Nafta
A co je na tom oblb?Ako pises-mozno to cenovo vyjde narovnako,avsak ak sa zoberu do uvahy ine faktory ako spotreba-napr.hlucnost,dymivost,zivotnost atd.co sa tu opisuje-tak sa potom ta drahsia oplati kupovat,nie?Lyson2580q napísal:Ano mam s tym skusenosti je to dobry oblb na ludi jeden druh nafty je lacnejsi a ked natankujem napr.10l tak mi ukazuje spotrebu 6,5 l /100km, ale ked natankujem tej drahsej napr. 10l tak mi ukazuje spotrebu 6l / 100km.A po prepocitani prejdete rovnako,lebo ked dame lacnejsej tak jej treba viac a ked dame drahsej tak jej treba menej.
-
Lyson2580q
Zablokovaný
No jasne drahsia sa oplati viac kupovat.dudo02 napísal:A co je na tom oblb?Ako pises-mozno to cenovo vyjde narovnako,avsak ak sa zoberu do uvahy ine faktory ako spotreba-napr.hlucnost,dymivost,zivotnost atd.co sa tu opisuje-tak sa potom ta drahsia oplati kupovat,nie?
//autoeditácia príspevku ( 27 Aug 2008, 21:11 )
Tak to by si bol milo prekvapeny co vsetko dokazeJelko4 napísal:Lyson ty si podla mna napisal strasnu blbost,to cidlo ti nerozozna ci tam mas lepsiu alebo horsiu naftu.Inac auto je uz kupene
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
nalial som to raz... trosku hladsie islo... ale! neliat stale pretoze tie aditiva su prilis leptave a ked to tam budes liat stale taka ti pomalicky zacne zrat piesty blok a pod.. takze ne stale mozno raz za cas... normalna nafta ked je ide normalne ale ked das horsiu to uz citit poriadne.. takze si myslim ze ti postaci obycajna shell nafta.. ktoru si myslim ze ma kvalitnu. .ja ju davam tiez... inac ja mam naklady naviac na aditivum na pevne vyfukove castice ktore stoji 3 litre vyse 5000 sk!
-
hojko
Site Admin
Masaker: Shell by mali mat najvyssie hodnoty adetiv (ci aditiv?) u nas, naopak Tesco paliva su na tom najhorsie a maju najnizsie povolene hodnoty. To mi hovoril kamarat, ktory pracuje na benzinovej pumpe, co je na tom pravdy, tak to netusim, ale celkom by som aj tomu veril, pripadne treba skusit pohladat informacie a testy, ak je nieco take verejne pristupne na nete, napr. natankuj.sk...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hojko: neviem neviem ... je pravda ze povest cerpacich stanic tesco neni bohvie aka, ale myslim ze sme v euorope tak plati pre kazdeho predajcu taka ista norma, to ze by mali byt tie paliva velmi podobne zaistuju uz ich zdroje ... neexistuje asi vela sposobou ako pri vyrobe ošmrncnut zakaznika, kedze nafta je konkretnou frakciou ropy ... ako sa vsak ta ktora cerpacia stanica pripadne ten ktory distributor chova k zakaznikovi je otazne a pripad od pripadu rozdielne ... iste vsak je ze existuje norma ktora najhorsiu povolenu kvalitu (obsah pevnych castic, obsah vodnych par, obsah vody, obsah antidetonacnych aditiv ...) paliv urcuje a pod nu sa moze ist iba s rizikom sankcii ... ci sa to obchodnikom oplati alebo nie nechajme na nich ... kazdy mame tu svoju cerpacku ktoru preferujeme
...
... tie aditiva a rozozieranie piestov ci co som to tu videl je podla man pekny salam ... vstrekovacmi to prejde pod vysokym tlakom a je to s nimi v neustalom kontakte, ale odnese si to piest ? divne ...
... tie aditiva a rozozieranie piestov ci co som to tu videl je podla man pekny salam ... vstrekovacmi to prejde pod vysokym tlakom a je to s nimi v neustalom kontakte, ale odnese si to piest ? divne ...
-
hojko
Site Admin
jimmy_xp: Cez leto kamarat v krcme hovoril, ze minule tankoval jeden z tych lepsich benzinov na Shellke a ze to bolo citit, ze to auto islo lepsie, ze to jasne citil. Podla mna aj ostatnych kamaratov si ale tento nazor len vsugeroval, pretoze to tankoval do Suzuki Switf a nemyslim si, ze to je auto na ktorom by nieco take citil, minimalne nie pri takom slabom motore. Aspon sme sa na tom dobre pobavili.
nordkapp_pb: Aj tak vsetko bude pochadzat zo Slovnaftu, mozno sa tam prida par aditiv, ale to sa potom premietne aj na cene. Tu som nasiel celkom zaujimavy clanok - Benzín od Shell má kvalitu ako v Tescu
nordkapp_pb: Aj tak vsetko bude pochadzat zo Slovnaftu, mozno sa tam prida par aditiv, ale to sa potom premietne aj na cene. Tu som nasiel celkom zaujimavy clanok - Benzín od Shell má kvalitu ako v Tescu
-
Mateq
Medium Professional
Pravda, myslím že Fifth Gear raz robil test, keď lial do troch rôznych áut normálny benzín a benzín z vysokým oktánovým číslom. Autá napojili pred aj po na dynamometer. Výsledok bol takmer nulový v "bežných autách" ale napr Impreza mala s vyšším oktánovým číslom aj znatelne vyšší výkon... Nie každá ECU tedá dokáže poznať rozdiel.jimmy_xp napísal:na to aby vam motor rozoznal rozdielnu kvalitu paliv je potrebne mat auto ktore ten rozdiel bude poznat, a nehovorme tu o fabiach a podobnych srandach, tie ci do nich date 95ku z tesca alebo 98cku zo slovnaftu im to je jedno. to je len vas subjektivny nazor ze to "jede lip"
Každopádne pridané aditíva (u diesela) tam sú hlavne pre čistenie usadenín, a to s výkonom nič nemá, ale prínos je aj tak jasný. Otázne je či to stojí za 5sk za liter...
-
Te-wei
Medium Professional
Sakra, nemal som si toho diesla kupovať,,, zvýšil som dopit,hojko napísal:deMarkqo: Prečo benzín nezlacňuje tak prudko ako ropa?
Napriklad zvyseny dopyt drzi cenu
sorry ľudia!!
Re: Nafta
Tankuje tu niekto Shell V-Power Diesel? Idealne by bolo ak by niekto napisal nejaky postreh ked dlhodobo tankoval nejaku lacnejsiu naftu typu Jurki, Tesco a pod. a potom presiel na V-Power ci bolo citit nejaky rozdiel? Ja som pre par dnami kupil dieslove auto, ked som ho rano nastartoval tak mu troska behali otacky cca minutku a potom to bolo OK (predchadzajuci majitel to tankoval kde doslo, podla moznosti co najlacnejsie), s V-Powerom to uz nerobi. Zeby ten V-Power predsa len mal nejake cistiace ucinky na palivovu sustavu, dekarbonizaciu, vstreky, alebo je to len reklamny tah a ja zbytocne capujem naftu za 1,619€ / liter?
Osobne si myslim, ze nieco do seba to asi len ma...
Doteraz som mal benzinove auta, na jednom ktore bolo dlhodobo tankovane na "neznackovych" pumpach som zacal tankovat na Shellke a auto slo zivsie do otacok... Dajte svoje skusenosti.
Osobne si myslim, ze nieco do seba to asi len ma...
Doteraz som mal benzinove auta, na jednom ktore bolo dlhodobo tankovane na "neznackovych" pumpach som zacal tankovat na Shellke a auto slo zivsie do otacok... Dajte svoje skusenosti.
-
Vitaaa
Expert
teda ja netankujem ziadnu "premiovu" naftu. tankujem vzdy na omw (BA) a aj ked som skusil natankovat ten maxxmotion, nepostrehol som absolutne, ale absolutne žiadny rozdiel. ani ja co sa tyka vykonu, ani uši čo sa týka hlučnosti, ani palubak co sa tyka spotreby, akurat penazenka ano.
v zivote som tiez do nadrze nenalial ziadne aditiva ci je zima, ci nezima... vacsinou tie sracky tvoria popol, ktory sa usadzuje a zanasa trysky pri ich zatvarani. okrem toho velka vacsina z nich este obsahuje aceton ci chlor. pokial je motor v poriadku, tankuj cistu naftu a nemusis riesit ziadne premiove paliva a nebodaj aditiva. pokial neni motor v poriadku tak to spust z najblizsieho kopca.
v zivote som tiez do nadrze nenalial ziadne aditiva ci je zima, ci nezima... vacsinou tie sracky tvoria popol, ktory sa usadzuje a zanasa trysky pri ich zatvarani. okrem toho velka vacsina z nich este obsahuje aceton ci chlor. pokial je motor v poriadku, tankuj cistu naftu a nemusis riesit ziadne premiove paliva a nebodaj aditiva. pokial neni motor v poriadku tak to spust z najblizsieho kopca.
je vseobecne zname, ze efekt "premioveho paliva" nepocitis pri prechode prave na premiove palivo, pri dlhodobejsom pouzivani prem. paliva prave na prechod "nepremioveho" - teda lacnejsieho paliva
osobne si myslim, ze davat 1,6€/l nafty je uz na uvazeni kazdeho z nas, ja by som to nerobil
zalezi podla auta...
osobne si myslim, ze davat 1,6€/l nafty je uz na uvazeni kazdeho z nas, ja by som to nerobil
zalezi podla auta...