Rychlost cez wi-fi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
keto99
Novice
Novice

Rychlost cez wi-fi

Príspevok od používateľa keto99 »

Zdravim,

hladal som odpoved tu na fore, ale zatial marne, tak vam v kratkosti popisem, o co ide..
Takze mam wi-fi router Airlive WL-1500R, ktory by podla testov mal byt schopny prenasat cez wi-fi aj rychlost okolo 24Mbps..Napajam z neho jeden stolovy PC, kde je slubovana rychlost od providera aj skutocne dosahovana(D:30/U:30), a cez wi-fi nan pripajam jeden notebook. Na tom je ale rychlost v priemere o polovicu nizsia (hlavne download:12-15)..Pritom nastavenie v oboch PC je rovnake (antivir, firewall, aplikacie pripajajuce sa na net atd.). Skusal som kvoli interferencii zmenit kanal, ale nepomohlo..Som v tej istej izbe ako router, cca. 2 metre od neho..Sila signalu je 100%. Este dodam, ze wi-fi je zakodovane cez WPA2. Niekde som cital, ze aj toto moze uberat z rychlosti..
Co si myslite, kde by mohol byt problem?
Vdaka
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pri 54mbit zariadeniach by si polovicnu hodnotu prenosu mohol dosiahnut v idealnych podmienkach a na kratku vzdialenost. Zial, to sa nepodari vzdy a vyzera to tak, ze toto je ten pripad. Problem by som skor videl vo wifi karte notebooku, mozno by to chcelo otestovat externu kartu do slotu, potom by si videl porovnanie. Ako si sam pisal o WPA, mozes to skusit kvoli testu vypnut, prehodit na WEP a uvidis ako sa to zachova.
Napísať odpoveď