mna nemusis poucat co je firewall a co proxina, mne islo oto, ze pokrocilejsi firewall sa zrejme zacina pouzivat hlavne v proxy serveroch, takze pokial ho dam na regulerne pc v sieti s pravami-client asi nebude ponukat len zakladne keriovske sracky ale aj dake pokrocile spravovanie toku udajov, co by som skor zaradil ako funcciu proxiny, alebo sa mylim?t0m4s3 napísal: proxy a firewall je nieco diametralne odlisne...
Firewall
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
ty netusis co je proxy a co je firewallTraktorista napísal: mna nemusis poucat co je firewall a co proxina, mne islo oto, ze pokrocilejsi firewall sa zrejme zacina pouzivat hlavne v proxy serveroch, takze pokial ho dam na regulerne pc v sieti s pravami-client asi nebude ponukat len zakladne keriovske sracky ale aj dake pokrocile spravovanie toku udajov, co by som skor zaradil ako funcciu proxiny, alebo sa mylim?
Tiny personal firewall
Najlepsi je Tiny Personal Firewall - ale nastavovat by som ho nechcel.
Ma sandbox - kazdy program ma vyhradene miesto v RAM a nemoze zasahovat do inych programov/procesov - plati aj pre virusy, malware nemozu skodit.
Tento firewall obsahuje aj ochranu Windows.
Ma sandbox - kazdy program ma vyhradene miesto v RAM a nemoze zasahovat do inych programov/procesov - plati aj pre virusy, malware nemozu skodit.
Tento firewall obsahuje aj ochranu Windows.
-
t0m4s3
Admin
Traktorista > sorac ale pleties uplne z cesty. Firewall nema nic s proxynou, vobec sa to nicim na funkciu proxyny nepodoba. Proxy je na to aby sa viac pocitacov pripojilo na gateway a odtial ficalo na nete. Firewall je uplne o niecom inom - povolovanie portov, vytvaranie bezpecnostnych pravidiel, traffic shaping, atd atd..
-
Traktorista
Guru
-
Traktorista
Guru
sak aspon co ja viem, vela masin(zvacsa su to sunkyt0m4s3 napísal:Traktorista > sorac ale pleties uplne z cesty. Firewall nema nic s proxynou, vobec sa to nicim na funkciu proxyny nepodoba. Proxy je na to aby sa viac pocitacov pripojilo na gateway a odtial ficalo na nete. Firewall je uplne o niecom inom - povolovanie portov, vytvaranie bezpecnostnych pravidiel, traffic shaping, atd atd..
-
Traktorista
Guru
aha, diky za vysvetlenie, ja som zrejme chapal proxinu uz aj s firewallom,...t0m4s3 napísal:proxyna sama o sebe nekontroluje traffic, na to prave sluzi firewall alebo paketovy filter (ten ale nekontroluje DATA paketov, iba Source-Dest adress alebo port) ak nejaka proxy filtruje obsah tak je prepojena s osobitnym firewallom - aspon teda co ja viem a takto sme sa prave s kolegami bavili.
-
jonathan.davis.com
Light Professional
-
michaelkiller
Medium Expert
-
michaelkiller
Medium Expert
-
michaelkiller
Medium Expert
Zonealarm
Mam zonealarm a som do internetu pripojeny vez WiFi a mam PCI cisco kartu a chcel som pripojit k mojemu PC dalsi pomocou LAN ale Zonealarm mi but pustil iba internet a lanka mi nefungovala alebo mi pustil len LAN a internet mi nesiel viete mi poradit??????