Obchod s doplnkami vyzivy
Obchod s doplnkami vyzivy
Zdravim, vedel by mi niekto poradit: chcel by som si otvorit obchod v SR s potravinovymi doplnkami, ktory by som zasoboval najma tovarom z USA. Vpodstate to uz mam cele premyslene, len som sa zatial nikde nedozvedel ci na tuto cinnost potrebujem nejaky certifikat alebo licenciu alebo proste staci len zivnost? A potom, niektore doplnky su u nas zakazane(napr. kava kava, pregnenolone) a nesmu sa k nam dovazat, no zatial sa mi nikde nepodarilo najst stanku kde je kompletny vypis takychto doplnkov. Neviete mi poradit kde by sa to dalo najst? Pripadne mi poradte co by som si mal este nastudovat aby som to mohol sprevadzkovat? Dakujem.
no takze si aj dovozca takze mas to komplikovanejsie..urcite budes potrebovat polovolenie od ministerstva zdravotnictva a tam by si aj mal mat vsetky vyrobky ktore predavas zaregistrovane tam by ti aj mali dat cely zoznam ktore vyrobky mozes dovazat a ktore nie.. takze prve tvoje kroky by mali viest na ministerstvo zdravotnictva..vsetky polovenia a potom az na zivnostenstky urad..
dakujem za odpoved. A vedel by si mi prosimta este poradit ako to povolenie ziskam? A ake papire budem potrebovat, ked na to ministerstvo pojdem? Budem potrebovat aj nejake doklady(napr. overenie kvality GMP) alebo certifikat od dodavatela prelozeny do slovenciny? Dakujem.MurphY napísal:no takze si aj dovozca takze mas to komplikovanejsie..urcite budes potrebovat polovolenie od ministerstva zdravotnictva a tam by si aj mal mat vsetky vyrobky ktore predavas zaregistrovane tam by ti aj mali dat cely zoznam ktore vyrobky mozes dovazat a ktore nie.. takze prve tvoje kroky by mali viest na ministerstvo zdravotnictva..vsetky polovenia a potom az na zivnostenstky urad..
tie produkty musia byt zaregistrovane na ministerstve takze najlepsie bude ked budes mat co najviac tych papierov o kvalite, o povode,neake certifikaty atd.. ak sa jedna o tie produkty ktore su uz na slovensku neaku tu chvilu tak s nimi by asi nemal byt problem..s tymi novymi by mohol byt problem, len pochybujem ze to nekdo z ministerstva kontroluje..
ak budes sam tak ti staci ta zivnost podla mna..uvazujem teoreticky.. asi neake specialne vzdelanie nato neni treba, hlavne isel by som sa spytat jak prve na zivnotensky urad,nech ti povedia co je vsetko nato treba spravis to a potom vybavujes..
alebo na porada.sk dufam ze neni reklama tam by ti mohli aj poradit..
ak budes sam tak ti staci ta zivnost podla mna..uvazujem teoreticky.. asi neake specialne vzdelanie nato neni treba, hlavne isel by som sa spytat jak prve na zivnotensky urad,nech ti povedia co je vsetko nato treba spravis to a potom vybavujes..
alebo na porada.sk dufam ze neni reklama tam by ti mohli aj poradit..