Myslím, že by to mal zvládnuť každý normálny router, aspoň čo som doteraz sa hral s niekoľkými (4-5 rôznych routrov rôznych značiek), tak každý mal možnosť aj PoE..
to vazne ? nemyslis si to s PPPoE na DSL pripojenie ? bo PoE som teda nenasiel ak mozes hod mi sem dake linky na tie routre, ja mam doma dva wifi routre MSI a D-link s ethernet portami a ziadne PoE a jeden normal rotuer bez wifi a tiez nic....
PoE je napajanie priamo cez ethernet kabel, staci kupit redukcie, pripadne narezat kabel a spravit si to vlastnorucne. Niektore routre vsak mozu mat problem s vysokym odporom, najma ak ide o dlhsie vzdialenosti.
nie je PoE ako PoE. Tieto rozne redukcie a koncovky, kde na jednom aj druhom konci sa pouziju kabliky s adapterom, je pasivne PoE. Existuju vsak routre, ktore podporuju PoE "priamo" a takisto zariadenia ktore podporuju PoE mozu byt napajane priamo z routra. Dobrym prikladom je napriklad Cisco router a Cisco IP telefon (telefon je napajany priamo po kabli, ktory je zapojeny do routra, ktory PoE podporuje. Ziadne dalsie adaptery potrebne nie su)
zalezi aj na tom, na kolko m kablu to chces pouzit. Pasivne, aspon co ja viem, sa odporucaju na cca 10m (mozno trochu viac). Pri vyssich vzdialenostiach su aj specialne PoE sady pre rozne routre a AP (az do 100m dlzky kablu), kde na vstupe je vacsie napatie a na vystupe je napatie regulovane aby vyhovovalo zariadeniu. Pri pasivnych sa pouziva original adapter od routra (teda originalne napatie), kde pri dlhych kabloch moze dojst k nestabilnemu napatiu na opacnom konci...