Zdar... cital som o tomto jazyku, ze je "nastupca C++".
Akoze ja neviem pisat ani v C++ ale zaujimalo by ma co to je zac, ked vsetci len C++, C++ a nejake D vidim teraz prvy krat...
Co vy na to?
a co my akoze mame s tym robit? dokonca su aj jazyky E a F, takisto aj A a B...
ja som myslel, ze nastupca C++ je C#...ale to je jedno - aj Java je zalozena na C/C++...
btw http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... _languages
No dobre, asi som to nedobre napisal. Len som chcel vediet, kde, alebo na co sa tento jazyk vyuziva... vies mozem si dat do googla, ale najde mi milion bludov kde sa nachadza pismeno "D" a ked najdem o tomto, tak tam bude plno nezmyslov ktorym nerozumiem... Skusenosti su predsa len skusenosti
Tak ked je to hlupost, tak to nechajte tak...
konyk87 napísal:a co my akoze mame s tym robit? dokonca su aj jazyky E a F, takisto aj A a B...
ja som myslel, ze nastupca C++ je C#...ale to je jedno - aj Java je zalozena na C/C++...
btw http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... _languages
No, ale to mi len vysvetlite. Ako sa vytvara programovaci jazyk? Ja to neviem pochopit, fakt som debil ! Ako nepochopim ze ako zadam napr: prikaz write('n'); napise na obrazovku "n" a takto dalej pokracovat na spajanie so subormi a bludmi... fakt by ste mi to mohli niekto len tak zhruba napisat AKO SA TO ROBI? Alebo je na to nejaky postup o ktorom som este nepocul?
(Fakt sa za tuto svoju otazku hanbim )
ak to velmi zjednodusime, tak mozeme povedat, ze na to by si mal vlastny programovaci jazyk ti staci bud
1. vlastny prekladac, ktory ti prelozi zdrojovy subor bud do jazyka procesorovych instrukcii (c++), alebo do nejakeho medzi-jazyka ktory je potom interpretovany (JAVA), alebo
2. priamo interpreter zdrojoveho kodu. Teda nieco ako je PHP.
Pri oboch tychto moznostiach budes potrebovat lexikalny, syntakticky a semanticky analyzator.
BX napísal:A ty by si to vedel? Teda myslim ci by to vedel urobit hociaky lepsi vysokoskolak?
vedel urobit co? ak myslis prekladac nejakeho jazyka tak to by mal dokazat kazdy kto vie programovat... narocnost stupa so zlozitostou a moznostami daneho jazyka ale pri nejakom jednoduchsom jazyku je to naozaj lahke
akoze nie.? samozrejme ze by to mal zvladnut kazdy absolvent informatiky. nebudem sa samozrejme bavit o porovnani takto "zbuchaneho" jazyka s nejakym modernym jazykom za ktorym stoji obrovska komunita, ale samotne vytvorenie nejakeho jednoducheho jazyka by nemalo byt problemom.
Na kazdej informatickej fakulte je urcite predmet Prekladace (alebo nieco podobne) povinny. Takze ano, mal by to zvladnut kazdy priemerny vysokoskolak v tejto oblasti
mastermind napísal:akoze nie.? samozrejme ze by to mal zvladnut kazdy absolvent informatiky. nebudem sa samozrejme bavit o porovnani takto "zbuchaneho" jazyka s nejakym modernym jazykom za ktorym stoji obrovska komunita, ale samotne vytvorenie nejakeho jednoducheho jazyka by nemalo byt problemom.
Na kazdej informatickej fakulte je urcite predmet Prekladace (alebo nieco podobne) povinny. Takze ano, mal by to zvladnut kazdy priemerny vysokoskolak v tejto oblasti
Presne to som chcel napisat, napr. v Brne je predmet konstrukcia prekladacov v tretom semestri
Joj to Brno som pozeral ze by som tam siel na skolu, ale daako si myslim ze na to nemam.
A ja som nemyslel ze jazyk konkurujuci C++, to nie. Myslel som ci by "hocikto" vedel urobit uplne obycajny jazyk, s minimum funkciami. Samozrejme ze programovat jazyk s OOP to nieje len tak