x86 alebo 64 ? KDE4 ci KDE3 ?

Všetko ohľadom Linuxu...
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

x86 alebo 64 ? KDE4 ci KDE3 ?

Príspevok od používateľa LOLCATS »

Rozmyslal som nad tym...chcem sa spytat na vas nazor...
rozdiel v 32 bitovej a 64 bitovej verzi trebars Kubuntu....Kamarat mi vravel ze jediny rozdiel je vo flashi...no ten mi nejde ani v 32 bitovej resp. zvuk
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď cheš Kubuntu tak s KDE 3.5.xx a 32bit. O 2 týždne vyjde Kubuntu s KDE4.

Keď chceš KDE4 tak najlepšie je to teraz v Mandrive 2009 32bit. Je tam už aj Krusader2, Amarok2 atď.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

osobne KDE 4 :? vyzera divno a prisposobenie na mieru uzivatelovi maximalne zlozite az nemozne that same nastavovacky... nebyt konzoly tak by som tam pomaly nevedel nic urobit

odporucam radsej KDE 3.5
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Mozes mi dat nejake postrehy pri instalacii tej Mandrivy ? Mam radsej pockat na Kubuntu...?
Cesar
Addict
Addict

Pripravíš si ext3 oddiel + swap dopredu, označíš aby to tam inštalovalo a nič iné netreba.

Na tomto je aspoň česká verzia: http://ftp.uniba.sk/pub/MandrivaLinux/o ... m-i586.iso

alebo štandardná en verzia: http://ftp.uniba.sk/pub/MandrivaLinux/o ... m-i586.iso

Keď Kubuntu bude také ako beta verzia tak to bude dosť slabé. :D Keď Kubuntu tak Hardy s KDE3.
filippo
Expert
Expert

Re: x86 alebo 64 ? KDE4 ci KDE3 ?

Príspevok od používateľa filippo »

LOLCATS napísal:Kamarat mi vravel ze jediny rozdiel je vo flashi...no ten mi nejde ani v 32 bitovej resp. zvuk
Skúsil by som nainštalovať balík libflashsupport
Teraz má výjsť tuším KDE 3.5.10 a KDE 4.1 s Kubuntu Interpid Ibex. Ja som teraz prešiel na GNOME 2.24 a počkám si do apríla 2009, uvidím ako bude vtedy na tom KDE4 :) Tiež sa prikláňam k 32 bit. verzii, aj keď je pravda, že AMD 64 som skúšal naposledy pred rokom a tiež som prešiel na 32 bit. kvôli flashu. :?
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Viem cital som o tom Pulse audio...no ten plugin mam nainstalovany...skusal som uz hlavy na IRC aj fore no bez uspechu :?
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

mne osobne sa paci najviac kde4, kde 3 ani gnome sa mi nepaci :?
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Neviete niekto ako to je so zadavanim udajov (IP,maska) pri instalacii ?
ked som instaloval verziu Mandrivy (2008 ?) tak mi to tam vypisovalo nejaku chybu v pripojeni....
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ja osobne som nenastavoval nic a net fungoval hned po spusteny. nahodil som si 64b kubuntu s KDE 3.5.9 a doinstaloval 4.0. vsetko okrem widgetov na pravej strane, karamby, flashu funguje dobre a rychlo. da sa povedat, ze rychlejsie ako v KDE 3.x. Co ma prekvapilo na openSUSE s KDE 4.0 bol amarok bez ekvalizera (vraj este nie je dostupny). v kubuntu s KDE 4.0 s tym nebol problem (doteraz neviem ako to. mozno ina verzia). kazdopadne skoda toho flashu. verim, ze onedlho to bude OK.
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

v Kubuntu s KDE3 som problem s netom nemal (teda s nastavenim)...v KDE4 a Kubuntu som to nenasiel....kedze tam nebolo ani policko administrator mode (wtf ?)...no a mandriva si to ziadala asi nastavit pocas instalacie nejakym commandom....
Cesar
Addict
Addict

LOLCATS napísal:...v KDE4 a Kubuntu som to nenasiel....kedze tam nebolo ani policko administrator mode (wtf ?)...
Nenašiel, lebo to tam nie je, nastaviť sa dá s konzolou ako na debiane:

http://www.debianhelp.co.uk/network.htm :D

/etc/network/interfaces

a

/etc/resolv.conf na statické ip. :D

Ten knetworkmanager mi nikdy nefungoval samozrejme nefunguje ani teraz, je to na nič. :P

A chýba tam x iných vecí čo v kde3 verzii je. Je to beta verzia, finálna verzia by mala byť lepšia.

V mandrive net nastavíš ako na windows-e je tam mandriva control center (configure your computer - alebo podobné niečo v menu), tam je network tam to nastavíš.
Napísať odpoveď