pipanie PC.......

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
A7X
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

pipanie PC.......

Príspevok od používateľa A7X »

ahojte neviem co sa deje ale moj pocitac zacne trikat rychlo posebe pipat.........najprv som myslel ze to pipa lebo sa prehriea pocitac a ze ma to nejako varuje ci co....ale dnes som zapol PC(som nanom asi 30minut) a uz pipa znova........3 krat posebe kratke pipnutia a tie tri pipnutia idu zasebou kazdu sekundu...nevioem to opisat.....len mi to neskutocne leze na nervy a znepokojyuje mato......dakujem za pomoc
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A neprehrieva sa?
A7X
Medium Star
Medium Star

mam pocit....ale nemal by.....ved doteraz sa neprehrieval......a mal som ho zapnuty aj 42hodin denne.....cpu ma teplotu 70 stupnov to je moc co??
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no 70 stupnov byva hodnota, ktora zvykne byt v biose nastavena ako upozornujuca... A ano, je to celkom dost, pokial prave nemas CPU vytazeny na max uz riadne dlho (a aj tak by som sa snazil tu teplotu znizit).
Moznosti je viac:
pokial si sa teda nehral s ovladanim otacok ventilatora, alebo si nemenil skrinku ani nejakym inym sposobom neovplyvnoval prudenie vzduchu v nej a ani netaktoval procesor, tak potom:
- zaneseny ventilator, vybrat a vycistit (napriklad aj vyfukat stlacenym vzduchom, ak by sa drhol, tak kvapka WD40 a pod.)
- teplovodiva pasta uz prestala plnit svoju ulohu. Hlavne lacne defaultne pasty zvyknu po case odist. V takom pripade treba vymenit pastu pod chladicom na procesore
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

inac aj ja mavam pusteny pc zvycajne 42 hodin denne :DD
A7X
Medium Star
Medium Star

boha jeho ******** do ******* ja to asi tazko vymenim....moje znalosti su na uzivatelskej urovni........kolko to moze stat vsetko??? :( .....a otazka:myslis ze to bude tou pastou???ved som si to dal skladat od spol. GAMO.....a ti by hadam nedali nejaky smejd.....ach boze dalsie vydavky :cry:

//autoeditácia príspevku ( 17 Oct 2008, 20:24 )
mam strach :-(
Prílohy
Bez názvu.jpg
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

no tak sa neboj, hlavne skús vnútro PC povysávať od prachu
ak by to nepomohlo, daj niekomu zhodiť chladič a dať novú pastu nebude to snáď ani 200.- Sk
A7X
Medium Star
Medium Star

hmmmm ja by som aj otvoril pc len tam je special nalepka....a ked to otvorim tak stratim zaruku na pc....a firma co mi to robila je v BB a ja byvam v PN.....takze tam sa trepat nebudem
aka je maximum teplotaCPU?????
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

nemyslim, ze by tie teploty 96 a 98 stupnov na tych jadrach bolo realne - v BIOS-e by si mal mat defaultne nastavene, ze pri prekroceni istych teplot sa ti PC bud vypne alebo restartuje,,tato teplota byva nastavena na 65-75 stupnov,,

okrem toho by ma zaujimalo preco mas procesor vytazeny na 94%..to tiez asi nebude normalne a zrejme je to aj dovod toho prehrievania..
A7X
Medium Star
Medium Star

hmmm.....nevies o nejakom rieseni????cosa stalo ze sa to zrazu prehrieva a preco je tam to vysoke vytazenie
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

vysoke zatazenie => mas spustene nejake procesy

vysoka teplota => ako som uz pisal, prach, zanesene loziska, pripadne zle uchyteny chladic, teplovodiva pasta je ale pomerne castym problemom (najlacnejsiu kupis pod 30 korun, lepsie cca od 100 hore). Pokial mas ale PC zapecatene, ako pises, a v zaruke, tak skus napisat email do tej predajne, kde si to kupoval, aky mas problem. Bud im to tam budes musiet doviest, alebo ti povolia porusit pecat, pripadne ti tam poslu svojho technika..., sak skus a uvidis.

BTW: precistenie chladica je banalna vec. Najjednoduchsie je zobrat stlaceny vzduch (bezne dostat v PC shopoch) a riadne ho vyfukat.

BTW2: vymena pasty je taktiez vec jednoducha, ale uz treba zhodit chladic, k comu potrebujes vybrat zakladnu dosku, zozadu dosky povolit chladic, ten vybrat, vycistit zo spodnej strany liehom, takisto procesor zhora riadne vycistis liehom, aby tam nebola stara pasta. Potom nanesies len na povrch procesoru velmi tenku vrstvicku pasty (ta pracuje najlepsie prave v co najtensej vrstve, teda cim menej, tym lepsie). A pripevnis naspat chladic.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

tie teploty su neuveritelne vysoke.. este k tomu je to dvojjadro... vytazenie v podstate skoro 100%... ale aj tak by ta teplota nemala byt pri tom CPU cez 50°C... jednoznacne usadeny prach
A7X
Medium Star
Medium Star

otazka znie....mam sa vysrat na tu pecat a stratit zaruku na 2 roky(tento pc mam uz rok a pol tusim)a otvorit ho a vycistit??dalo by sa to vycistit aj bez pouzitia toho stlaceneho vzduchu???da sa nieco pouzit nieco domace(nejake pripravky).......ako zapnem pocitac,tak mi vstupne teplota za 15 sekund o 5 stupnov
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

A7X napísal:otazka znie....mam sa vysrat na tu pecat a stratit zaruku na 2 roky(tento pc mam uz rok a pol tusim)a otvorit ho a vycistit??
ked som ja kupoval pc (tak pred 5 rokmi), tak tiez mi tam dali tu nalepku, a ja som sa pytal, ze preco to tam davaju, ze ci ked si tam budem chciet pridat disk alebo ram apod, tak ci mam akoze chodit ku nim do obchodu s celym compom a dat si to tam namontovat a nebodaj im za to este aj zaplatit.. a typek povedal nieco v tom zmysle, ze to je len "formalita" ze ked to bude pretrhnute, tak mi stale plati zaruka, lebo ta je aj na jednotlive komponenty, aj ked som mal fakturu na comp ako celok, ale ze podla seriovych cisel atd je zaruka na jednotlive komponenty (a este dajme tomu, ze zaruku na zostavu mas standardne 2 roky podla zakona, ale na cpu myslim ze bola vyse 3 rokov od vyrobcu)..
a mas comp uz rok a pol, ja by som to otvoril a precistil.. ked nie stlacenym vzduchom (ale to odporucam), povysavaj comp zdnuka (ale velky pozor aby si co i len jednu mini suciastku neposkodil) alebo ten chladic riadne teda prefukal ustami.. a predtym ako sa tam budes sparat, dotkni sa rukami napr radiatora, kvoli statickej elektrine.. a povedz nejakemu kamosovi co sa vyzna, nech ti tam vymeni tu pastu.. a este samozrejme ten comp precisti aj softwarovo.. (antivir, antispyware, registre, hijackthis, ...) nech sa ukludnia tie procesy
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

A7X napísal:otazka znie....mam sa vysrat na tu pecat a stratit zaruku na 2 roky(tento pc mam uz rok a pol tusim)a otvorit ho a vycistit??dalo by sa to vycistit aj bez pouzitia toho stlaceneho vzduchu???da sa nieco pouzit nieco domace(nejake pripravky).......ako zapnem pocitac,tak mi vstupne teplota za 15 sekund o 5 stupnov
ako ja na tvojom mieste uz to davam dole cim skor ved takak teplota je nepredstavitelna :?
A7X
Medium Star
Medium Star

aky je maximum????kolko mi to este zvladne???
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

A7X napísal:aky je maximum????kolko mi to este zvladne???
tak nie je ta teplota stale taka, zeby sa to slo roztopit, ale rozhodne to tomu neprospieva.. ale zas je otazne aj to ci je tam skutocne taka teplota..? cim to meras..? ja som si nahodil sensors view pro, tam mi na notase (HP PAVILION DV6000) s cpu C2D a ten mi ukazoval 70 stupnov +-, zdalo sa mi to dost, nainstaloval som si everest, a ten ukazoval asi o 10 stupnov menej a everestu verim viac.. kupil som stlaceny vzduch, rozobral ntb, vyfukal a teplota sa znizila o cca 12 stupnov pri idle
A7X
Medium Star
Medium Star

ja mam na PC displej s teplotami
otvoril som pocitac....vycistil sajrajt.....zajtra budem mat stlaceny vzduch cize zvysok docistim este....zatial sa teplota pohybuje okolo 55 stupnov......KEDY JE TA TEPLOTA TAKA ZE MUSIM IHED VYPNUT?????
uz je tplota 64 :cry:
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

A7X napísal:KEDY JE TA TEPLOTA TAKA ZE MUSIM IHED VYPNUT?????
ked bude ta teplota na svojom extreme, tak by sa mal comp vypnut sam, zariadi to bios
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ale klesla :) je to tam nejako zasrane
Napísať odpoveď