Editovanie suborov na webe pomocou MS Word

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Editovanie suborov na webe pomocou MS Word

Príspevok od používateľa Robert »

Potrebujem implementovat nasledujucu funcionalitu: Na webe je zavesenych niekolko suborov vo formate .doc. Pouzivatel klikne na niektory z nich - suor sa mu stiahne do PC a otvori v prislusnom editore, napr. MS Word. Pouzivatel subor upravi a zapise. Po tomto sa subor automaticky nahra spat na web.

Inak povedane - potrebujem z Javascript zavolat textovy editor (MS Word), do ktoreho natlacim urcity obsah, pouzivatel ho upravi a po skonceni (zatvoreni editoru) si vysledny obsah nacitam spat do Javascript.
zaggi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Editovanie suborov na webe pomocou MS Word

Príspevok od používateľa zaggi »

Robert napísal:Potrebujem implementovat nasledujucu funcionalitu: Na webe je zavesenych niekolko suborov vo formate .doc. Pouzivatel klikne na niektory z nich - suor sa mu stiahne do PC a otvori v prislusnom editore, napr. MS Word. Pouzivatel subor upravi a zapise. Po tomto sa subor automaticky nahra spat na web.

Inak povedane - potrebujem z Javascript zavolat textovy editor (MS Word), do ktoreho natlacim urcity obsah, pouzivatel ho upravi a po skonceni (zatvoreni editoru) si vysledny obsah nacitam spat do Javascript.
nespravis

javascript nema prava citat z lokalneho disku, a ak chces nieco vo worde savovat, musis na lokalny disk ...

navyse, nepredpokladam ze MS word na "save" vytvara nejaky event cize ani taky sikovny activeX by nevedel kedy to ma uploadnut ...

asi bude fungovat len klasicke jednoduche, stiahnes dokument, upravis, uploadnes naspat ...
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

nie som si isty .. ale nezozerie Google Docs nahodou aj .doc dokumenty?
Robert
Medium Expert
Medium Expert

zaggi napísal:nespravis

javascript nema prava citat z lokalneho disku, a ak chces nieco vo worde savovat, musis na lokalny disk ...

navyse, nepredpokladam ze MS word na "save" vytvara nejaky event cize ani taky sikovny activeX by nevedel kedy to ma uploadnut ...

asi bude fungovat len klasicke jednoduche, stiahnes dokument, upravis, uploadnes naspat ...
Nepotrebujem to ulozit na lokalny disk. Ide mi len o to, aby som to vedel odozvdat MS Word a potom aby som to od MS Word vedel prevziat.
xivo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xivo »

Robert napísal:Nepotrebujem to ulozit na lokalny disk. Ide mi len o to, aby som to vedel odozvdat MS Word a potom aby som to od MS Word vedel prevziat.
ani podla mna to nepojde ...

jedine ak by existoval nejaky WYSIWYG editor na *.doc subory na web .. co pochybujem ...

musi to byt *.doc format ?
zaggi
Medium Star
Medium Star

Robert napísal:Nepotrebujem to ulozit na lokalny disk. Ide mi len o to, aby som to vedel odozvdat MS Word a potom aby som to od MS Word vedel prevziat.
MS word ti nacita vec len z lokalneho disku ... ak otvaras nejaky dokument z netu, tak sa ti stahuje do tempu a odial si ho otvara word, ale vzdy z disku ...
gwixt napísal:nie som si isty .. ale nezozerie Google Docs nahodou aj .doc dokumenty?
google docs ani nejaky wysiwyg editor nie su MS Word takze stale plati ze to co napisal nepojde ...
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

takze som si to overil ... Google Docs PODPORUJE .doc .... takze problem vyrieseny :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

jasné že podporuje, len to treba nejak šikovne previazať s jeho stránkou
Robert
Medium Expert
Medium Expert

zaggi napísal:MS word ti nacita vec len z lokalneho disku ... ak otvaras nejaky dokument z netu, tak sa ti stahuje do tempu a odial si ho otvara word, ale vzdy z disku ...
To nie je pravda. Skusil som vo worde File -> Open a do File Name: som napisal http://www.sme.sk. Otvorilo mi to domacu stranku SME na editovanie, aj ked dost zmrsenu. Nikde to nezapisoval, ale vypisal, ze sa pripaja k web serveru a odtial to rozno stiahol. To by riesilo problem, ako Wordu podhodit cosi priamo z uloziska na webe. Nasiel som nejaky kratky script s ActiveX, ktory dokaze otvorit MS Word a do neho natlacit nejaky obsah a potom vysledok precitat, ale zatial sa mi to mrsi. Word sa otvori prazdny a na pozadi. No, uvidime...
zaggi
Medium Star
Medium Star

Robert napísal:To nie je pravda. Skusil som vo worde File -> Open a do File Name: som napisal http://www.sme.sk. Otvorilo mi to domacu stranku SME na editovanie, aj ked dost zmrsenu. Nikde to nezapisoval, ale vypisal, ze sa pripaja k web serveru a odtial to rozno stiahol. To by riesilo problem, ako Wordu podhodit cosi priamo z uloziska na webe. Nasiel som nejaky kratky script s ActiveX, ktory dokaze otvorit MS Word a do neho natlacit nejaky obsah a potom vysledok precitat, ale zatial sa mi to mrsi. Word sa otvori prazdny a na pozadi. No, uvidime...
viem o com hovoris, jedine co sa stalo ze word si stiahol stranku, ale to aby si pri kliknuti na save vo worde ulozil obsah spat na web je uplne ine kafe ...

google docs moze byt cesta, activeX by som zavrhol, lebo ho budes musiet pravdepodobne prepisat a tym padom budes podrebovat aj certifikat nan a podobne ... (teda teoreticky nie ale ja by som si ziadny activeX bez cert. do pc nepustil, vacsinou nepustam ani tie co ho maju)
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Riesenie

Nakoniec sa mi problem podarilo vyriesit cez webdav. V MS Word mozem otvorit linku http://blablabla a po upravach subor zapisat spat standardnym sposobom. Jediny nedostatok, na ktory som narazil, je, ze ked vytvorim novy subor, tak mi ho nedovoli ulozit cez http://, pokial som predtym z toho isteho adresara predtym neotvoril nejaky iny subor. Asi to suvisi s nejakym primapovanim adresarov, kedze URL, z ktorych som nieco otvoril v MS Word, sa mi objavuju v Network Places. V mojej aplikacii to vyriesim tak, ze cez Javascript necham v MS Word otvorit nejaky existujuci subor bez zobrazenia okna, aby sa prislusne URL primapovalo. Tak ci onak, tieto linky podhadzuje pouzivatelovi webova aplikacia a pouzivaju sa len dva konkretne webdav adresare na serveri.
Napísať odpoveď