nieco priestrannejsie)... limit je 400tsk uz aj s poistkou a vsetkymi formalitami
velmi sa mi paci toyota auris a sledujem ju uz nejaky ten piatok, no stale je na cene 429tsk, cize cez limit... no cakam, ze co nevidiet pride nova akcia
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

este vydrz, ceny pojdu este dole aj kvoli financnej krize. :) btw. ak budes mat tie cenniky z kie ohladom ceedu nemohol by mi ich oskenovat a poslat ? ozvi sa cez ss :) dik

a aka je momentalna cena mazdy 3 ?
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

najlacnejsia zacina na 500 000
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

k tým cenníkom na kiu sa prikladám chystal som sa tam tento týždeň ak by mi to ušetrilo cestu bol by som veľmi rád.
smejo
Addict
Addict

kludne, ak vam to pomoze, tak to sem pastnem (az to budem mat ja)

ad mazda-neviem, pozri na webe.. No ak ma pamat neklame tak hb zacina niekde na 450-460 akciovka

este nech padne focus a auris a uz bude aj z coho vyberat :)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ja sa tiež rozhodujem teraz medzi ceedou a focusom. Jedneho focusa 2006 som rozbil minulý týžden a teda sa mi potvrdilo že je to bezpečné auto, ale cena u neho nešla zatiaľ až tak dole ako by som potreboval....
sundevil
VIP
VIP

focus lacnie a lacnie, tiez sa po nom doma obzerame, ale kedze oco je verny renaultu a po oznameni predbeznej ceny noveho meganu (400 000sk) je tu priestor este na dalsie a dalsie zlacnovanie
navyse, skuste sa pozriet na ceske cenniky, stale su na SK auta drahsie o 30% ako boli vzdy, takze kto to nema daleko do ciech tak na kupe auta v cechach sa da poriadne usetrit vdaka vyhodnemu kurzu
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ja neviem, pozeral som v czk a aj na svk aj škodu aj focusy a nezdá sa mi tam nejaký rozdiel.
teraz pozerám že dnes zmenil ford cenník focusu a výrazne zdražil.
smejo
Addict
Addict

ceske cenniky som pozeral len minuly rok, konkretne skodovku a u nich to vyslo na viac + niekde som cital, ze v cechach su jedny z najdrazsich aut v EU (alebo si to pletiem s inou krajinou? neviem, ale zda sa mi, ze to bolo CR... a na skodovke som si to overoval)

pripajam slubene cenniky 5dv aj SW

pozeram v tom letaciku, ze zaruka plati v celej EU, cize asi sa oplati pozriet cenniky v inych krajinach :)
Prílohy
ceed SW.jpg
ceed.jpg
stanulik
Light Professional
Light Professional

pozeram, ze tu vybavu LX nejako okresali alebo sa to iba mne zda ?
pretoze LX mala predtym klimatizaciu a teraz uz ma klimu jedine ak si ju zakupis. takze by som nepovedal, ze moc zlacneli
smejo
Addict
Addict

tiez ma to troska zaskocilo, v podstate tam nic nie je, este aj cierne manualne spataky :evil:

prave pozeram cesky cennik ceedky a pri hrubych vypoctoch mi to vychadza vyhodnejsie..
stanulik
Light Professional
Light Professional

inac nevies kolko stala 1.4 EX minuly rok ? nemas nahodou cennik ? s tou LX to dodrbali. absolutne tam nic nie je.
Napísať odpoveď