//edit ne KDE ale Kubuntu
ASUS X51L a linux
-
cRaCk
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
ASUS X51L a linux
zdravim. chcel by som sa spytat na nejaky linux ktory by bol kompatibilny s mojim notasom ASUS X51L. Skusal som KDE, Ubuntu Greenie aa aj OpenSuSE ale neslapala mi wifina a dalšie veci blbli..tak mozno tieto chyby nejaky iny linux odstrani len nwm aky.. 
tiez mam ten isty ntb a idem na GNOME uBuntu...prosim vas ako zapnem wifinu v tom linuxe? pise ze ovladace su In Use ale kedze na tomto ntb je take zapinanie wifiny,ze nie manualne ale tlacitkom,a linux to nevie asi rozpoznat alebo co...skusal som aj wifi radar ale nic nepomaha...kedze ono ani nenajde wifinu kedze neni zapnuta...
Po inštalácii ubuntu si treba stiahnuť všetky aktualizácie, a potom to označíš, malo by to fungovať.
iwlist scanning
keď tam bude že scanning not supported tak to nefunguje, keď tam je vypínač na wifi na pc tak to zapni a skús tak.
Keď to nepôjde tak to môže byť aj preto, lebo treba vypnúť eth0 (eth1 alebo wlan0 zvykne byť wifi).
vypnutie eth0: ifdown eth0
(zapnutie eth0: ifup eth0, všetko ako root)
Keď máš všetky aktualizácie a tak to nefunguje tak podľa konkrétneho typu (wifi) treba pohľadať návod na nete.
iwlist scanning
keď tam bude že scanning not supported tak to nefunguje, keď tam je vypínač na wifi na pc tak to zapni a skús tak.
Keď to nepôjde tak to môže byť aj preto, lebo treba vypnúť eth0 (eth1 alebo wlan0 zvykne byť wifi).
vypnutie eth0: ifdown eth0
(zapnutie eth0: ifup eth0, všetko ako root)
Keď máš všetky aktualizácie a tak to nefunguje tak podľa konkrétneho typu (wifi) treba pohľadať návod na nete.
mam len wifi...len na viste mi to wifi v pohodicke ide...a ja ani len netusim ako sa v linuxe lognut do dakej siete...kedze na intraku mame kazdy svoj ucet a heslo...a proste pozri sa ako ma X51Lseries tlacitka na wifi...a kedze to linux zrejme nevie rozpoznat tak preto sa mi nechce pripojit na siet...
Ak spravne chapem, vsetko ti funguje, len to nevies zapnut. Tak by sa dalo aplikovat prikaz z tejto temy: http://www.hojko.com/post986211.html#986211 , konkretne chronovo vysvetlenie. Len s tym, ze by sa na to zariadenie poslala logicka 1. Tym by sa to zaplo a mozes surfovat.
nie pochopil si to najhorsie ako sa dalo...hehe...pockam tuto na odbornika co poradi....proste znova to napisem...ono mi ani neaktivuje wifi prijmac kedze linux nereaguje na tlacitko,ktorym zapinam wifi nad klavesnicou...skusal som aj wifi radar ale ten ked spustim nic sa nestane....a potrebujem vediet presne nastavenie siete a podobne...dikes
vlado, ty sa nauc robit najpr s windowsom, potom skusaj ine hovadinyvvx napísal:nie pochopil si to najhorsie ako sa dalo...hehe...pockam tuto na odbornika co poradi....proste znova to napisem...ono mi ani neaktivuje wifi prijmac kedze linux nereaguje na tlacitko,ktorym zapinam wifi nad klavesnicou...skusal som aj wifi radar ale ten ked spustim nic sa nestane....a potrebujem vediet presne nastavenie siete a podobne...dikes
Tak mi vysvetli, co zle som napisal. Podla mna by to mohlo byt celkom realne. Pozrel si si ten link, tymto sposobom vypol a rovnako mohol zapnut zariadenie pre regulaciu jasu. Preco by si nemohol takto zapnut wifinu, pokial mas ovladace spojazdnene? Davaj vysvetlenie, ked som to pochopil najhorsie, ako sa dalo.vvx napísal:nie pochopil si to najhorsie ako sa dalo...hehe...pockam tuto na odbornika co poradi....proste znova to napisem...ono mi ani neaktivuje wifi prijmac kedze linux nereaguje na tlacitko,ktorym zapinam wifi nad klavesnicou...skusal som aj wifi radar ale ten ked spustim nic sa nestane....a potrebujem vediet presne nastavenie siete a podobne...dikes
//autoeditácia príspevku ( 20 Oct 2008, 15:46 )
Takze, kto bude mat nakoniec pravdu: http://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=25785
p.s: A urcite by uz nebol problem priradit akciu na ten button. Napr. nejak takto: http://www.ngolde.de/laptop.html Samozrejme, potrebovalo by to mozno daku upravu.
chlape fachcim mometalne na viste
...a nechce sa mi zas hadzat do linuxu a copy to do visty a naspet...popisem ti to presnejsie uz cez vikend to budem aj na pc...takze ale som len dufam ci nedostanem nazov dakeho softu,ktory by mi mohol pomoct zpojazdnit wifinu,a pripojit sa na urcitu siet,tak ze zadam svoje meno a heslo ktore som dostal od spravcu...
julo aku mas wifinu? myslim typ, vyrobca a podvvx napísal:chlape fachcim mometalne na viste...a nechce sa mi zas hadzat do linuxu a copy to do visty a naspet...popisem ti to presnejsie uz cez vikend to budem aj na pc...takze ale som len dufam ci nedostanem nazov dakeho softu,ktory by mi mohol pomoct zpojazdnit wifinu,a pripojit sa na urcitu siet,tak ze zadam svoje meno a heslo ktore som dostal od spravcu...