F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ja som ani nechcel dokazat, ze massa je lepsi :wink: to by som sem ani nedaval. ale ma slusnu statistiku.

jednu-bahrajn 2008

a k tym prikladom:
brazilia ta ista trat, rok 2006, schumak z posledneho miesta skoncil 4. !
preco som tam asi pisal s MCL. s najlepsim monopostom minulej sezony predbehol iba 2. a 3. ligu.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

inak BTW:Ked som sa tak pozeral na tie unavene tvare tak podla vas je F1 fyzicky narocnejsia ako trebars futbal,hokej popripade tenis ? Podla mna hej
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:brazilia ta ista trat, rok 2006, schumak z posledneho miesta skoncil 4. !
preco som tam asi pisal s MCL. s najlepsim monopostom minulej sezony predbehol iba 2. a 3. ligu.
What da F...?! Preboha, co ma vykon M. Schumachera v Brazilli 2006 spolocne s tym, o com sme tu po cely ten cas pisali???!

Schumak bol v Brazilii 06 7_nasobny MS, ktory v F1 debutoval v roku 1991!!! Odpust Lewisovi, ze vo svojej debutovej sezone sa dokazal v Brazilii prepracovat z 18. miesta "len" na 7., co je vsak stale viac, nez v Monze 08 (vid krija: "za dva roky lewis v F1 predviedol az jednu stihaciu jazdu, alebo okrem monzy mas este nieco?). Kaslem ti ja uz na uvadzanie prikladov, z ktorych sa chytis jedneho a bagatelizujes ho tu uplnymi nezmyslami (vid Schumak v Brazilii z posledneho miesta skoncil 4. >> OMFG!!!).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

krija: Ak ich uz chces porovnavat, tak porovnavaj celu karieru v F1 a nie len to co sa tebe hodi. Takze Massa jazdil za Sauber v sezone 2002, 2004 a 2005, v roku 2003 robil testovacieho jazdca pre Ferrari a od roku 2006 jazdi za Ferrari. Zial statistiky su jasne v prospech Hamiltona a ak ziska tento rok titul, tak diskusia bude razom ukoncena. Samozrejme za predpokladu, ze do toho nezasiahne FIA, tak ako sme si uz zvykli.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Wurzův příběh ze Singapuru
http://www.f1sports.cz/index.php?Center ... ment=23162
Testovací a záložní pilot Hondy Alex Wurz se v Singapuru nenudil. Ačkoli nemusel zaskakovat ani za Jensona Buttona ani Rubense Barrichella, na okruh se během závodu přeci jen dostal.

Pravidelného řidiče medical caru totiž postihly v pátek zdravotní problémy. Mezinárodní automobilová federace oslovila testovacího jezdce McLarenu Pedra de la Rosu, ale jeho smluvní povinnosti k týmu mu v záskoku zabránily.

A tak se za volant Mercedesu C63 AMG Estate s motorem o výkonu na 550 koní na doporučení řidiče safety caru Bernda Myländera dostal Alex Wurz. A nezůstalo jen u čekání. Při havárii Nélsona Piqueta ml. se na okruh dostal.

Ovšem k havárii jel tak rychle, že se hlavní lékař FIA Gary Hartstein pozvracel... Inu, závodnické instinkty současného spolukomentátora ÖRF Wurze zcela jistě neopustily.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Prave som sa docital, ze okruh v Kanade bol vyradeny zo serialu velkych cien. Posledna velka cena sa mozno pojde tiez v noci.

29.3.2009 - Austrália (Melbourne)
5.4.2009 - Malajzia (Sepang)
19.4.2009 - Bahrajn (Sakhir)
10.5.2009 - Španielsko (Barcelona)
24.5.2009 - Monako (Monte Carlo)
7.6.2009 - Turecko (Istanbul)
21.6.2009 - Veľká Británia (Silverstone)
28.6.2009 - Francúzsko (Magny-Cours)
12.7.2009 - Nemecko (Hockenheim/Nurburgring)
26.7.2009 - Maďarsko (Budapešť)
23.8.2009 - Európa (Valencia)
30.8.2009 - Belgicko (Spa)
13.9.2009 - Taliansko (Monza)
27.9.2009 - Singapúr (Singapúr)
11.10.2009 - Japonsko (Suzuka/Fuji)
18.10.2009 - Čína (Šanghaj)
1.11.2009 - Brazília (Interlagos)
15.11.2009 - Abu-Dhabí (Abu-Dhabí)
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

MP4-23 napísal:inak BTW:Ked som sa tak pozeral na tie unavene tvare tak podla vas je F1 fyzicky narocnejsia ako trebars futbal,hokej popripade tenis ? Podla mna hej
fyzicky? podla mna nie, aspon nie komplexne (nejake casti tela urcite viac ale cele nie). psychicky urcite narocnejsie
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

MP4-23 napísal:inak BTW:Ked som sa tak pozeral na tie unavene tvare tak podla vas je F1 fyzicky narocnejsia ako trebars futbal,hokej popripade tenis ? Podla mna hej
V krajinach ako Malajzia, Singapur verim tomu, ze cely vikend cloveka polozi viac ako niekolko futbalovych zapasov.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

No nic nema zmysel pozerat F1 ked je evidentne kto vyhra a tym bude Massa a Ferrari...Massa si skrati sikanu a este aj kolizuje s Hamiltonom a dostane len prejazd boxami? Ako Hamilton dnes nic nejazdil urcite mal nieco s aerodynanamikou...som zvedavy na vyjadrenia po zavode :x
Akoze snazim sa byt objektivny a viem ze Hamilton isiel do 1 zakruty neskoro na brzdy ale to aj Kimi a BTW odkedy sa tresta za zle vybocenie zakruty??? takychto manevrov bolo az az a nic to len teraz lebo McLaren aha pardonn Ferrari :lol:
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Co sa tyka toho Hamiltonovho manevru v prvej zakrute tak podla mna z toho trest nemal byt, je pravda, ze zbrzdil obe ferrari ale taketo momenty patria k zavodeniu. V minulosti sa to netrestalo, len akosi tuto sezonu si tratovi komisari az moc potrpia na pravidlach a cistosti pretekov a mozno sa dockame toho ze jazdci sa budu bat predbiehat, riskovat a budu len jazdit vo vlaciku. Massa podla mna mal brzdit a keby sa ho nesnazil predbiehat Hammilton ale niekto ine tak to aj spravy, ale no je to suboj o majstra sveta a nedaruju si ani cm. (napadne mi to pripomenulo suboje Schumachera a Montoyu bo takto sa vacsimou koncili = jeden znich v strku, ale ak si dobre pamatam, tak malokedy boli trestane). Tento manever uz podla mna bol na ten prejazd boxami kedze Hamilton stratil poriadne vela a to len vdaka Massovi. Co ma ale najviac prekvapilo bol vykon Alonsa a celkovo Renaultu, neverim vlastnym slovam, ale pomaly si zacinam mysliet ze Alonso je najlepsi pretekar v F1 a hovorim to nerad kedze fandim Massovi :D. Ale o nom sa da naozaj povedat, ze z auta vyzmyka aj ten posledny kon. Mno a komentatori, tak to bola strasna bieda, ranne vstavanie im asi moc neprospelo
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

takze strucne zhodnotenie len trestov:

start: Hamik premotivovane (akoby sa nepoucil z minulej sezony a skusil len doviest auto do ciela...) chcel ist spat na prve a znemoznil prejazd zakrutou celej konkurencii. Mozno skoda duchapritomnosti Kimiho, ktory v tej zakrute hamika nesepalil..., nikto by sa necudoval. Vina jasne na hamiho strane.

massa: ...kedze o par kol dalej hamik obiehal massu a ten opat premotivovane a prilis optimisticky chcel miesto spat. Sikanu nezvladol, vysiel na travu, dostal smyk a ked to chcel vyrovnat otocil hamika. Keby mu ale hamik ponechal miesto (ako Kimi jemu na starte), mohol sa massa proste zaradit za hamika s cca sekundovou stratou (dorovnanie smyku, trakcia po prejazde travou ...). Vina hlavne na massovej strane. Hami by mal akorat zacat pouzivat hlavu a aj spatne zrkadla.

bourdais: velmi nestastny trest, sposobeny predovsetkym nevhodnym umiestnenim vyjazdu z boxov (nezvykne sa davat ZA prvu zakrutu?). Stretavaju sa tam auta, ktorych rozdiel v rychlosti je obrovsky, preto niet divu, ze to Massa skusil zvonku. Vinu niesli obaja.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

cakam co vyblije Krija, pretoze cerveni ako ty johny su schopni aj Massovu demenciu hodit na triko tomu, ze Hamik vraj nepouziva spatne zrkadla. Inak zavod komentovat naozaj nebude, nema to uz tuto sezonu zmysel a asi iba zazrak moze dopriat titul Hamiltonovi. Osobne cakam, ze na body to vyhra a neskor zasiahne bozia FIA ruka, ktora titul nejakym sposobom prisudi Massovi (sam som prekvapeny ako).
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Omg, dneska sa zase diali veci...
Takže penalizácie:
Penalizácia Hamiltona: blbosť! Za čo? Za to že vytlačil Ferrari von? A? V skutočnosti len on nedobrzdil (klobúk dole že to aspoň skúsil keď pokašlal štart dostať späť na brzdy). To že boli nejaké autá okolo neho, nie je dôvod uložiť trest. Veď to bolo v mele na štarte, keď každý brzdí každého. To už by musel dostať trest aj Glock ktorý roztočil Coultharda... Hamilton tým nezískal žiadnu výhodu, naviac Ferrari išlo taktiež mimo trate. Nevšimol som si za čo konkrétne bol ten trest (pamätá niekto text titulku?) takže neviem presne, ale podľa mňa v pravidlách nie je nič o čo by sa to dalo oprieť. Neviem o tom že je nejaký trest za "vytlačenie" - ktoré naviac aj tak nebolo, pretože to Hamilton nespravil so zámerom vytlačiť konkrétne auto von, proste NEDOBRZDIL. Neviem o tom že by sa to niekedy trestalo.
V najlepšich dobách za posledné roky sa netrestalo ani toto a to je podobné tomu čo spravil Hamilton... Nechápem potrebu stewardov sa za každú cenu je**ť do každého incidentu na trati.. Veď ich nechajte pretekať. Osobne by som trestal iba ak niekto získa jasnú výhodu či niekto jasne stratí (výlet mimo trať, otočenie).

Trest pre Massu - je o inom, to má konkrétne opretie o "Nezabránenie kolízii". V tomto prípade som ochotný aj akceptovať, že trest dostal aj Hamilton (za hocičo) - "Aby sa nepovedalo, že sa niekomu nadržuje" - aj keď sa mi to nepáči. Najlepšie riešenie by však bolo potrestať iba Massu (no flame, čítaj aj ďalšiu vetu :D). Situácia na trati by totiž bola spravodlivá - Hamík kvôli hodinám a pitstopu na konci poľa, Massa taktiež ale stále o pár pozícii pred ním. Obaja aktéri o titul by bojovali z konca, poradie by bolo také ako pred ich kolíziou a Hamilton by to mohol na Massu skúšať znova.

Najviac ma však dostal trest pre Bourdaisa: Čo mal chlapec robiť? Vychádzal z boxov, držal si svoju stopu, natlačil sa až k pravému okraju... Bojoval o pozíciu s Massom, snáď nemal neschopného Brazílčana pustiť zadarmo, to nikto nikdy z výjazdu z boxov neurobil. Massa nebol pred ním, argument o volení stopy neobstojí. Massa po tom čo sa neocitol na prvej priečke začal zase stvárať a podobne ako minule v Singapure Sutilovi, aj teraz Bourdaisa svojou bezhlavou jazdou pripravil o výsledok. A vďaka všetkému ešte dostane body a stiahne Hamiltona.. :smt046

Inak Alonso zase perfektne, predpokladám po dvoch pretekoch, že zostane na rok v Renaulte. Popracuje na vývoji a na rok už máme 4 špičkové tímy (Ferrari, McLaren, BMW, Renault).
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

myslim ale, ze vsetci sa zhodneme v tom, ze tuto sezonu je tych trestov az prilis. Zrazu sa trestaju aj situacie, ktore sa predtym oznacovali ako driving accident (tusim). Mozno keby nedostal trest ani hamilton, ani massa zasa by bolo vsetko, ze ferrari je pretazovane..., takto aspon sklapnu oba tabory a je to.

Uz aby tu bola dalsia sezona. Verim tomu, ze na slikoch a s obmedzenym aerodynamickym gripom sa vyrazne ulahci predbiehanie...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Bozemoj, ten ko*ot z brazilie si nedovidi ani na spicku nosa

Massa: Lewisov trest bol férový, v mojom prípade si istý nie som
http://www.f1.sk/clanok28742.htm
O: Boli tresty pre vás a Lewisa férové?
FM: Jeho trest férový bol, v mojom prípade si nie som istý. Pre mňa to bol normálny súťažný incident. Už som to vysvetlil.

O: Keď ste narazili do Lewisa, tak vaši mechanici v boxoch oslavovali. Bolo to správne?
FM: Ste Angličan? Je to váš pohľad na vec?

O: Áno, ale prečo oslavuje váš tím náraz do iného auta?
FM: Náš tím má radosť vždy vtedy, keď vidí Ferrari pred McLarenom. Nebudem sa k tomu viac vyjadrovať, pretože nechcem prilievať olej do ohňa. Mám s Lewisom dobrý vzťah a nechcem to meniť.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Bozemoj, ten kok**** z brazilie si nedovidi ani na spicku nosa

Massa: Lewisov trest bol férový, v mojom prípade si istý nie som
http://www.f1.sk/clanok28742.htm
Massa nevie co hovori od radosti ze FIA ala je*... Stewardi mu pomohli k 1 neskutocne dolezitemu bodu a keby len jeden
nuz. Zda sa ze EGO AURA Ferrari nema hranic nikde na svete.

Ferrari chce moc ja viem ze tych 300000Eur za bod + neviem kolko mil.Eur za titul je moc lakavych ale nech sa uz aj oni vo svojich hlavach uvedomia a Massovi odkazujem len jedno
Massa utri si čelo ,lebo potíš blbosti :P

EDIT: A este nieco rozmyslam ze si idem podat na vytaztvo Ferrari.Nejde niekto somnou lahko zarobene peniaze :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

edit: Video od stratu po koliziu HAM vs. MAS
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Massa vs Bourdais http://www.youtube.com/watch?v=e2u93VT7m2s
Hahahahaha
Bourdais:Neviem čo som mal ešte urobiť. Asi som mal vybrať červený koberec a pripraviť mu ho pred zákrutou. Zrejme to sa odo mňa čakalo."
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

som rad, ze sa niektori tak tesite na moj nazor :D .
vezmem to od konca:
felipe vs seb:
trest neopravneny, a popravde ma to prekvapilo a zaroven ma to mrzi.
felipe vs lewis:
trest opravneny.
lewis vs vsetci vpredu:
trest opravneny. opakuje sa situacia z minuleho roka. lewis straca kontrolu. uz len preto sa oplati vsadit na massu pripadne este pri pripadnom strapneni dvoch veducich jazdcov v zostavajucich dvoch VC mozno aj na Roba.
situaciu posudzujem ja osobne podla udalosti medzi sennom a prostom z roku 1989.

trest: Senna finished first, but was disquallified for reckless driving: he also recorded the fasted lap of 1'43.024s
aj ked oficialne trest znel od vtedajsieho sefa FISA Jean-Marie Balestrea: ziskanie vyhody za prejdenie sikany cim si skratil trat. faktom ale je, ze prostovi nebolo umoznene zabocit do pravotocivej zakruty.
podobna situacia sa opakovala na tom istom okruhu o rok neskor. tentoraz ale bez trestu. obaja skoncili v strku a senna sa stal majstrom sveta.

a v neposlednom rade tu mame pravidla:
16) INCIDENTS
16.1 "Incident" means any occurrence or series of occurrences involving one or more drivers, or any action by any driver, which is reported to the stewards by the race director (or noted by the stewards and referred to the race director for investigation) which:
- necessitated the suspension of a race under Articles 41;
- constituted a breach of these Sporting Regulations or the Code;
- caused a false start by one or more cars;
- caused a collision;
- forced a driver off the track;
- illegitimately prevented a legitimate overtaking manoeuvre by a driver;
- illegitimately impeded another driver during overtaking.

aj ked tu budete namietat, ze ked predbiehal lewis kimiho, tak kimi bol este na trati a dorazil ho az heikky, ale...obaja piloti mcl doslova narazili do kimiho, , takto sa nepredbieha. dokonca si vsimnite ako po starte lewis vytlacil z vyhodnej pozicie aj svojho teamoveho kolegu.
ak by slo o jedneho pilota, zober to cert, ale toto co lewis v tej zakrute stvaral, to ovplyvnilo zavod viacerym pilotom, z ktorych niektorych vratane seba vypoklonkoval mimo trat.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Znechutenie a otras za rozhodnutim penalizovat Hamiltona. Viac k tomu nie je ani co dodat, ved takychto subojov po starte bolo dost a nepamatam si, ze by to dopadlo ako v tomto pripade.
Napísať odpoveď