Zmena farby [auto]

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zmena farby [auto]

Príspevok od používateľa Grim »

rozmyslam nad tym ze by som si prestriekal auto. Lenze neviem ako je to potom s tou zmenou farby v technicaku. Ktore casti mozem prefarbit bez toho, aby som musel v tehnicaku menit farbu? Kolko sa plati za zmenu v technicaku? Je metaliza a obyc. farba to iste (zelena a zelena metaliza)? Dakujem
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Zmena farby [auto]

Príspevok od používateľa addictor »

Grim-Reaperka napísal:Je metaliza a obyc. farba to iste (zelena a zelena metaliza)? Dakujem
Nie je... Ak sa nemylim, tak v metalyze su drobne zrnka nejakeho kovu, kdezto u klasickej farby tam nic takeho neni.... a v flip - flop laku su tie zrnka este brusene, takze kazda hrana odraza svetlo inak, takze sa zda, ze lak meni farbu....

s ostatnym skusenosti nemam...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Grim-Reaperka napísal:rozmyslam nad tym ze by som si prestriekal auto. Lenze neviem ako je to potom s tou zmenou farby v technicaku. Ktore casti mozem prefarbit bez toho, aby som musel v tehnicaku menit farbu? Kolko sa plati za zmenu v technicaku? Je metaliza a obyc. farba to iste (zelena a zelena metaliza)? Dakujem
Myslím, že pokiaľ iba meníš lak na metalický, tak to nemusíš prepisovať. Zelená zostane zelenou - opravte ma, ak sa mýlim. Iné by to bolo, pokiaľ by si striekal úplne inú farbu, napr. červenú. Myslím, že legislatíva je v tomto nastavená iba na nejaké záklôadné farby - nie odtiene.
Iná vec je poistka - tam by si si to mal zmeniť na metalický lak. Kvôli poistným udalostiam.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ak ostane odtien, cize zo zelenej das na zelenu metalizu, pred policajtom to ukecas, tam nevidim problem. povies ze ti to tak prihlasili. bratranec mal napriklad modry favorit a prestriekal ho na ciernu metalizu a do technicaku si zmenu nedal zapisat. x krat ho stopli a neriesili to, ale je to aj o stasti...
ak chces prefarbit iba cast auta, napr kapotu na cierno, to hlasit nemusis, policajtovi povies ze si nabural a zohnal si iba ciernu kapotu :wink: ak uz ale nafarbis kapotu, strechu a kufrove dvere, mal by si to nahlasit, lebo to uz mas prefarbenu skopro polovicku auta a to uz rataju ako dvojfarebne. neviem vsak podla coho riesia velkost plochy :? ci vobec
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:ak ostane odtien, cize zo zelenej das na zelenu metalizu, pred policajtom to ukecas, tam nevidim problem. povies ze ti to tak prihlasili. bratranec mal napriklad modry favorit a prestriekal ho na ciernu metalizu a do technicaku si zmenu nedal zapisat. x krat ho stopli a neriesili to, ale je to aj o stasti...
ak chces prefarbit iba cast auta, napr kapotu na cierno, to hlasit nemusis, policajtovi povies ze si nabural a zohnal si iba ciernu kapotu :wink: ak uz ale nafarbis kapotu, strechu a kufrove dvere, mal by si to nahlasit, lebo to uz mas prefarbenu skopro polovicku auta a to uz rataju ako dvojfarebne. neviem vsak podla coho riesia velkost plochy :? ci vobec
ved prave to som chcel, ze narazniky uz mam cierne metalicke a chcem si dat aj prednu kapotu, pripadne zadnu. Len neviem ci nebudu mat debilne komentare na to. Lebo uz som viackrat videl auto, ktore malo kazde dvere ine - a to co sa potom napise do technicaku? Neni to tak ze pevne casti karoserie ako strecha, stlpiky, boky vpredu musia mat farbu taku ako v technicaku?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Grim-Reaperka napísal:rozmyslam nad tym ze by som si prestriekal auto. Lenze neviem ako je to potom s tou zmenou farby v technicaku. Ktore casti mozem prefarbit bez toho, aby som musel v tehnicaku menit farbu? Kolko sa plati za zmenu v technicaku? Je metaliza a obyc. farba to iste (zelena a zelena metaliza)? Dakujem
Spomenul som si že zmena farby sa dá spraviť aj inak než prestriekaním, sú na to špeciálne fólie, možno by ťa to zaujímalo
http://forum.renaultcc.sk/viewtopic.php ... 8b16645185
Chlapík tam píše že farba v TP je tá čo je aspoň na 60% plochy, ale +ci je to pravda alebo bullshit netuším.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mateq napísal:Spomenul som si že zmena farby sa dá spraviť aj inak než prestriekaním, sú na to špeciálne fólie, možno by ťa to zaujímalo
Chlapík tam píše že farba v TP je tá čo je aspoň na 60% plochy, ale +ci je to pravda alebo bullshit netuším.
ono aj stetkova metaliza je riesenie, nemusi striekat. ale aj keby si to oblepil leukoplastom, pre policajta je to zmena farby ;) :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mateq napísal:Spomenul som si že zmena farby sa dá spraviť aj inak než prestriekaním, sú na to špeciálne fólie, možno by ťa to zaujímalo
aj ja som si tak myslel ze dominantna je farba na 60%plochy. Lenze zober si pripad kedy mam prestriekane narazniky (rataju sa aj narazniky do toho? skodovky maju este chromove) ciernou metalizou, prestriekam prednu kapotu a ked ma budu zastavovat policajti, uvidia cierne auto. Az ked budem blizsie zbadaju zelene prave dvere. Ratajme ze narazniky 10%, predna kapota 20%, keby som natrel aj zadne dvere 20% to je uz 50%, no to by nemohlo byt, ale zavisi ci sa do toho rataju aj narazniky. Ja myslim ze nie, ved starsie auta maju narazniky cierne plastove alebo ako skodovky kovove chromove.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

nasiel som len toto

http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default. ... 39&aid=157

farba sa tam spomina len okrajovo
Pokiaľ ide o trvalú zmenu farby alebo farebného vyhotovenia, držiteľ vozidla je povinný zmenu osobne oznámiť na okresnom dopravnom inšpektoráte, kde je jeho vozidlo evidované, a to do siedmich dní odo dňa, keď táto skutočnosť nastala.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Stenky napísal:nasiel som len toto

http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default. ... 39&aid=157

farba sa tam spomina len okrajovo
a ako policajt zisti ze kedy som zmenil farbu? Ved ja mu mozem aj po roku povedat ze akurat pred tromi dnami som to prestriekal. Ale aj tak som sa nedozvedel ze ci je myslena trvala zmena farby casti alebo ceeho vozidla.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Grim-Reaperka napísal:a ako policajt zisti ze kedy som zmenil farbu? Ved ja mu mozem aj po roku povedat ze akurat pred tromi dnami som to prestriekal.
rypne ti do toho laku nechtom a hned mu bude jasne ze to je starsie ako tri dni. aj ked je zeleny, nie je blby ako zaba :wink:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

uz som to vymyslel, budem sa stahovat a budem musiet pouzit to iste tlacivo ako ked menim farbu. Ide o zmenu v technicaku. Tak tyzden predtym prestriekam kapotu a ked pojdem menit bydlisko tak kolonku farba necham prazdnu a opytam sa priamo na mieste. Teraz potrebujem vediet ci mozem na dve zmeny uplatnit jeden papier (150 sk), alebo to musi byt zvlast (300 sk).
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Kibo napísal:aj ked je zeleny, nie je blby ako zaba :wink:
no... to je na dlhsiu diskusiu...
trosku len skocim do temy: ak som spravne pochopil, zmena v technicaku stoji 150sk, spravne?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:no... to je na dlhsiu diskusiu...
trosku len skocim do temy: ak som spravne pochopil, zmena v technicaku stoji 150sk, spravne?
ano
PetraVavríková
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PetraVavríková »

Zdravím, rada by som oživila túto tému jednou otázkou...Priateľ mal minulý rok automobilovú nehodu, odniesli si to len plechy - musel meniť predok auta (nie kapotu) a zadný nárazník. Predok mal čierny a nárazník šedý. Auto bolo predtým komplet oranžová metalíza. Tak sa rozhodol, že aj zadný nárazník nastrieka lakom na čierno + načierno nalakuje aj strechu. Moja otázka je - mohol si tieto zmeny urobiť sám vo vlastnej réžii? Musí teraz nahlasovať zmenu farby vozidla? Ďakujem vopred za odpovede. Ak som niečo vynechala potrebné, rada doplním info.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a aku farbu ma v TP?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ak bolo auto v oranzovej metalize a teraz je cierne napriek tomu, ze v TP ma oranzovu metalizu tak ak si to nevsimnu policajti pri beznej kontrole tak si to vsimnu na STK
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

no kazdopadne treba bud urobit zmenu farby v TP alebo nastriekat auto podla farby v TP
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

pokial viem, tak 60% vozidla musi byt vo farbe aka je v TP, pri celkovej zmene farby by sa asi malo ist na kontrolu originality
Napísať odpoveď