Zlé skúsenosti a zážitky u doktorov - nepríjemné vyšetrenia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

Zlé skúsenosti a zážitky u doktorov - nepríjemné vyšetrenia

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Originalny nazov temy ale dokonale to vystihuje. Bol som na gastro vysetreniach pre podozrenie na celiakiu. Najprv ma vyzliekli, namastili mi zadok a rvali mi hadicu do zadku. Na druhy den som absolvoval podobny kurz akurat mi pchali hadicu kdesi do tenkeho creva cez usta samozrejme. Brutalne neprijemne. Kto ma podobny zazitok? alebo ho nieco podobneho este len caka? Ocakavam vsetky druhy brutalnych vysetreni. Rata sa aj masiarina ako prerazanie nosnych dutin,alebo znovu zlomenie nejakej kosti ktora sa zle zrastla atd.

(preto nemozem z toho ked mi nejaka kamaratka povie ze gynekologicke vysetrenia jej pridu neprijemne--kto nezazil hadicu v krku nevie co to znamena neprijemne vysetrenie)

A poznamka autora (teda mna) Nepiste tu somariny tema je hlavne!!!! o tychto vysetreniach kto na nich nebol nech zo seba nehra hrdinu dostat metrovu hadicu do zaludka je humus-verte mi.

poznamka pre lekoklatika: kludne ma mozes drbat,je to zalozene zo srandy pretoze po vysetreniach mi z toho prislo smiesno aj ked som grgal celu cestu domov.(nafukuje sa pri tom zaludok dost) a na psychotestoch som bol tiez a som normalny,keby si mi ich nahodou odporucal.

//zz: názov témy upravený
pershing
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pershing »

no mne pchali taku ihlu dakedy davno do hlavy (nosne dutiny) bolo to dost hnusne ale dalo sa to vydrzat, napchali mi tam asi 20cm ked ne viac
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Prosim ta, nechces si fakt zmenit ten nazov? Vsak vies, co asi kazdeho hned napadne, ked si to precita.
Je to neprijemne, gastroskopiu/to do ust/ mi robili, skoro som sa dogrcala pri tom a kolonoskopiu/to do zadku/ staci mi z videnia a z pocutia.
A neprijemne to skutocne este len bude, ak sa ti ta celiakia potvrdi.
jozinko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jozinko »

ja mam za sebou biopsiu, t.j ako si spominal ze mi hadickou, na konci ktorej bola kamera tusim odobrali vzorku z dvanastnika,resp. tenkeho creva cez usta. Cely as ma natahovalo na vracanie a museli ma vkuse ukludnovat aby som sa im nezadusil, nakolko hrdlo sa snazilo hadicku (cudzi predmet) vyvratit, takze nadychnut sa bolo sakra tazke. Potom ma hrdlo bolelo este tyzden akoby som mal brutalny zapal hrdla. Mal som este stastie z so mnou bola priatelka (teraz uz snubenicka :smt050 ), lebo ma pred tym zakrokom este niecim naspeedovali aby som bol ako-tak kludny a potom som mal fakt problem ledva sa udrzat na nohach, dole schodmi som skoro zhucal keby ma nedrzala kocka :aasmile6: a ti doktori ma vypustili von bez toho aby ich zaujimalo ci som v pohode :roll:

Btw, toto sa mi pokusali urobit uz ked som mal cca 6 rokov, lenze vtedy sa im to nepodarilo, bola to pekna kovbojka, ja som zo strachu kopal nohami a trafil som nejaku Dr a ta ma potom tresla po nohach :? tak ma nasi radsej vzali domov bez toho

//autoeditácia príspevku ( 18 Oct 2008, 0:24 )
pryja napísal:Prosim ta, nechces si fakt zmenit ten nazov? Vsak vies, co asi kazdeho hned napadne, ked si to precita.
Je to neprijemne, gastroskopiu/to do ust/ mi robili, skoro som sa dogrcala pri tom a kolonoskopiu/to do zadku/ staci mi z videnia a z pocutia.
zijem s tym cely zivot (od 2 rokov) a da sa zvyknut,nevravim ze je to slast, treba sa len naucit davat si pozor a ustrazit co zjem, ale su omnoho horsie veci :(
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ked si zvyknuty od malicka a vyrastas na takej strave, tak to je predsa ine, ale ked ti to zistia v dospelosti. Je to dost velky zasah do zivota podla mna, lebo sa treba zacat zrazu obmedzovat. A Urcite su horsie veci, to nehovorim :)
qwerty-xyz

pryja napísal:Prosim ta, nechces si fakt zmenit ten nazov? Vsak vies, co asi kazdeho hned napadne, ked si to precita.
:lol: nie nechcem zmenit nazov temy zd sa mi totiz originalny. Inak nim neporusujem si myslim ziadne pravidlo. K teme-celiakia sa mi nepotvrdila. Chvalabohu. Podozrenie som mal pretoze osm za velmi kratky cas (tyzden) schudol asi 10-15 kil? pritom som normalne jedol akurat zachod som navstevoval castejsie. Takze som obehal vsetky mozne vysetrenia nakoniec sa ukazalo za mam zapalenu stenu zaludka plus nadmerne vylucovanie kyseliny zaludocnej. Takze celiakia sa nepotvrdila a na tamto mi dali tabletky po ktorych mi prikazali jest probiotika tak pijem dookola actimel,activiu a nejake tie mlieka probioticke. (myslim ze vysedavanie za pocitacom a vymyslanie blbych tem ked som sam na intraku mi vahu vratilo spat) inak o zdravotnych anomaliach planujem niekedy zalozit samostatnu temu,lebo niektore veci co sa deju su fakt postavene na hlavu. :lol:

Jozinko: dikes som si nemohol spomenut ako sa to vola ze biopsia. Jo a je to take neprijemne ako si to pisal. Akurat ze ja mam pri doktoroch dobru naladu lebo im verim (poznam celu nemocnicu) a tak to bolo viac menej v pohode. Co bolo neprijemne bol ten neustaly pocit na vracanie,slzy mi vyhrkli tak ci onak. Mal som problemy s dychanim a pocas zakroku som sa viackrat rozkaslal co bolo extremne neprijemne.
jozinko
Light Star
Light Star

Re: najprv do zadku - potom do ust

Príspevok od používateľa jozinko »

pryja napísal:Ked si zvyknuty od malicka a vyrastas na takej strave, tak to je predsa ine, ale ked ti to zistia v dospelosti. Je to dost velky zasah do zivota podla mna, lebo sa treba zacat zrazu obmedzovat. A Urcite su horsie veci, to nehovorim :)
Presne ako hovorim, treba si jednoducho zvykut davat pozor. Pretoze da sa jest kolko mi chuti, len kazde jedlo co idem zjest si najprv precitam zlozenie a napr sa vystravujem aj v jedalni na intraku, tety kucharky v pohode poradia ked sa pytam ci tam kydli muku :) Horsie je ked kazdy nuka kolace atd a kazdemu vysvetlovat preco stale odmietam :lol: Ale uz a na to si kazdy v okolo zvykol a chvalabohu mam super kocku ktora ked mi kupuje nejaku dobrou tak pekne pri regali stoji a studuje zlozenie(strasne zlata je) a tiez naucila svoju mamku varit takuto stravu. Ale kedze jej mamka je kucharka, nebolo to tazke :)
K veci : skratka je to zmena ale da sa s tym viac-menej plnohodnotne zit :)

//autoeditácia príspevku ( 18 Oct 2008, 1:22 )
qwerty-xyz napísal:Jozinko: dikes som si nemohol spomenut ako sa to vola ze biopsia. Jo a je to take neprijemne ako si to pisal. Akurat ze ja mam pri doktoroch dobru naladu lebo im verim (poznam celu nemocnicu) a tak to bolo viac menej v pohode. Co bolo neprijemne bol ten neustaly pocit na vracanie,slzy mi vyhrkli tak ci onak. Mal som problemy s dychanim a pocas zakroku som sa viackrat rozkaslal co bolo extremne neprijemne..
Jasne, poznam ten kasel. Treba ho zadrzat cim viac to ide,lebo ked raz zaksles nie a nie prestat a potom sa uz ozaj tazko nadychne. Ked sa este z toho ze sa Ti kvoli kaslu neda nadychnut zlaknes a chyti Ta uzkost/panika (neviem prist na spravne slovo) tak to uz nie je bohvie co :?
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

Pred par rokmi vzhladom na moju "choru" oblicku som absolvoval predoperacne vysetrenie cystografia , poviem vam ze pchat trubicku 0,4 mm Ø cez mocovu ruru nie je nic prijemne , ved si predstavte :?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mne tiez pchali hadicku do krku a zdo zaludka, no nejak to prehnali s liekmi a ja som im tam zaspal v ambulancii. Ked so mcakal v cakarni, to bolo este ked som bol mensi, a pocujem ako tam v ambulancii vsetky deti vrieskaju a placu tak som z toho bol nervozny a bal som sa. Ale ked som prisiel na rad ja, tak sa ma opytali kolk ovazim, pichli mi do zili 2 injekcie a uz som si nic nepamatal :D a potom so msa dezorientovany zobudil na lozku a isiel som domov unaveny jak pes az sa mi nohy podlamovali :D a potom si este pamatam na niekolkonasobne pchanie prstov do zadku a domov som siel nasiroko. Dalej mi na chirurgii ztrhavali necht s palca na ruke. Raz mi vytahovali kusky spin a hrdze s chodilo po tom ako som sliapol na dosku sklincom. a este vela dalsieho :D
qwerty-xyz

Designer napísal:Pred par rokmi vzhladom na moju "choru" oblicku som absolvoval predoperacne vysetrenie cystografia , poviem vam ze pchat trubicku 0,4 mm Ø cez mocovu ruru nie je nic prijemne , ved si predstavte :?
KUA kto mi zmenil nazov temy?????? :cry: Inak ta cystografia by mohla byt zaujimava to muselo riadne stipat...
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

si slepy?
//zz: názov témy upravený
zuzkazuzka
qwerty-xyz

Aiden napísal:si slepy? zuzkazuzka
:lol: jaj no fakt som si nevsimol. Kurnik preco mi to zmenila? Mne sa to pacilo. . . (ts a potom kto naco mysli - urcite v tom videla aj nejaky iny zmysel este pred tym nez to otvorila)
Aiden
Darca
Darca

qwerty-xyz napísal:Kurnik preco mi to zmenila?
lebo nazov nekorespondoval s obsahom temy (a inteligentnym ludom sa to nezdalo vtipne)
chcel si narazat na sled tych vysetreni? zmenilo by sa nieco keby boli urobene naopak?...nie?...tak zalez do budy a necuduj sa
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Aiden napísal:(a inteligentnym ludom sa to nezdalo vtipne)
Ow shit!

Absolvoval som rezanie podkoznej cysty o velkosti malej ping-pongovej lopticky asi 5 cm nad kostrcou (tj skoro rit.).. Dany pan doktor (u nas tiez znamy ako mr.Hyde) mal asi zly den a tak usetril umrtvovacky.. sestra chytila nohy nech sa necukam..a uz vo mne zvrtkal skalpel hooore dooole... no a potom bledy vyklepany sup-ho na chodbu... v autbuse domov som sa uplne zosypal, nebyt zlatej neznamej pani co ma dostala k obvodnej (jedna zastavka navyse) tak neviem co by bolo so mnou. Doteraz mi beha mraz po chrbte (5 cm nad ritou ;-) )
//AINOC mam tam y :)
Aiden
Darca
Darca

mi-čau rypes? ;)
rypnem si aj ja...bola to cysta :D

//moč-au podrazak, nemal si :P
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

qwerty-xyz napísal:KUA kto mi zmenil nazov temy?????? :cry: Inak ta cystografia by mohla byt zaujimava to muselo riadne stipat...
Kamarade ,stipat ? Akoze dali mi tam "znecitlivujuci" gel , akoze super vec - citujem "fakt to pomaha" no lenze to akurat necitis tych prvych 1,5 cm , najhorsie je ten usek ked to prechadza cez "zvierac" , kazdopadne druhy krat by som nesiel a nikomu to neprajem !
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

no ja som mal tiez tu bajnu hadicku v zaludku a nie je to az take strasne...doktorka mi povedala co sa bude robit, strekla mi lokalku do krku, na 2-krat som hadicku prehltol a islo to...slzy v ociach a neprijemny pocit tam bol, ale zeby az take strasne...da sa zvyknut...najlepsie je ked sa clovek pozera ako sestricka tlaci tu hadicu dnu a potom zase spat :D

co je horsie, to zase kamarat prezil na urologii-cievkovanie-kto zazil, s trpkostou spomina na to ako vam doktor natlacil tenky drot do miesta, kde by ste to najmenej ocakavali :wink:
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Určite je to nepríjemné. Kamarátovi prerážali nos. qwerty ty si ako pokusná myš. Všetko každému zožerieš, všade si bol, všetko si videl, všetko ťa zaujíma a k tomu všetkému kceš pyrotechnický pas :roll:
Mal by si ísť na klistír aby ťa to trošku prevetralo :wink:
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

takze:

6x colonscopia
5x endoskopia
pred operaciou mi zaziva pchali cez nos do zaludka hadicku ziadne umrtvovanie nic po operacii som bal v bruchu dieru na odvod tich stiav a este aj v node tu hadicku abi mi kyselina zo zaludka nesla do criev a asi vsetko :)
addictor
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa addictor »

gastro-fibro skopia a prerazanie nostnych dutin... to je sila, to vam teda poviem...a najhorsie na tom bolo, ze to bolo uplne zbytocne... :oueee:
Napísať odpoveď