Vypínanie PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Mark2BT
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Vypínanie PC

Príspevok od používateľa Mark2BT »

Môj problém spočíva v tom, že po určitej dobe hrania novších hier jednoducho hra zastane, trocha stmavne displej a PC sa vypne. Predtým mi to nerobilo (cca. polroka dozadu), len teraz. Ovládače na grafárnu sú aktuálne. Za rady ďakujem.

Zostava
::: CPU - Intel Core2Duo E4400 2,00GHz :: MB - Gigabyte GA-P35C-DS3R :: RAM - Kingston 2GB DDR II 667MHz :: VGA - Sapphire ATi RADEON HD2600XT 256MB DDR3 128-bit :: HDD - Western Digital Caviar SE16 WD4000AAKS 400GB :: Drives - Samsung SH-S203B & TEAC CD-W58E :: PSU - Fortron Blue Storm II FSP350-GLN 350W :: DU - ACER AL2216W 22" :: Printers - HP LaserJet 1020 & HP DeskJet 1280 & HP DeskJet 920C :: Scanner - HP ScanJet 2400 :: Mouse - A4Tech X7 X-718F :: Keyboard - Majesty MPK-7002R :: Headphones - SONY MDR-P80 :::
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mischo »

hmm a neprehrieva sa ti nieco? mozno kvoli tomu ti vypne PC...
Mark2BT
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Mark2BT »

No ono je to dosť možné... Keď som zosadil dole bočnicu, grafa bola na dotyk celkom teplá. A občas sa samovoľne vypne aj chladič na CPU. A netuším, kde by sa dalo nastaviť, aby CPU fan šiel stále.
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

hmm tak niekde v biose skus vypnu regulovanie ventilatorov od teploty.... v Inteloch sa nevyznam ale v AMD sa to da nastavit v biose... a je normalne ze ten chaldic bol teply ale pokym si na nom udrzal ruku nebolo to az take kriticke :D
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Prehriata graficka karta ti moze vypnut PC, ale v normalnom pripade tomu predchadza varovne okno.
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Indigo napísal:Prehriata graficka karta ti moze vypnut PC, ale v normalnom pripade tomu predchadza varovne okno.
ale on spominal ze sa mu sem tam netoci chladic na CPU takze to by mohol byt problem a tam mu varovne okno nevyskoci :D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Indigo napísal:Prehriata graficka karta ti moze vypnut PC, ale v normalnom pripade tomu predchadza varovne okno.
moze.. poväcsinou by to malo byt tak, ze sa podtaktuje pri hranicnej teplote, potom hra samozrejme seka, taktiez CPU, malo by sa zastavit.. procesy, ochladit sa a potom ist... ale väcsinou je to tak, ze sa vypne alebo restartuje PC
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

Mal som podobny problem ale, nevyskakovalo ziadne okno a moze to byt sposobene tym ze sa ti prehrieva procak(videl som to u kamosa-ale ci mal intel tak to neviem).Hrali sme hru a zrazu s nico nic reset a potom mu ukazalo teplotu procaka ked sa rebootol.Skus zabezpecit premanetny CPU fan or kup lepsi chladic ale s fanu odstrihny jeden kabel sa mi vidi ze to je stredny a je to na regulaciu.;) ale prve vyskusaj tie predosle moznosti^^
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

imho v BIOSe vypni akekolvek "poistky" mozno ich mas na moc nizke teploty nastavene... v takom pripade to rpestav na maximum...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No najskôr by mal zistiť, že aké teploty má.. až potom odstraňovať poistky. ;)
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

brm napísal:No najskôr by mal zistiť, že aké teploty má.. až potom odstraňovať poistky. ;)
videl si v biose tie nastavenia?
pohybuju sa od 50C do 75C v novsich doskach trochu viac...
ak tam ma 50 sa mu to vypne aj pri solitaire
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja mam 5 rocnu dosku a teploty aj cez 60°C (CPU) a zatial sa mi restartol PC asi tak 5x :P
inak sa mi uz aspon 3x restartol ked som chytal molex na HDD (zapnuty PC)... HDD cvakol a uz sa spustal PC.. lol
MuKkY
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MuKkY »

taketo robilo a stale aj robi aj mne mam grafiku Ati radeon EAH 4850, pri hrani NHL08 mi nikdy nesekne mozem hrat aj cely den, ale ked zapnem Sacred 2 alebo Assasins Creed (plne detaily) tak mi to proste zamrzne, cierna obrazovka, vypise sa mi ze neni pripojeny graficky adapter a restartne sa, teraz som si nastavil v moznostiach grafiky otacky ventilu na grafike na 100% tak uvidim co to spravi, podla mna je to tym prehrievanim, nepripustam ziadny iny dovod lebo menit niaky komponent sa mi fakt nechce :lol: este som aj uvazoval nad tym ze to moze byt chyba zdroja, pretoze ja mam zdroj 400W a graficka karta ma v poziadavkach napisane minimalne 450W zdroj. :) takze tak... :P
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zalezi aky mas ten zdroj (znacka)
a urcite to je (bolo) sposobene grafikou
kore
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Virus?

Moze to byt aj to, mnohi si poviete co tu melem za blbosti, ale je tomu tak, neviem ci je to celkom pravda, ale nieco nebolo v poriadku ked som mal ja pc, bolo to takto.

Mal som pc, hral som na nom css v pohode aj 5hodin, aj dlhsie, prebehlo niekolko dni, asi som chytil virus, ktory si fakt ani antivirak nevsimol, hral som css 10minut pc sa vyplo, sledoval som teploty, a uz som sa cudoval ze co su take vysoke, sak neni az tak horuco, alebo ze by sa nieco netocilo? Tak som dal velky ventilator k pc, no nic sa nezmenilo, teploty rovnake, zaseknute, uz som sa cudoval ze ci sa mi v pc nieco nedorbalo, nasral som sa a preinstaloval windows, skontroloval som teploty, vsetko v norme, zapol som css hrajem, hrajem css sa nevypina, ani to neresetuje pc, hral som si kolko som chcel, teploty boli stale v norme.

Cize ako fakt mi prislo ze je to nejaky virus ktory simuluje teploty a odrbe pc, tak ze je tam vysoka teplota a ono sa samo vypne. Bolo to v rovnaky den. Co som preinstaloval win.

Skus preverit ze ci nemas nejaky virus, popripade najlepsie preinstalovat windows. :oops:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

virus nemoze zvysovat teploty, i ked mozno softwarovo hej.. vsak su rozne druhy hajzlikov
Napísať odpoveď