Už sa dlhšiu dobu snažím vyriešiť problém ako doplniť akýkolvek obsah na začiatok dajme tomu textového súboru pomocou php. Je funkcia "a" ktorá do súboru síce zapíše, ale zapíše len na koniec súboru, a je funkcia "w" ktorá prepíše aktuálne data tými novými ale nenašiel som absolutne nič, čo by popisovalo alebo kde by sa riešil tento problém, a tak sa obraciam na skúsenejších uživateľov. Díky
Ukladanie dát na začiatok súboru PHP
-
.:M4jco:.
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ukladanie dát na začiatok súboru PHP
Zdravím
Už sa dlhšiu dobu snažím vyriešiť problém ako doplniť akýkolvek obsah na začiatok dajme tomu textového súboru pomocou php. Je funkcia "a" ktorá do súboru síce zapíše, ale zapíše len na koniec súboru, a je funkcia "w" ktorá prepíše aktuálne data tými novými ale nenašiel som absolutne nič, čo by popisovalo alebo kde by sa riešil tento problém, a tak sa obraciam na skúsenejších uživateľov. Díky
-
programator
Medium Star
-
programator
Medium Star
Napriklad pomocou funkcie file (http://php.net/manual/en/function.file.php) nacitas obsah suboru do pola (je to pole vsetkych riadkov suboru), ktore potom jednoducho reverzne vypises...
"programator" a co to ma spolocne s tym ze chce zapisovat na zaciatok suboru??
majco: asi jednoduchsia ako pisal nadeo to nepojde
nasiel som nieco taketo ... ale je to v podstate to co pisal nadeo
majco: asi jednoduchsia ako pisal nadeo to nepojde
nasiel som nieco taketo ... ale je to v podstate to co pisal nadeo
Kód: Vybrať všetko
1 <?php
2 // your new data + newline
3 $new_line = 'some new data here'."n";
4 // the filepath
5 $file = 'temp/file.txt';
6 // the old data as array
7 $old_lines = file($file);
8 // add new line to beginning of array
9 array_unshift($old_lines,$new_line);
10 // make string out of array
11 $new_content = join('',$old_lines);
12 $fp = fopen($file,'w');
13 // write string to file
14 $write = fwrite($fp, $new_content);
15 fclose($fp);
16 ?>-
Medium Star
Díky za radu, skúsil som to podla teba ale nejako to nefunguje. Pozri sa sám:
Som v PHP začiatočník, a tak sorry že sa pýtam na každu blbosť, ale chcem mať v tom jasno aby som mohol potom pokračovať dalej.
$obsah = $_POST['obsah']; //to je ten obsah ktorý sa načítava z textového pola
$nick = $_POST['nick'];
$file = "../kategorie/hlavna.txt"; //tu si otvorím ten súbor kde ukladám data
$staryobsah = file($file); //tu som si zadefinoval tu premennu stary obsah
array_unshift($staryobsah,$obsah);
$new_content = join('',$staryobsah); //tento riadok by mal byť niečo na spôsob že sa nové data vpíšu k starým, nie?
$Saved_File = fopen($file, 'w');
if ($_POST['hlavna'])
fwrite($Saved_File, nl2br("<br /><hr>".$nick . date(' Y-m-d')."<br />".$staryobsah) ); // tu už ako výstup som použil premennu staryobsah kde by mal byť uložený nový aj ten starý obsaha co to nerobi? vyzera to ok
$new_content = join('',$staryobsah); //toto len spravi z pola jeden dlhy string .... v podstate pospaja jednotlive prvky pola dokopy-
Medium Star
Vypíše sa len zadaný nick a dátum, obsah je úplne ignorovaný a vypíše to namiesto neho slovo "Array" a ked chcem napísať ďalší text tak sa prekryje s tým stávajúcim.
Edit
Už to funguje! Mal som len chybu v tom že som volal zlú premennú...už to všetko ide ako má...díky ti moc
fakt
Nick 2008-10-15
ArrayUž to funguje! Mal som len chybu v tom že som volal zlú premennú...už to všetko ide ako má...díky ti moc