postele, matrace na chvíle bez práce

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
j@ro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

postele, matrace na chvíle bez práce

Príspevok od používateľa j@ro »

- máte nejaké skúsenosti z tejto oblasti ?

1. akú výplň vankúšov a prikrývok uprednostňujete
2. akú vlastníte posteľ
3. aké máte rošty, matrace

- na túto tému naviedla kniha na ktorú som si dnes prečítal (i keď som očakával, že to bude blbosť)

- najviac sa mi páčia kridielkové rošty, ktoré sa dokážu dokonale prispôsobiť tvaru ale ta cena fuuha - viac na http://www.lattoflex.cz

- ja mám momentálne klasickú válendu - drevotrieska + matrac 10 cm (asi molitan) namiesto roštu drevotrieskova doska, náplň vankúšov a prikrývok perie

- a nakoniec akú posteľ by ste chceli (ja nejakú s tými kridielkovými roštami)
Prílohy
nieco take.jpg
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

hm tak toto je tema tak troška asi aj pre tých čo s tým robia no tak ti poviem spím na starej podobnej posteli ako ty. Je tvrda to hej ale ako vidno matrac sa preliačuje ved prečo nie ked na tom chrápem skoro 14 rokov ale aj to sa dá obísť. Do matrac podla nového by mal byť protialergický a taktiež nemal by vrzgať ak je pružinová kostra no a keby som kupoval tak sa treba pozerať na hustotu matraca a teda aj na pružiny ved každý inak váži. Potom sú matrace ktore maju zimnú a letnú vložku tie sú ok ale sú pekelne drahe.
Ja robím s stolárskej firme a robíme presne také postele ako máš ty cca 2700sk cele. Jedna dtd latka je pribita na nej a potom sa dajú pružiny no a tie sa tiež pribiju a cele sa to potom olepí motlitamom a napchá sa aj molitan do pružín- dlhšie to vydrží no a potom sa to prichytí na tú bednu čo sa zbúcha

Osobne ak by som chcel teraz postel tak jedine manželskú a rozmer aspoň 205cm teda dlžka no aby to bolo letisko:D matrac by mal byť ako som písal na leto a na zimu to sa iba otáča postel ba mala byť cela za masívu teda niečo ako smrek alebo buk- je to drahšie - prípadne aby mala baldachýn - super proti komárom a slnku ked rano vstavaš + nikto ak ti vojde do izby taak nevidí koho máš ešte pri sebe a čo s ním robíš sorry ak som napísal teraz prasačinu.
ked ide o periny ano mám ale iba na zimu ale v lete je to klasicky ta saténová prikrívka samozrejem + vankúš vyplnený perím

ta asi tak
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja mam valandu podobneho typu, ako si ukazal na obrazku. Potrebovala by uz vymenit, pretoze mam v strede vylezane koryto. Periny som mal vzdy paperove, asi pred pol rokom mi mama doniesla nejake antialergicke extre lahke plnene nejakymi patentovanymi gulickami. Tiez som odlozil do postele a pouzivam nadalej paperove.
Ziaden patent na gulicky sa nevyrovna periu. Boli mi neprijemne, paplon sa nevedel pokrcit, skratka neprijemny. Co sa tyka vahy, hava peria mi nevadi, som na to zvyknuty od malicka a citim sa v tom dobre.
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

no tak ja mam v izbe manzelsku postel ktora mi zostala po sestre a nevymenil by som to za nic hlavne preto ze dost casto umna spava priatelka tak je to fajn :) mam tam dva klasicke matrace vedla seba, rozmerovo su ok, ale problem je ze uz je v strede vylezana jama...predsa aj ked spavam sam tak som v strede a nie len na jednej strane postele, matrace su asi len molitanove vobec nevrzgaju...postel vyrabal otec vo svojej nabytkarskej firme, je tam zelezny ram s nohami a ostatne je z drevotriesky, iesto rostu je tam tiez drevotrieskova doska...postel nevrzga, iba ked sa tam robia prasacinky :oops: takze som spokojny len tie matrace ma trochu stvu kvoli tej vylezanej jame a aj ked ich prehodim tak je to to iste lebo su vylezane aj na jednej aj na druhej strane...zaujimava tema
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

prave vcera som ocumoval postele a zatial to vyzera na nejaku s vymenitelnym nastavovacim (naklapacim) rostom a dvojitymi rebrami + matrac kika zo studenej peny :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

ja mám novú posteľ 110 x 200 cm s pružinovým matracom a som veľmi spokojný... je veľká (vyspia sa aj dvaja bez toho, aby si vadili), z bokov tapacírovaná a pohodlná :) navzše je vyklápacia, tak mi šetrí miesto v izbe... foto keď budem doma :P
Napísať odpoveď