Norton Ghost

Informácie o software, ankety...
DejmiJohn
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Norton Ghost

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

No ludia, potrebujem vasu odbornu radu.
Mam 2 disky, presne take iste, ... su to 40GB disky, rozdiel je len v tom, ze prvy uz ma odziteho dost vela a je strasne pomaly, ... Ten druhy je oukej.
Chcem spravit nasledujucu vec :
Presunut cely system zo stareho disku na novy.
Ako na to ??? Kto je tu taky odbornik, aby mi poradil, ako presunut cely system z disku na disk bez re-instalacie windowsu ??? :(
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mmv38 »

mas aj iny hdd v pc? ked ano, spravis si zalohu cez norton ghost, alebo obraz cez Acronis True Image, vymenis hdd, a rozbalis naspet, novy hdd ale treba asi najprv naformatovat, ale v podstate by to nemalo byt treba-neviem, nemam odskusane, ja to robim tak, ze cez hirensboot nabehnem ghost, a rozbalim zalohu tam kde potrebujem,,,, ak nemas dalsi hdd v pc treba pripojit aj novy hdd, a v Acronis True Image som videl funkciu "disc clone", to tiez nemam odskusane, ale malo by to ist, a naklonovat jeden hdd na druhy, a stary vyhodit
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No ja mam v PC disky 3. 2x 40 GB [jeden je na system, druhy je naformatovany, cely volny] a treti je 250 GB na data [filmy, hudba, image, ...]

Este jedna ta otazocka :
Spravim obraz disku, ten dam na novy HDD, vypnem PC, odpojim stary disk, zapnem a ? Ten obraz sa sam rozbali alebo treba tomu nejako pomoct ???
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

nie obraz disku si daj vytvorit na ten 250 GB na data, ved to bude len na chvilu, potom musis cez nieco nabootovat, ked uz budes mat ten stary hdd prec, ja bootujem cez cd hirensboot, da sa stiahnut na nete, su tam utylity aj ghost, aj acronics, v nich otvoris tu zalohu, a das ju rozbalit na cielovy hdd, ja som zatial robil vela v s ghostom, ale naposledy ma 2 krat sklamal pri vytvarani zalohy, prejdem na acronics, a vlastne si tu zalohu, mozes aj nechat, pokial je bez virov, a mas tam vsetky programy co potrebujes, aj ked bude asi dost velka, mozno sa bude niekedy hodit
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No dobre, obraz teda na ten 250 GB :D Lenze blbe je to, ze nemam teraz dobru cd-romku... Nedalo by sa to aj tak, ze by som dal ten obraz disku rozbalit na ten druhy 40 GB disk pocas toho ako by windows isiel z prveho disku ? A potom vypnut, vybrat stary a nechat len novy ???
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

ano dalo, ale musis mat nainstalovany prislusny program/// na ktory ucnak chodis v dca?
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No a ten program sa vola .... ????
Jj, chodim na SPS.
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

mmv38 napísal:spravis si zalohu cez norton ghost, alebo obraz cez Acronis True Image
kedysi davno som chodil do ZVS
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Radsej siahni po nejakom nastroji ktory ma klonovanie disku integrovane, napr Paragon Partition Manager.
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No ludia, disk by uz bol aj naklonovany, ale neviem, ako mam zapojit disk na master a slave, ... ma tu niekto sikovny obrazok co to vysvetli ???

Dalsi problem je, ze ten novy 40 GB disk je v ,,tento pocitac,, zobrazeny 2x, ... to sa aj da ? zatial asi hej, ... Jeden je ,,C,, a druhy je ,,D,, ale moj 250 GB disk nikde nevidim, ... a stary 40 GB je odpojeny... :(
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

ukaz nejaky screen zo spravy diskov-disc management
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Uff, no uz to frci ako ma :D Neviem kam som hladel, ale nevsimol som si vymenenu poziciu diskov v pc :o takze namiesto toho aby som zapojil novy + 250 gb som zapojil novy + stary :lol:
Mozete LOCK :idea:
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

v com si robil zalohu ghost ci true image
Napísať odpoveď