Kto ma sajn aspon kde sa dopracujem k pyrotechnickym povoleniam triedy A a B? Alebo k povoleniu na nakup a skladovanie vybusnin alebo vybusnych latok?
No nie nie som psychopat ale tak niekoho bavi hento ineho tamto. Pyrotechnika je jedna z mojich zalub zatial vsak len na teoretickej urovni nic nechcem robit nelegalne,rad by som vsak legalne tak rozmyslam aka k tomu vedie cesta.
to je somarina banici maju hovno prdel spolocne s pyrotechnikmi ktori su napr v policii. Bannici pouzivaju furt dookola tie iste vybusniny ktorymi si odpalia cast kopca aby to tyzden mohli nakladat na tatrovky. Ja vravim vseobecne o vsetkych vybusninach.
banský úrad sa zaoberá všeobecne výbušninami, či ich skladovaním, prevozom, predajom, manipuláciou, vydáva povolenia na trhacie alebo ohňostrojné práce, predaj pyrotechniky atď.
keby som sa chcel zabit vybusninou nepotrebujem na to asi toto nie? vyznas sa vobec v pyrotechnike ? Stacilo by mi spravit hexamethylen triperoxid diamin HMTD,do toho nasypat olovene gulicky a doslova si to trepnut o hrudny kos a mam ten isty efekt akoby do mna niekto napalil brokovnicou. Alebo dalsich X kombinacii ktore by si kazdy mohol spravit aj doma keby sa chcel vyhodit do vzduchu. a mimo ineho vies si predstavit ten bordel co by po mne ostal? kopec krvi a vyrvane casti svaloviny po miestnosti alebo v okoli? to by som potom nebol taky fešák v rakve.
a čo vlastne chceš s tou pyrotechnikou robiť? Chceš to vyrábať? Chceš si spraviť ohňostroj na silvestra? Alebo čo? To nemáš len tak, že pyrotechnický preukaz a môžeš robiť čo chceš.
pinco napísal:a čo vlastne chceš s tou pyrotechnikou robiť? Chceš to vyrábať? Chceš si spraviť ohňostroj na silvestra? Alebo čo? To nemáš len tak, že pyrotechnický preukaz a môžeš robiť čo chceš.
jezis maria chcem aj zbrojny pas typu A no a? Povolenie chcem preto aby som v pripade potreby mohol nakupit veci alebo skladovat na kadeco,ano napr aj na silvestra. A takisto aby som mal povolenie s takymito latkami pracovat. Jedoducho ma bavi pyrotechnika a vybusniny co je na tom zle? Niekto s tym musi robit... Neviem presne na co to chcem proste to chcem,pravdepodobne sa mi to do buducnosti moze zist. urobim si vsetky povolenia teraz a po skole sa uz rovno zamestnam v danej sfere bez zbytocnych omaciek kolo toho. Proste pyrotechnika sama o sebe. Ci mi chces povedat ze krasne 22 rocna blondynka ti bude rvat semtex do oloveneho valca na skusku vybuchu? alebo mi chces povedat ze si videl kocku ktora by s radostou odpalila mestsky ohnostroj ? alebo s prilbou na hlave behala s debnou plnou trhaviny po kamenolome?
S tym skladovanim to zober tak ze mas napr. pol kila pusneho prachu a nieze mam atomovu bombu na teroristicke ucely.... Alebo napr zluceninu na pripravu dymovnice ked hras airsoft.
Jedna z činností hlavného banského úradu:
vydáva a odníma poverenie na výučbu strelmajstrov, technických vedúcich odstrelov, odpaľovačov ohňostrojov, pyrotechnikov a predavačov pyrotechnických výrobkov, schvaľuje učebné texty na ich výučbu a vydáva skúšobné poriadky.
Jedna z činností hlavného banského úradu:
vydáva a odníma poverenie na výučbu strelmajstrov, technických vedúcich odstrelov, odpaľovačov ohňostrojov, pyrotechnikov a predavačov pyrotechnických výrobkov, schvaľuje učebné texty na ich výučbu a vydáva skúšobné poriadky.
a kde je hlavny bansky urad a co vsetko im treba dat na to aby mi to povolenie dali?
pokiaľ viem, tak napríklad kurz odpaľovača ohňostrojov, robia viaceré firmy, ale sú pod dohľadom banského úradu. Tento kurz stojí okolo 11.000,- Sk a trvá asi týždeň, s tým, že po absolvovaní dostaneš preukaz, na odpálenie zábavnej pyrotechniky triedy 1, 2, 3 (profi pyro). Ako je to so skladovaním a pod. to už netuším.
hlavný banský úrad v banskej štiavnici, ale určite sa môžeš informovať aj na okresných banských úradoch.