Ako na "klikatelny" nadpis v PHP

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako na "klikatelny" nadpis v PHP

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Zdravím

Stojím pred jedným problémom a to, že ako spravím klikatelný "nadpis" v PHP. Ide o to že sa mi vypíše článok nejako takto:

Nadpis
/ datum ...

A chcem aby sa na ten nadpis dalo kliknuť a prenieslo by ma to na stranku toho obsahu, ale absolutne netuším ako na to a ani ma vôbec nič nenapadá takže budem rád za každú indíciu a podobne.
MAximálne ma napadlo to, že pri každom napísani článku sa vytvorí zvlášť súbor, ktorý by mal názov podla nadpisu, a potom by som v indexe zobrazil obsah tej zložky, ale aj tak by som tam nedostal tie klikatelné nadpisy atd...
Ešte poznamenám že to nerobím s mysql ale so statickými súbormi.

Ďakujem
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

vsak a¨normalen cez odkaz prenes id alebo nechapem co presne chces.. :P
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

skús to trochu lepšie opísať, lebo som moc nepochopil o čo ide. To ako každý článok je v samostatnom súbore? (keď píšeš že nerobíš s mysql). A prečo na ten článok proste nemôže vytvoriť odkaz (alebo čo iné je podla teba klikatelný nadpis?)
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Malo by to byť nejako takto: http://www.flatpress.org/home/blog.php
Tiež je to robené cez súbory a malo by to byť asi tak že ked kliknem na ten nadpis tak ma to prenesie na adresu napr.
http://www.flatpress.org/home/blog.php? ... 925-180744
kde sa mi zobrazí ten článok a podobne.

Pokial by ste nechapali ešte furt, tak si predstavte toto forum. Vypíšu sa vám tu témy(akoby tie články) na ktoré ked kliknete tak vás to prenesie na ďalšiu stránku kde je obsah a podobne. A neviem respektíve nechápem ako by som to mal spraviť aby sa to robilo dynamicky, čiže aby to robilo PHP za mňa.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

dobre, ale tie články sú teda v nejakých súboroch. Najlahšie by bolo keby bol každý súbor na jeden článok a bol by pomenovaný tak ako sa má článok volať. Potom cez php iba vylistuješ všetky súbory čo sú v danom adresári s článkami (a pri výpise to trošku upravíš aby nezobrazovalo príponu, napríklad clanok1.txt ale vypíšeš iba clanok1). Tak nejak?
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No lenže ja mam tie články v jednom súbore...ale o to nejde teraz teda. Zameráme sa na to že musíme ukladať každý obsah z textarea do nového súboru. A tu je prvý problém, ako to spraviť?
Napísať odpoveď