Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
leso789
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

rada

Príspevok od používateľa leso789 »

som teraz maturant a neviem sa rozhodnut na aku vysku mam ist. maturujovat budem z SJ M AJ NJ, tak som rozmyslal nad medzinarodnymi ekonomickymi vztahmi na EUBA, lenze ako jeden z mala mam celkom rad matiku a na tomto odbore s matike az tak velmi nevenuje:D. mohli by ste mi nieco poradit, kde sa daju vyuzit jazyky, matika a celkom rad mam aj informatiku?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Hm skus si pozriet informacny manazment na FRI v za
leso789
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

noo

Príspevok od používateľa leso789 »

to: kuklak

no pozeral som na ten manazment. Informatiku ako taku - aplikacie, siete, internet ma bavi ale co sa tyka programovania tak tam nie som na velmi dobrej urovni( informatiku sme mali len v 1.rocniku na gymnaziu) a preto neviem ze na akej urovni mam tu informatiku ocakavat- pocul som ze tato fakulta patri k najtazsim na slovensku co sa tyka informatiky no neviem ci aj pre odbor manazment alebo nie.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

kukly nenosim :D

Tiez som o tej skole uvazoval (a stale uvazujem) precitaj si toto tu http://www.univerzitka.com/.
Predmety s normalnou informatikou a manazmentom su v 1. rocniku rovnake (matematicka analyza a ine haluze..)
matus121
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

Bola tu rec o zadnych dvierkach. ja sa chystam na ekonomiu a vsade budem robit prijimacky. Vedel by mi niekto poradit nejake zadne dvierka. Proste nieco, co je tomu podobne. Maturujem z angliny, matiky a geografie (+slovina). Vopred dik
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

zadné dvierka si môžeš dať aj pedagogickú, tam berú všetkých bez rozdielu. A ak môžem poradiť, tak keď už pedagogiku, tak jazyk.
Ja si tiež idem dať ako poistku práve toto, AJ a NOS.
Killian
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Killian »

A potom ze mame malo kvalitnych ucitelov, ked dnes sa stava z pedagogickych vysokych skol zumpa...
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

byt ucitelom? :) Tak tie dvierka by sa dali nazvat inak... :P
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

noldor napísal:Na STU BA na odbor pozemné stavby a architektúra berú bez prímaček tých, kerý majú priemer z vysvedčení 1-3 ročníkov na konci roka do 2,0. Ja mám 2,05. No nekmaslo by Vás ? :DD
kde si nasiel, ze to ma byt z prvych troch rocnikov?? ja to tam nikde nevidiiim :?
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

pepan90 napísal:kde si nasiel, ze to ma byt z prvych troch rocnikov?? ja to tam nikde nevidiiim :?
http://www.svf.stuba.sk/generate_page.php?page_id=1702
Prijímanie ostatných absolventov stredných škôl bude diferencované podľa študijných programov, pričom sa bude zohľadňovať študijný priemer zo strednej školy. Bez prijímacích skúšok budú prijatí absolventi s takýmito študijnými výsledkami:
uchádzači o študijný program GAK - s priemerom do 1,5
uchádzači o študijné programy PSA, TMS, IŽP, MPM a CE - s priemerom do 2,0
uchádzači o študijné programy IKDS, VSVH - s priemerom do 2,5.

Poznámka: V prípade záujmu o viac študijných programov sa splnenie kritéria priemeru posudzuje len podľa prioritného študijného programu, t.j. programu uvedeného v prihláške ako prvého.
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

co hovorite alebo ak mate skusenosti s odborom biomedicinska fyzika na FMPH UNIBA alebo podobny/rovnaky odbor biomedicinske inzinierstvo na FEL UNIZA ? :)
btw je medzi tymi odbormi nejaky markantny rozdiel, velmi som to nestudoval-nie je cas :wink: ?
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomika »

poznate nejaku vysoku technicku skolu ktora sa da v pohode zvladnut aj pri externom studiu? tento rok maturujem z elektrotechniky, ale tato skola mi nedala skoro nic, takze by som sa musel aj tak vsetko odznova ucit. berte navedomie ze nemam skoro ziadnu prax z elektrom, toto je parodia na skolu kde chodim...
pato987
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pato987 »

je dobry napad ist na Manazersku/Financnu mat. na FMFI UK BA??
maturita- Sj Aj Mat Inf
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

pato987 napísal:je dobry napad ist na Manazersku/Financnu mat. na FMFI UK BA??
maturita- Sj Aj Mat Inf
No je tam trochu rozdiel...
Na manažérskej matematike budeš mať hodiny 50/50 na FMFI a FM UK...
Ekonomická a finančná je celá na MatFyze a je to skôr kombinácia ekonomiky a matematiky, aj keď bakalár je takmer totožný s matematikou všeobecnou...
Mám spolubývajúceho prváka na EFM, takže ak chceš niečo vedieť, ja sa ho na to opýtam...
Na MM zas chodí chlapík, ktorý je so mnou na bunke, takže aj tu sa môžem spýtať na nejaké info...
pato987
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

P41NK1LL3R napísal:No je tam trochu rozdiel...
Na manažérskej matematike budeš mať hodiny 50/50 na FMFI a FM UK...
Ekonomická a finančná je celá na MatFyze a je to skôr kombinácia ekonomiky a matematiky, aj keď bakalár je takmer totožný s matematikou všeobecnou...
Mám spolubývajúceho prváka na EFM, takže ak chceš niečo vedieť, ja sa ho na to opýtam...
Na MM zas chodí chlapík, ktorý je so mnou na bunke, takže aj tu sa môžem spýtať na nejaké info...
ja by som skor chcel ist na MM, cisto ekonomicky smer by ma asi velmi nebavil, aj ked ekonomii sa asi nevyhnem uplne ale to az tak nevadi.Na nete som nasiel ze bez primaciek neberu tak by som chcel vediet ze ci byvaju nejak extremne narocne alebo sa daju v poho zvladnut,potom ci sa to vobec oplati studovat a ci je dolezita anglictina...a mozno nejaky vlastny nazor , ci to ma nejaku uroven?..a internaty to je dost dolezite pre mna tiez...
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

pato987 napísal:ja by som skor chcel ist na MM, cisto ekonomicky smer by ma asi velmi nebavil, aj ked ekonomii sa asi nevyhnem uplne ale to az tak nevadi.Na nete som nasiel ze bez primaciek neberu tak by som chcel vediet ze ci byvaju nejak extremne narocne alebo sa daju v poho zvladnut,potom ci sa to vobec oplati studovat a ci je dolezita anglictina...a mozno nejaky vlastny nazor , ci to ma nejaku uroven?..a internaty to je dost dolezite pre mna tiez...
Prijímačky vraj náročné nebývajú, takisto ako angličtina - tá je pre celý MatFyz rovnako koncipovaná [až na úzke špecializácie (anj pre matematikov, pre fyzikov)]...
Jedinou povinnosťou je zvládnuť tzv. Anglický jazyk (4), ale čo sa týka prípravy, nemal by to byť problém...
Na konkrétne štúdium, skúšky, predmety sa opýtam v utorok...
Čo sa internátov týka, tak máš 3 možnosti = Šturák /odporúčam/, Manželáky /druhá možnosť/, Atriáky /ehm.../...
Záleží na tom, čo si sám vyberieš v žiadosti o internát a samozrejme na vyhodnocovaní ubytovacou komisiou...
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

P41NK1LL3R napísal:Záleží na tom, čo si sám vyberieš v žiadosti o internát a samozrejme na vyhodnocovaní ubytovacou komisiou...
mne aj tak nedali to co som si vybral.
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

SlimEm napísal:mne aj tak nedali to co som si vybral.
Mne áno...
Ono to záviselo od vzdialenosti, sociálnej situácie, prospechu, účasti na súťažiach a pod.
pato987
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

P41NK1LL3R napísal:Mne áno...
Ono to záviselo od vzdialenosti, sociálnej situácie, prospechu, účasti na súťažiach a pod.
myslis ze ten prospech zohrava v tomoto velku ulohu? to by bolo pre mna celkom fajn 8)
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

pato987 napísal:myslis ze ten prospech zohrava v tomoto velku ulohu? to by bolo pre mna celkom fajn 8)
Nie je to hlavná úloha, ale zaváži... ešte viac však pomôžu mimoškolské aktivity...
Napísať odpoveď