da sa SATA II disk zapojit na zbernicu SATA I ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

da sa SATA II disk zapojit na zbernicu SATA I ?

Príspevok od používateľa mischo »

Zdravim potrebujem poradit ohladom disku do NB... v NB mam sata klasicke a chcem vediet ci tam mozem zapojit sata II disk konkretne WD Scorpio Black 320GB viem ze v normalnych PC to ide len pojde rychlostou toho sata I...vdaka za radu :)
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Myslim, ze napodobne to bude aj v notasoch. Konektor rovnaky, aj ked je pravda, ze notebooky su specificke pri niektorych problemoch. Myslim, ze nebude problem.
mischo napísal:no diky ale ja by som potreboval vediet skusenost :D lebo ak si kupim disk za 3000 a nepojde mi tak ma to bude asi dost srat :D ale dik.... tak niekto kto ma skusenosti alebo to risknem a potom vam poslem foto ako mi trci zo zadku :lol:
To je jasne, o tom niet pochyb. Len v pripade, ze by sa nikto nenasiel. :D
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

no diky ale ja by som potreboval vediet skusenost :D lebo ak si kupim disk za 3000 a nepojde mi tak ma to bude asi dost srat :D ale dik.... tak niekto kto ma skusenosti alebo to risknem a potom vam poslem foto ako mi trci zo zadku :lol:

//autoeditácia príspevku ( 20 Oct 2008, 16:02 )
halooo ludia to mi tu naozaj nikto nevie poradit????? :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vsak tu mas odpoved, ci cakas, ze niekto bude pisat to iste este raz???
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Vsak tu mas odpoved, ci cakas, ze niekto bude pisat to iste este raz???
ano ale on nema skusenost on len napisal ze si mysli ze to bude tak.... takze sa mozem jedine spolahnut :D nevadi vdaka asi to tak bude ked nikto nenamieta :)
pato83
Addict
Addict

mischo napísal:ano ale on nema skusenost on len napisal ze si mysli ze to bude tak.... takze sa mozem jedine spolahnut :D nevadi vdaka asi to tak bude ked nikto nenamieta :)
To mas pravdu, ze som do notasu s radicom pre sata 1, nedaval disk sata2. Vsetko, co ponuka sata2, ty nedokazes na tom notase vyuzit. Kompatibilita je ista: http://www.seagate.com/staticfiles/supp ... 68842a.pdf Je to sice od seagate, ale u nich sa to napriklad robi cez jumper. U WD sa mi to nepodarilo najst, to si najdes aj sam, ak to budes chcet vediet.

http://www.serialata.org/faqs.Asp
http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA ... patibility
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

oki dakujem vekmi pekne za radu :) hadam bude nejaky jumper aj na tom WD :D len som nevedel ci to nema nahodou iny konektor :D to ze ho nevyuzijem na full som si aj myslel :D majte sa :)
pato83
Addict
Addict

mischo napísal:oki dakujem vekmi pekne za radu :) hadam bude nejaky jumper aj na tom WD :D len som nevedel ci to nema nahodou iny konektor :D to ze ho nevyuzijem na full som si aj myslel :D majte sa :)
Tak ked ti islo iba o konektor, tak ta potesim, je rovnaky. A dokonca som ho uz aj videl :D
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

no fajne takze ho tak napcham :D dam vam vediet ci aj funguje :Dcuuz
Napísať odpoveď